slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Trumanstraat 51, 7844 KN Veenoord

€325,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 789 m²
Liveable area 259 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Trumanstraat 51 Veenoord
Vrijstaande woning met mogelijkheden

Verrassend ruime vrijstaande woning met (minimaal) zes slaapkamers en een hobby-/werkruimte.
De woning is geschikt voor wonen en werken, een samengesteld/groot gezin, de zorg voor inwonende familieleden en/of als generatiewoning.

Op goede stand gelegen, aan een rustig straatje in een kleinschalige woonwijk in Veenoord met al... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1974
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/5075806
Asking price €325,000
Acceptance By consultation
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1974
Rooftype Side gable
Isolations Floor
Wall
Surfaces and content
Plot size 789 m²
Effective area 259 m²
Content 981 m³
Surface area external, linked storage rooms 39 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 9 of which (6 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Residential area
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath
Shower
Sink
Toilet
Parking Carport
Garden available Yes
Has roller blinds Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes

Description

Trumanstraat 51 Veenoord
Vrijstaande woning met mogelijkheden

Verrassend ruime vrijstaande woning met (minimaal) zes slaapkamers en een hobby-/werkruimte.
De woning is geschikt voor wonen en werken, een samengesteld/groot gezin, de zorg voor inwonende familieleden en/of als generatiewoning.

Op goede stand gelegen, aan een rustig straatje in een kleinschalige woonwijk in Veenoord met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik waaronder winkels, basisscholen, een huisarts, een tandarts, een dierenarts, het treinstation en nabij uitvalswegen.

De woning is voorzien van een hekwerk met een elektrisch bedienbare poort. Er zijn 11 rolluiken aangebracht waarvan 4 elektrisch. De woning is in 2019 voorzien van 20 zonnepanelen op het dak en de HR-ketel is in 2020 vervangen.

De indeling van de woning is als volgt.

Begane grond

Via een overdekt entree bereik je de hal met een aparte toiletruimte, een wasruimte met een aansluiting voor de wasmachine en/of droger en de wenteltrap naar de verdieping.

Aan de rechterzijde van de woning bereik je de L-vormige woonkamer. De woon-/eetkamer heeft een niveauverschil en is voorzien van een inzethoutkachel. Vanuit de woonkamer kijk je door de hoge raampartij ver de straat in en is er hierdoor ook veel lichtinval.

Aan de linkerzijde van de woning bereik je de ruime woonkeuken. Deze is voorzien van een plavuizen vloer en een eenvoudige hoekkeuken met diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Hier is ook een wastafel en witgoedaansluiting aanwezig.

De naastgelegen ruimte is zowel vanuit de bijkeuken als via een eigen ingang bereikbaar. Voor deze aanbouw is een carport geplaatst. De multifunctionele ruimte is nu ingedeeld als tweede verblijfsruimte met een hal, een apart toilet met fonteintje, een slaapkamer en een woonkamer.

Vanuit de hal bereik je de werk-/hobbyruimte aan de achterzijde. Deze ruimte heeft een zolder die via een vaste trap bereikbaar is. De verdieping kan interessant zijn om nog meer slaapkamers te realiseren.

De tuin rondom de woning is voorzien van bestrating, een terras, gras en een houten schutting met betonpalen (deels ter overname) en biedt de nodige privacy in en om de woning. Aan de voorzijde is een hekwerk geplaatst met een poort.

Eerste verdieping

Vanuit de overloop bereik je vijf slaapkamers waarvan de grootste slaapkamer is voorzien van een kastenwand met schuifdeuren en één slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een wastafel.

De tussengelegen badkamer met dakkapel is voorzien van een ligbad, een douchecabine, een wastafelmeubel en een derde toilet.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1974 en in de jaren ’90 gerenoveerd en uitgebouwd
- 11 rolluiken rondom (waarvan 4 elektrisch)
- woning volledig voorzien van centrale verwarming (HR-combiketel 2020)
- op het dak liggen 20 zonnepanelen (2019)
- elektrische inrijpoort (met afstandsbediening)
- het dak van de woning en het dakkapel hebben onderhoud nodig
- multifunctioneel gebruik zoals wonen en werken, samengesteld/groot gezin-

Historie:

Veenoord vormt samen met buurdorp Nieuw-Amsterdam een geheel. Ze worden daarom het Tweelingdorp genoemd. Toch hebben beide dorpen een eigen postcode en hebben ze zich lange tijd zelfstandig ontwikkeld. Veenoord hoorde tot de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1998 namelijk bij de gemeente Sleen, terwijl Nieuw-Amsterdam altijd tot de gemeente Emmen heeft behoord. De grens tussen beide dorpen ligt langs de Schooldijk en de Veilingstraat.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Veenoord geen veenkolonie maar een ontginningsdorp. Het ontstond in 1860 bij de aanleg van de Verlengde Hoogeveense Vaart. Pas later, bij de ontginning van de veengebieden ten zuiden van het dorp, kwamen er ook veenarbeiders wonen. In deze tijd ontstond ook Nieuw-Amsterdam: aanvankelijk een stuk zuidelijker dan de Vaart, maar geleidelijk aan schoof het op richting Veenoord. Door de nieuwbouw na de Tweede Wereldoorlog groeiden de dorpen volledig aan elkaar vast.

We ontmoeten u graag in Veenoord.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed