slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Menkemaweg 5, 9981 CV Uithuizen

€405,000
Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 1,845 m²
Liveable area 253 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Comfortabel wonen met jaren ’30 karakter in Uithuizen!

Vrijstaande woning met veel leefruimte en ruim perceel, gelegen aan Menkemaweg 5, 9981CV te Uithuizen, een zeer centrale locatie met prachtig uitzicht!

Bent u op zoek naar een herenhuis uit 1930 met nog veel karakter van de jaren ’30, maar ook met modernisering naar de hedendaagse tijd? Dit is uw kans om uw droomhuis te bemachtigen!... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, detached house
    Construction period 1930
  • Location

Features

Offer
Reference number 00074
Asking price €405,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Last updated 27 January 2021
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1930
Surfaces and content
Plot size 1,845 m²
Effective area 253 m²
Living area 69.46 m²
Kitchen area 14.37 m²
Content 1,182 m³
Surface area other inner rooms 85.3 m²
Surface area external storage rooms 15.9 m²
Surface area external, linked storage rooms 33.4 m²
Balcony 5.49 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 9 of which (6 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Garden around
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate G
Boiler
Heating source Gas
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 9
Number of covered parking spaces 4
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Sink, Toilet
Parking Attached stone
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has solar panels Yes
Cadastral informations
Uithuizen E 3813
Area 1,416 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership
Uithuizen E 1761
Area 429 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Comfortabel wonen met jaren ’30 karakter in Uithuizen!

Vrijstaande woning met veel leefruimte en ruim perceel, gelegen aan Menkemaweg 5, 9981CV te Uithuizen, een zeer centrale locatie met prachtig uitzicht!

Bent u op zoek naar een herenhuis uit 1930 met nog veel karakter van de jaren ’30, maar ook met modernisering naar de hedendaagse tijd? Dit is uw kans om uw droomhuis te bemachtigen!

Deze ruime woning is op zichzelf is bijzonder te noemen en daardoor uniek, doet heel licht aan door de vele raampartijen en is voorzien van 3 ruime slaapkamers op de verdieping en een mogelijkheid tot een 4e slaapkamer met badkamer en suite op de begane grond (deze ruimte dient nu als werkkamer).

Uithuizen is de hoofdplaats van de gemeente Het Hogeland, ligt aan het uiteinde van het Boterdiep en heeft een halte aan de spoorlijn van Groningen naar Eemshaven. Mede hierdoor is het dorp uitstekend te bereiken door middel van het openbaar vervoer. De stad Groningen is in 20 autominuten te bereiken via de N46, maar ook is er een goede verbinding met Delfzijl/Appingedam (N363) en het recreatiegebied Lauwersmeer.

Er sprake van een hoogwaardig voorzieningenniveau in Uithuizen en de supermarkten en overige winkels zijn op steenworp afstand van de woning. Naast de dagelijkse voorzieningen is er binnen het dorp tevens een uitgebreide sportvoorziening en een Gezondheidscentrum gevestigd, maar ook meerdere huisartsen en een tandartsenpraktijk, maar ook beschikt het dorp over een peuterspeelzaal, basis- en voorgezet onderwijs (VMBO).

Het woonhuis betreedt u via de voordeur en brede hal met trap naar de verdieping. Rechts bevindt zich, aan de voorzijde van de woning, een ruime woonkamer met mooie houten vloer, hoge plafonds en een prachtig vrij uitzicht. Hier kunt u goed vertoeven en heerlijk bijkomen van een drukke dag.
Direct naast de woonkamer treft u de kamer welke op dit moment fungeert als werkkamer.
Deze lichte kamer met ingebouwde kluis is groot genoeg om eventueel om te toveren naar een slaapkamer met badkamer en suite.

De derde deur in de hal brengt ons naar een eetkamer waar ook weer het karakter te voelen is. Deze ruime is voorzien van een mooie kastenwand met de elementen van de jaren ’30 keuken die in de woning heeft gezeten, waarna u in de keuken komt, waar ook hier weer een karakteristiek keukenblok aanwezig is met losse gasstel met oven. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder.

Vanuit de keuken komen we in het achterhuis, waar we een ruime bijkeuken vinden met wasmachine aansluiting, het toilet en via een aparte hal toegang tot de garage vanuit de woning. Vanuit de bijkeuken loopt u naar buiten aan de linkerzijde van de woning. Via de aparte hal heeft u een mogelijkheid om naar buiten te lopen aan de rechterzijde van de woning.

De garage is zeer ruim en heeft een dubbele deur aan de opritzijde, zodat u met gemak 2 of meer auto’s in de garage zou kunnen rijden. Ideaal wellicht voor de klussers en of hobbyisten, want u zal u verbazen over de grootte van deze garage/schuur.

Via de trap in de ruime hal bij de voordeur komt u op de verdieping. Ook deze overloop is bijzonder ruim en aan deze overloop zijn 4 deuren gelegen. De deur aan de rechterzijde leidt naar een van de 3 slaapkamers op de verdieping. Deze kamer heeft toegang tot een balkon aan de voorzijde van de woning. De 2e deur brengt u naar de 2e slaapkamer met een kluis en veel ramen. En de deur links van de trap brengt u naar een extra ruim en bijzondere badkamer met slaapkamer.

De badkamer is bijzonder! De badkamer heeft een mooie houtenvloer aan de voorzijde en een mooie oude tegelvloer, passend bij het karakter van de woning, op het natte deel van de badkamer. Deze ruimte beschikt over een inloop-regen-douche, losstaand bad in oude stijl, dubbele wastafel, toilet en bidet. Via de badkamer heeft men toegang tot het balkon/dakterras aan de achterzijde van de woning en toegang tot de 3e ruime slaapkamer op de verdieping, met inbouwkasten.
En dan de buitenzijde van deze prachtige en bijzondere woning….. wat een plaatje……..

De tuin loopt rondom de woning, welke we zouden kunnen verdelen in 3 delen. Aan de voorzijde en deels aan de linkerzijde van de woning is een mooie voortuin met looppad naar de voordeur. Aan de rechterzijde van de woning hebben we een lange oprit met prachtig hekwerk. Deze oprit leidt u naar de dubbele garage en naar de chalet aan de achterzijde van de woning. Aan de linkerzijde is vanuit de bijkeuken het derde deel van de tuin te bereiken. Doordat de huidige bewoners dit stuk hebben omheind door een groene heg is het heerlijk prive vertoeven hier. Uiteraard kunt u dit aanpassen indien u wenst. In dit deel van de tuin bevindt zich een ruim terras en een tuinhuis, welke eventueel ook als atelier gebruikt zou kunnen worden.

De chalet aan het einde van de ruime oprit wordt op dit moment door de bewoners met regelmaat verhuurd. De chalet is volledig ingericht met o.a. keuken, badkamer en toilet en is daardoor zelfstandig te gebruiken. Dit chalet hoeft uiteraard niet verhuurd te worden, maar is eventueel wel mogelijk, ook als bijvoorbeeld onderdeel van een B&B. De eventuele huurder heeft een compleet eigen prive stuk. Voor mensen met bedrijf aan huis is dit wellicht een mooie optie om het thuiswerken toch iets te scheiden van het privéleven, maar ook voor mantelzorg is dit een prachtige optie.

Rondom Uithuizen bevindt zich een natuurrijke omgeving met veel groen en water waar je mooie wandelingen en fietstochten kunt maken. Zo biedt Uithuizen zowel de rust en ruimte van de natuur als de levendigheid van het centrum. Een bekend toeristisch trekpleister is de Menkemaborg.

De woning is goed onderhouden en heeft vele behouden karakters van de jaren ’30 waardoor de woning zeker uniek is! Bijzonder zijn zeker de ruime vertrekken, de details in de woning, zoals het glas in lood, de oude vensterbanken, het bijzondere plafond op de begane grond, de kasten van de oude keuken in de eetkamer, de passende vloeren en de grote garage. Daarnaast is er een mogelijkheid om de woning levensloopbestendig te maken, door het maken van een slaapkamer met badkamer op de begane grond, de mogelijkheid tot thuiswerken/bedrijf aan huis en eventueel in het op terrein geplaatste en compleet ingerichte chalet, is het uitzicht aan de voorzijde prachtig, heeft het een zeer centrale ligging en is de woning energiezuiniger gemaakt door meer dan 20 zonnepanelen.

Kortom: een goed onderhouden unieke jaren ’30 woning met moderne aanpassingen!

Bijzonderheden:
• Goed onderhouden
• Karakteristiek
• Jaren ’30 herenhuis
• Meer dan 20 zonnepanelen
• Mogelijkheid tot extra slaapkamer met badkamer op begane grond in woning
• Ruime perceel
• Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein
• Aparte praktijk/kantoor/woonruimte met eigen sanitair
• Garage met dubbele deur
• 3 slaapkamers in woning met mogelijkheid tot 4e slaapkamer; tesamen met chalet 6 slaapkamers
• 2 balkons
• Nabij scholen, winkels en overige voorzieningen
• Nabij uitvalswegen en openbaar vervoer richting Groningen/Delfzijl

ZonZone

Close

Recently viewed