slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
New for sale

For sale: Joh. Herwagiusstraat 2, 9947 PJ Termunten

€359,500
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 823 m²
Liveable area 175.2 m²
Acceptance By consultation
Status New for sale

Note

General

Karakteristiek en ruim wonen in Termunten!

Vrijstaande woning met veel leefruimte, grote schuur en ruim perceel, gelegen aan Joh. Herwagiusstraat 2, 9947 PJ te Termunten, een zeer centrale locatie!
De woning is op zichzelf bijzonder te noemen en daardoor uniek.

De manier waarop de bepaalde karakters van de woning behouden zijn door de huidige bewoners, zoals de balken bij plafond in de... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Construction period 1890
    Status New for sale
  • Location

Features

Offer
Reference number 00108
Asking price €359,500
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status New for sale
Acceptance By consultation
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1890
Roof materials Tiles
Rooftype Composite
Isolations Floor, Roof
Surfaces and content
Plot size 823 m²
Effective area 175.2 m²
Living area 34.4 m²
Kitchen area 24.19 m²
Content 1,363 m³
Surface area other inner rooms 116.3 m²
Surface area external storage rooms 25 m²
Surface area external, linked storage rooms 3.8 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Has a backyard entrance Yes
Energy consumption
Energy certificate A
Boiler
Heating source Gas
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 6
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Wood stove
Bathroom facilities Double sink, Shower, Sink, Walkin shower, Washbasin furniture
Parking Attached stone
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has solar panels Yes
Cadastral informations
Termunten C 1696
Area 218 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership
Termunten C 1025
Area 605 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Karakteristiek en ruim wonen in Termunten!

Vrijstaande woning met veel leefruimte, grote schuur en ruim perceel, gelegen aan Joh. Herwagiusstraat 2, 9947 PJ te Termunten, een zeer centrale locatie!
De woning is op zichzelf bijzonder te noemen en daardoor uniek.

De manier waarop de bepaalde karakters van de woning behouden zijn door de huidige bewoners, zoals de balken bij plafond in de hal, maar ook de hoge plafonds en de landelijke keuken, maakt het huis speciaal en sfeervol!

Een pittoresk historisch vissersdorp, prachtige kerk op de wierde, heerlijke vis eten in de aanwezige restaurants, prachtige wandelroutes, uitwaaien op de dijk. Termunten is een dorp in het buurtschap Baamsum, in de gemeente Eemsdelta. Het dorp is ontstaan op een wierde aan de Eemsmonding. Het lag bij de monding van het riviertje de Munte of Oude Ae. Deze ontsprong in de buurt van het huidige Wildervank. Bij Muntendam werd dit riviertje in de middeleeuwen afgedamd.

Het woonhuis betreedt u via de voordeur en lange hal met trap naar de verdieping. De hal (bijna 20 meter lang) loopt tot aan het einde van de woning, heeft een prachtige tegelvloer, passend bij het karakter van de woning, en aan beide zijden meerdere vertrekken.

Aan de linkerzijde treft men als eerste de deur naar de woonkamer, welke ruim is, een grote raampartij heeft aan de voorzijde en een verspringing in de vloer heeft. Speciaal is deze ruimte zeker door o.a. de karakteristieke speksteenkachel en de lichtkoepel, waardoor er veel lichtinval is. In de woonkamer en door de gehele woning zijn de vensterbanken breed, wat het ook bijzonder maakt.

De eerst deur aan de rechterzijde brengt ons naar de woonkeuken met vloerverwarming.
Deze keuken met landelijk karakter is van alle gemakken voorzien, zoals een boretti-gasstel, oven, magnetron en vaatwasser. Door zijn moderne maar landelijke karakter past hij precies bij de woning.

Direct naast de keuken is de bijkeuken met wasmachine aansluiting en voldoende opbergruimte.
De volgende deur aan deze rechterzijde brengt ons naar de grote voorraadkast/berging.

De toiletruimte is voorzien van voldoende daglicht door een dakraam en de badkamer heeft een moderne look met inloopdouche en groot wastafelmeubel. In de badkamer krijgt u geen koude voeten, want hier is elektrische vloerverwarming.

Aan het einde van de lange gang zijn aan beide zijdes een slaapkamer te vinden en is er een deur naar de serre/wintertuin aan de achterzijde van de woning.
De slaapkamer aan de linkerzijde is voorzien van openslaande deuren en de slaapkamer aan de rechterzijde heeft net als in de woonkamer een verhoging in de vloer.

De serre is volledig voorzien van glas en kan in de zomer geheel opengezet worden. Hier kunt u optimaal genieten van de tuin en het weer! Vanuit hier is een prachtig uitzicht op de tuin met fruitbomen (ook aan zijkant van de woning). Dit maakt de woning helemaal af en geeft zeker ook de wauw factor.

Op de verdieping is een 3e slaapkamer en is er bergruimte. Van deze nu nog open bergruimte zou met gemak een kamer gemaakt kunnen worden, zo ook nog van de grote schuur/garage. Boven zijn de mooie balken te zien en het dak is volledig geïsoleerd.

Op de begane grond, tegenover de badkamer en het toilet, hebben we de deur naar de grote schuur/garage. Dit is een walhalla voor door echte klusser of voor de ZZP’ers met bedrijf aan huis.
Kom kijken en laat u verrassen van deze uitzonderlijke ruimte. Zeker behoort het tot de mogelijkheden deze ruimte te betrekken bij de woning en hier nog meer leefruimte/kamers te creëren; opties genoeg!

Wanneer je voor de woning staat zie je wat een karakter dit huis heeft. Het hek aan de voorzijde past ook perfect bij de woning en er is achter dit hek ruim voldoende plek voor auto’s en waar je ook in de tuin bent, het is er heerlijk privé. OP de oprit staat een grote bank met kussens onder een zonneluifel. Deze bank blijft achter, zo ook de luifel, waardoor u als nieuwe eigenaar ook nog kunt genieten van de zon in het najaar en/of vroege voorjaar.

Extra pluspunten zijn o.a. de grote ruime vertrekken, de details in de woning, de mooie woonkeuken, het goede onderhoud, de kunststofkozijnen en kunststofgaragedeur, de 20 zonnepanelen, de tuinkamer en de tuin, het gevoel van rust en ruimte.

Ook nabij gelegen is het voormalige vissersdorp Termunterzijl met verscheidene horecagelegenheden, waaronder visrestaurants en een jachthaven met open verbinding naar het wad en de vaarverbinding binnendoor van het Termunterzijldiep naar het Oldamdtmeer. Daarnaast is er openbaar vervoer en is er in het naastgelegen dorp, Woldendorp, een basisschool. De grote kernen Appingedam en Delfzijl met het uitgebreide winkelbestand is in 10 minuten met de auto bereikbaar hier zijn alle voorzieningen ook wat betreft de spoorverbinding Groningen-Delfzijl.

De woning is goed onderhouden en heeft vele behouden karakters, waardoor de woning zeker uniek is te nomen! Kom het beleven en ervaar de prettige een aangename sfeer in de woning!

Daarnaast is er de mogelijkheid tot thuiswerken/bedrijf aan huis, is de woning voorzien van krachtstroom en is het levensloopbestendig ingericht.

Kortom: een goed onderhouden unieke woning met moderne aanpassingen en karakter!

Bijzonderheden:
• Goed onderhouden
• Karakteristiek
• Ruime perceel
• Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein
• Garage/schuur met openslaande deuren
• 3 slaapkamers met mogelijkheid tot minimaal een 4e slaapkamer
• Serre/wintertuin aan de achterzijde
• Mogelijkheid voor bedrijf aan huis
• Nabij uitvalswegen en openbaar vervoer richting Groningen/Delfzijl
• Mogelijkheid tot leefruimte op begane grond d.m.v. het betrekken van de schuur bij de woning.
• Zonnepanelen
• Kunststofkozijnen en deur
• Rust en ruimte
• Krachtstroom aanwezig

Extra

ZonZone

Close

Recently viewed