slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Langebuurt 36, 1911 AW Uitgeest

€575,000
Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 543 m²
Liveable area 144.1 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Bijzonder vrijstaand herenhuis op unieke plek in het dorp!
Een vrijstaand statig huis dat pure nostalgie ademt. Bij deze karakteristieke woning moet nog flink wat gebeuren maar wie een uitdaging aangaat wordt beloond met een fantastisch royaal huis op een groot perceel. De tijd heeft hier stilgestaan. Het pand is op zoek naar een eigenaar die er iets moois van kan maken. Want potentie heeft he... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, detached house
    Construction period 1905
  • Location

Features

Offer
Reference number 05546
Asking price €575,000
Acceptance By consultation
Last updated 20 September 2023
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1905
Certifications Energy performance advice
Surfaces and content
Plot size 543 m²
Floor Surface 144.1 m²
Living area 35.65 m²
Kitchen area 14.34 m²
Content 584 m³
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 6 (of which 5 bedrooms)
Garden
Type Back yard
Orientation West
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Heating source Gas
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Garden available Yes
Has a storage room Yes

Description

Bijzonder vrijstaand herenhuis op unieke plek in het dorp!
Een vrijstaand statig huis dat pure nostalgie ademt. Bij deze karakteristieke woning moet nog flink wat gebeuren maar wie een uitdaging aangaat wordt beloond met een fantastisch royaal huis op een groot perceel. De tijd heeft hier stilgestaan. Het pand is op zoek naar een eigenaar die er iets moois van kan maken. Want potentie heeft het zeker dit gemeentelijke monument.
De woning ligt tegenover de katholieke kerk in het oude centrum van Uitgeest. De fraaie ligging, de hoeveelheid ruimte en de vele mogelijkheden om deze woning geheel naar eigen smaak te verbouwen zijn zeker een reden voor een bezichtiging!
Voor de kandidaten die minder bekend zijn met het prachtdorp Uitgeest, wijzen wij op de gunstige ligging in het centrum, een bassischool, een open lucht zwembad, sportverenigingen, station, winkels, jachthavens en het recreatiegebied rondom het Alkmaarder/Uitgeestermeer. Uitgeest is ook gunstig gelegen ten opzichte van de randstad, duinen en zee. Veel redenen dus om te komen kijken!

Ground floor

Welkom in de hal met links de toegang tot de woonkamer en rechts de toegang tot de eetkamer. Ga je rechtdoor dan kom je in de gang met de trap naar boven, links de tweede toegang naar de woonkamer, rechts die naar de keuken en aan het einde het toilet.
De woonkamer heeft aan de voorzijde een authentiek uitzicht op de katholieke kerk en aan de achterzijde is er een raam met zicht op de tuin. Een leuke optie is het plaatsen van openslaande deuren naar de achtertuin. Vanuit de eetkamer met vaste kast is er toegang naar de keuken en naar de tweede badkamer.
De keuken is eenvoudig uitgevoerd en heeft een raam naar de achterzijde. Er zijn tal van mogelijkheden om de ruimte van de eetkamer bij de keuken te betrekken en hier een heuse woonkeuken te maken waar je met een goed gezelschap kunt tafelen.
De ruime achtertuin is gelegen op het westen en is 13 meter breed en 19 meter diep. We kunnen dus wel zeggen dat er een heerlijke ruimte is om van het buitenleven te kunnen genieten.
Er is een oprit met toegang naar een houten berging naast het huis. Voor de handige doe-het-zelver of hobbyist is er een stenen berging met bergzolder in de achtertuin. Deze ruimte zou je voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken.

First floor

Op de eerste verdieping vinden we vijf slaapkamers. Alle kamers hebben praktische inbouwkasten. De badkamer is eenvoudig uitgevoerd met ligbad, toilet en wastafelmeubel. De cv ketel is weggewerkt in een van de inbouwkasten. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een frans balkon.

Details

• Karakteristiek wonen op een bijzondere plek
• Kindvriendelijke omgeving
• Gemeentelijk monument
• Oprit, berging en tweede berging in de tuin
• Woonoppervlakte 144 m2
• Inhoud 584.20 m3

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed