slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Ten Darperweg 82-3, 7983 KN Wapse

€575,000
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 500 m²
Liveable area 318.3 m²
Acceptance By consultation

Note

General

BOTERTJE BOVEN, DAT IS DEZE LICHTE RUIME LOFT IN EEN GERENOVEERDE ZUIVELFABRIEK (Wapse, Drenthe).

De zuivelfabriek is gelegen in een landelijke en historische omgeving. De fabriek is goed te zien; het is HET karakteristieke herkenningspunt van Wapse. De zuivelcoöperatie van weleer-1887- is in de jaren '50 voorzien van een nieuw, opgetrokken gevel. Daarop is het in de afgelopen jaren herontwi... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house
    Construction period 1887
  • Location

Features

Offer
Reference number 05422
Asking price €575,000
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Acceptance By consultation
Last updated 02 December 2022
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1887
Roof materials Bitumen
Rooftype Flat
Surfaces and content
Plot size 500 m²
Floor Surface 318.3 m²
Living area 50.87 m²
Kitchen area 61.45 m²
Content 828 m³
Balcony 9.13 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 7 (of which 5 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Country side, Forested area, Near public transport, Near school
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North east
Condition Needs to be laid out.
Features
Number of parking spaces 2
Water heating Electric boiler
Heating Heat pump, Warm-air heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Has a balcony Yes
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Cadastral informations
Diever F 2533
Area 500 m²
Range Partial lot
Ownership Full ownership

Description

BOTERTJE BOVEN, DAT IS DEZE LICHTE RUIME LOFT IN EEN GERENOVEERDE ZUIVELFABRIEK (Wapse, Drenthe).

De zuivelfabriek is gelegen in een landelijke en historische omgeving. De fabriek is goed te zien; het is HET karakteristieke herkenningspunt van Wapse. De zuivelcoöperatie van weleer-1887- is in de jaren '50 voorzien van een nieuw, opgetrokken gevel. Daarop is het in de afgelopen jaren herontwikkelt en vanaf 2008 zijn er fantastische lofts in gemaakt. Wat een geweldig, karakteristiek pand om in te wonen en/of werken.

Deze fantastische loft woning ademt sfeer uit en is met een hoog afwerkingsniveau en gebruik van fraaie, stoere materialen verbouwd. Over het wooncomfort is nagedacht, de grote leef keuken is voorzien van allerlei inbouw apparatuur, de vloer heeft over de gehele 1ste verdieping vloerverwarming, er zijn twee badkamers, er is een BIOSCOOP! en de loftwoning is bijna GASLOOS. De loft beschikt over een vide in de woonkamer met prachtig uitzicht.

Via de vele raampartijen in de loft woning heb je een prachtig uitzicht over de voorgelegen weilanden. LEKKER LICHT EN GROEN.

De loft woning is te bereiken via de trap in de centrale hal en is gelegen op de eerste verdieping.

DE TOUR:

Indeling: ZIE PLATTEGROND GRAS GROEN VOOR LOFT WONING 3

1e verdieping:

Ruime entree, welke een mogelijkheid heeft voor een lift. Vanuit de entree heb je aan de ene kant toegang tot een slaapkamer/praktijkruimte en aan de andere kant kom je in de rest van de loft woning terecht.

In de hal vind je de eerste badkamer met aangrenzende slaapkamer. In de badkamer is een ruime inloop douche, toilet en wastafel. Vanuit de hal kom je in de grote leef keuken terecht, deze is voorzien van allerlei inbouw apparatuur. De gezellige en lichte woonkamer met zand cement vloer (welke een stoere en industriële uitstraling geeft), grenst aan de grote leef keuken. Via de woonkamer kom je in de ´schaak kamer´ welke toegang geeft tot de wasruimte en het naastgelegen toilet met urinoir.

NAAR BOVEN, welke bestaat uit twee aparte gedeeltes:

Via de woonkamer kom je in een hal waar je via de trap op de tweede verdieping komt. Hier bevindt zich een aparte woonkamer/keuken met inbouw apparatuur en een slaapkamer en suite.

Het andere gedeelte van de tweede verdieping is bereikbaar via een stijlvolle draaitrap in de woonkamer. Hier vind je de BIOSCOOP, heb je via de prachtige vide zicht over de woonkamer en over de uitgestrekte landerijen en kom je via de overloop bij twee ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer met inloopkast. WIE DROOMT DAAR NOU NIET VAN. Ook op deze verdieping vind je de tweede badkamer welke voorzien is van een ruime inloop douche, toilet en een dubbele wastafel.

Tuin:

Een heerlijke, royale tuin (265 m2) hoort er natuurlijk ook bij, welke goed te gebruiken is om te zonnen of een groente tuin aan te leggen. De tuin ligt verder van de weg af en is dus rustig gelegen. De loft heeft twee eigen parkeerplaatsen welke aan de zijkant van het pand zijn.

Deze historische melkfabriek uit 1887, is na de sluiting van het fabrieksgebouw in gebruik geweest als bedrijfspand met inpandige woonruimte. Vanaf 2008 zijn er drie lofts gerealiseerd waarbij werk- en/of woonruimtes zijn gemaakt. In het gebouw wonen en werken creatieve zelfstandigen, wat een unieke combinatie is.

Wapse -een zeer mooi en gemoedelijk dorp- ligt tussen Zwolle en Groningen. In de directe omgeving zijn onder andere Diever en Vledder gelegen (5 minuten rij-afstand- beide brinkdorpen) en de omgeving wordt afgewisseld met veel groen, bossen en weidegebieden. Wapse zelf ligt aan de rand van het Nationaal Park “Drents-Friese Wold”. Ook al is het een klein dorp, Wapse heeft een eigen basisschool en dorpshuis ‘Oens Huus’, waar met regelmaat verschillende activiteiten worden georganiseerd. Grotere steden als Meppel, Steenwijk, Zwolle en Hoogeveen liggen op een half uur rijden afstand, dus alle wenselijke voorzieningen zoals scholen, winkels en restaurants, liggen binnen handbereik. De naastgelegen dorpen Frederiksoord en Wilhelminaoord zijn onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid en deze zijn recentelijk uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Lopend, fietsend of hardlopend, het blijft hier genieten. Naast het Nationaal Park “Drents-Friese Wold” liggen er nog veel meer natuurgebieden dichtbij, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld, het Holtingerveld en de Weerribben.

Enthousiast geworden? Dan laten wij u graag de sfeer en mogelijkheden zelf ervaren tijdens een bezichtiging. Wij leiden u graag rond.

ZonZone

Close

Recently viewed