slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Stieltjeskanaal 114, 7756 PG Stieltjeskanaal

€1,400,000
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 17,750 m²
Liveable area 598 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Stieltjeskanaal 114 Stieltjeskanaal
Riante woonboerderij met veelzijdige accommodaties

Gelegen aan het vis- en vaarwater van het Stieltjeskanaal in een prachtige landelijke omgeving staat deze authentieke woonboerderij uit 1892 op een riant perceel van 17.750 m² te koop. De ligging is fantastisch te noemen en de mogelijkheden zijn nog mooier.

Wonen aan het water

Compleet met drie B&... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1892
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/5834540
Price €1,400,000
Furnishing Yes
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 24 June 2022
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1892
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Plot size 17,750 m²
Floor Surface 598 m²
Content 2,658 m³
External surface area 140 m²
Garden area 4,200 m²
Layout
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 10 (of which 6 bedrooms)
Outdoors
Location At waterside, Country side, On a quiet street, On waterway, Outside village, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate E
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Double sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Double sink, Toilet, Walkin shower
Bathroom facilities Bathroom 3 Shower, Sink
Parking Carport
Garden available Yes
Has a parking place Yes
Has a storage room Yes

Description

Stieltjeskanaal 114 Stieltjeskanaal
Riante woonboerderij met veelzijdige accommodaties

Gelegen aan het vis- en vaarwater van het Stieltjeskanaal in een prachtige landelijke omgeving staat deze authentieke woonboerderij uit 1892 op een riant perceel van 17.750 m² te koop. De ligging is fantastisch te noemen en de mogelijkheden zijn nog mooier.

Wonen aan het water

Compleet met drie B&B kamers, vijf vrijstaande hotelhuisjes voorzien van zonnepanelen, twee vakantiehuisjes en een kleinschalige minicamping met twee stacaravans en een sanitair gebouw. Het geheel staat bekend als Landhotel en B&B Aquamarijn waar gastvrijheid nog steeds vanzelfsprekend is en iedereen onbezorgd van de vrije momenten geniet. Ongedwongen, vertrouwd en bijzonder!

Hier
Hier leeft nog het bos en de heide
Je ziet na ontdekkend gedwaal
De Hunze de Hondsrug geleiden
Maar ’t mooiste is ’t Stieltjeskanaal
(Onze dank aan de onbekende dichter!)

Dromen

Dromen zijn er om in vervulling te gaan. Bij deze riante woonboerderij heb je de kans om het levenswerk van de huidige eigenaren voort te zetten. Zit het in je bloed om iemand echt in de watten te leggen, houd je van eten koken, vind je het een uitdaging om elke keer weer iets nieuws te bedenken, zie je het zitten om voor veel gasten een buffetdiner te maken, laat je de BBQ liever aan de gasten over of wil je gewoon genieten van je eigen landgoed? Dat kan hier allemaal.

Genieten

Ben je op zoek naar een grote woonboerderij die geschikt is voor een groot of samengesteld gezin of dubbele bewoning, dan ben je ook van harte welkom. De woonboerderij kan gebruikt worden als generatiewoning, als kangoeroewoning of als mantelzorgwoning. Informeer bij de gemeente Coevorden naar de mogelijkheden.

Paarden

Vind je het fijn om je eigen paarden bij huis te hebben in plaats van op stal bij de manege? Voor paardenliefhebbers bieden de woonboerderij en het riante perceel ook diverse mogelijkheden. Een paardenbak of een stal zijn te realiseren. De naastgelegen ruitersportwinkel maakt het wel heel makkelijk.

Vrije ligging

De ligging op de Hondsrug in een beschermd natuurgebied van de UNESCO Geopark, maakt het geschikt voor wandel-, fiets- en trektochten door Drenthe. De boerderij is gelegen tussen het voormalige woonadres van Vincent van Gogh (Nieuw-Amsterdam) en de enige stad in Drenthe met een kasteel (Coevorden) met alle denkbare voorzieningen. De boten op de vaarroute langs de boerderij zorgen dagelijks voor een ander schilderij als uitzicht. Daarnaast zijn ook diverse Pieterpad wandelaars vanuit Stieltjeskanaal onderweg naar Coevorden.

Pracht en praal

De naam Aquamarijn, een edelsteen, komt terug in de namen van de kamers in en om de woonboerderij, ingedeeld in een privé gedeelte en de B&B afdeling.

Je stapt via de deel het centrale hart van de boerderij binnen, de gezamenlijke ruimte en tevens theeschenkerij. De lange stamtafel verraadt bijna de verhalen die gasten hier hebben onder het genot van een hapje en drankje. Ook het ontbijt wordt hier genuttigd, bereid in de halfopen keuken die van alle gemakken voorzien is, waaronder een Boretti gasfornuis

In de aangrenzende gang vind je een toilet, kun je met de trap naar de verdieping of doorlopen naar het privégedeelte.

Indeling privé gedeelte

De woonboerderij biedt ruimte en comfort met alles gelijkvloers op de begane grond, ideaal. Vanuit de privé gang bereik je de royale slaapkamer, de luxe badkamer voorzien van een sun shower en ligbad, de berging met de ketel en de witgoedaansluitingen als ook de kantoorruimte met twee vaste kasten en de kelder.

Aan de voorzijde vind je de royale woonkamer over de breedte met een gaskachel (niet in gebruik). De lage raampartij met zicht op het Stieltjeskanaal zorgt voor veel lichtinval en de houten vloerdelen geven een robuuste uitstraling aan de ruimte.

Grenzend aan de woonkamer bereik je de landelijke woonkeuken. Een maatwerk houten keuken, met behoud van de stijl van de boerderij. De keuken is voorzien van een elektrisch fornuis, een elektrische oven, een vaatwasser en een koelkast met vriesla. Loop je verder, dan kom je via de entree bij het toilet, de berging of via de oorspronkelijke voordeur op het privéterras. Even genieten van je eigen vrije tijd.

Indeling B&B

Op de eerste verdieping zijn nu drie B&B kamers gerealiseerd. Twee kamers bevinden zich boven de deel. De familiekamer met twee aparte slaapkamers heeft een fraai uitzicht op het Stieltjeskanaal.
Bijzonder is de unieke kleurstelling. Elke kamer heeft zijn eigen sfeer, voorzien van een kwalitatief goed tweepersoons boxspring, een eigen koffiebar, koelkast en een badkamer.

Extern

Als je naar buiten stapt, begint de rest van het vakantie avontuur. Het eerste vakantiehuis is gemaakt in het voormalige stookhok en is voorzien van twee bedstedes, een keuken, een badkamer en een woonkamer. Om door een ringetje te halen.

De megagrote kapschuur heeft veel mogelijkheden. Eén daarvan is een BOOT feest, toepasselijk voor de locatie. Er is een heuse bootbar aanwezig met veel bergruimte om voldoende eten voor veel gasten te presenteren (als de regels het weer toelaten) voor bijvoorbeeld een personeelsuitje, een bruiloft, een verjaardagsfeest of een familiedag.

De blokhut is een vakantiehuis die deels in de kapschuur is gebouwd. De blokhut is voorzien van een woonkamer, een slaapkamer, een keuken en een badkamer.

Hotelhuisjes

We gaan nog even door. Op het naastgelegen perceel staan vijf vrijstaande huisjes, hotelhuisjes genoemd. Alle in een eigen kleur en een bijbehorende naam van een edelsteen. Hotelbed, zonnepanelen, verwarming, badkamer, alles onder één dak.

Verder staan er op Aquamarijn twee stacaravans, welke van alle gemakken zijn voorzien.

Minicamping

Alsof het nog niet genoeg is, gaan we door naar de minicamping. Er zijn totaal zes comfort kampeerplaatsen met groen en privacy, elk voorzien van privé sanitairruimte. Beter kun je het niet vinden. Een voordeel voor de vakantieganger is dat niemand anders er gebruik van maakt en een voordeel voor jezelf dat je er weinig onderhoud aan hebt. Win, win dus!

Genieten

De totale oppervlakte is 17.750 m² met meerdere terrassen en bomen, zodat er altijd zon en uitzicht voorhanden is. Bovendien vind je hier diverse fruitbomen en weiland. Parkeren kan op eigen terrein. Wonen, werken, genieten, wat wordt het? In ieder geval het laatste!

Kenmerken Aquamarijn
- Bed & Breakfast Aquamarijn ligt vlakbij Emmen en Coevorden. In de omgeving kun je prachtig wandelen, fietsen of bijvoorbeeld vissen in het kanaal tegenover de B&B. De boerderij is ook heel gunstig gelegen voor bijvoorbeeld een bezoek aan WILDLANDS, Plopsa Indoor Coevorden en Ponypark Slagharen, allemaal erg leuk met kinderen!
- Door een combinatie te maken van de verschillende accommodaties kun je de boerderij ook als groepsaccommodatie gebruiken. De theeschenkerij kan gebruikt worden als sfeervolle groepsruimte, waar je bij elkaar zit (als het weer mag) en de goed verzorgde maaltijden kunt nuttigen.
- Aquamarijn wordt met de complete inventaris van de verschillende accommodaties verkocht. Het overnamebedrag van € 50.000,- is opgenomen in de vraagprijs.
- Voor het privé gedeelte geldt de lijst van zaken
- Snel internet over het hele terrein

Woonboerderij
- Bed & Breakfast Aquamarijn bestaat uit twee luxe 2-persoonskamers (Amethist en Robijn) en een familiekamer (Smaragd). Deze kamers bevinden zich in de gerestaureerde boerderij op de eerste verdieping
- Het dak is van binnenuit geïsoleerd
- De spouwmuur is geïsoleerd
- Op twee authentieke stalramen na is de woonboerderij geheel voorzien van dubbelglas
- Hoofdketel: Blue Burn pelletketel (±2018) voor verwarming en warm water.
- Reserveketel: Antel pelletketel (±2018) voor verwarming en warm water.
- Op de zolder hangt een (niet meer in gebruik zijnde) aardgas cv-ketel met het benodigde leidingwerk
- De badkamer- en de keukenvloer zijn geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming
- Woonoppervlakte 341 m²

Appartement in het voormalig stookhok (Aquamarijn)
- Volledig geïsoleerd
- Aardgas combi cv ketel voor de verwarming en warm water
- Vloerverwarming via de cv ketel
- Woonoppervlakte 41 m²

Grote kapschuur
- Voorzien van een echte bootbar

Blokhut (Citrien)
- Geïsoleerd en deels dubbel glas
- Verwarming via elektrische radiatoren
- Een elektrische boiler voor de warmwatervoorziening
- Woonoppervlakte 44 m²

Vijf hotelkamerhuisjes (Saffier, Toermalijn, Koraal, Tijger oog en Jade)
- Een hotelkamerhuisje is een luxe, vrijstaande hotelkamer op het boerenerf. De vijf huisjes hebben een volledig doorzicht, waardoor buiten- en binnenruimte speels door elkaar lopen en je een prachtig uitzicht hebt.
- Volledig geïsoleerd
- Elk huisje is voorzien van acht zonnepanelen
- Elektrische vloerverwarming
- Elektrische boiler voor warm water
- Gasleiding voor propaangas is aanwezig
- Septic tank
- Woonoppervlakte 20 m² per hotelkamerhuisje
- Saffier - blauw
- Toermalijn - zwart
- Koraal - rood
- Tijgeroog - bruin
- Jade - groen

Twee stacaravans
- Wintervaste stacaravans
- De stacaravan zijn geheel ingericht en aangekleed.
- Eigen combi cv ketel op propaangas uit ±2016
- Woonoppervlakte 29 en 44 m²

Minicamping
- Op de ruim opgezette minicamping heerst een rustgevende sfeer. De autovrije en vogelvriendelijke camping is uitermate geschikt voor volwassenen die van rust, ruimte en gezelligheid houden. Om de rust op de camping te bewaren, is ervoor gekozen geen speeltoestellen te plaatsen.
- Warmwater in het sanitairgebouw door geisers op propaangas

Aanvaarding in overleg

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Virtual floorplan

ZonZone

Close

Recently viewed