slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Brugstraat 14, 7852 TJ Wezup

Price on request
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 9,820 m²
Liveable area 200 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Riante traditioneel gebouwde woonboerderij, prachtig paardenobject of ideaal voor de rust en ruimte zoekers

Aan de rand van het esdorp Wezup gelegen statige en riante woonboerderij met voldoende schuurruimte 2 ruime paardenstallen, dubbele garage, buitenverblijf met veranda, hottub en sauna. Omringd door het prachtige Drentse landschap met bos en natuur op zeer korte afstand.

Ligging:
We... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Construction period 1922
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05192
Price Price on request
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 18 April 2023
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1922
Roof materials Thatch, Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Cavity wall, Roof
Surfaces and content
Plot size 9,820 m²
Floor Surface 200 m²
Content 850 m³
Surface area other inner rooms 170 m²
External surface area storage rooms 200 m²
Layout
Number of floors 3
Number of rooms 5 (of which 4 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location Country side, Forest border, Forested area, Near public transport, Near school, On a quiet street, Outside village, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Main garden Yes
Orientation South east
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate B
Boiler
Type of boiler Combi HR
Heating source Gas
Year of manufacture 2017
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 6
Number of covered parking spaces 2
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Solar collectors
Bathroom facilities Bath, Shower, Walkin shower, Washbasin furniture
Parking Detached wood
Garden available Yes
Has a garage Yes
Cadastral informations
Zweeloo P 713
Area 9,820 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Riante traditioneel gebouwde woonboerderij, prachtig paardenobject of ideaal voor de rust en ruimte zoekers

Aan de rand van het esdorp Wezup gelegen statige en riante woonboerderij met voldoende schuurruimte 2 ruime paardenstallen, dubbele garage, buitenverblijf met veranda, hottub en sauna. Omringd door het prachtige Drentse landschap met bos en natuur op zeer korte afstand.

Ligging:
Wezup is een compact esdorp in zuidoost Drenthe tussen Emmen en Westerbork in de voormalige gemeente Zweeloo, er wonen ca. 200 inwoners, de vele Saksische boerderijen gebouwd op de oude esgronden maken van Wezup een dorp met historie. Door de nabije ligging van de N381 is er een prima verbinding met de rest van Nederland.

Woonhuis
Bouwjaar: 1922
Oppervlakte: ca. 200 m² woonoppervlak en ca. 170 m² achterhuis / deelruimte.

Omschrijving algemeen:
De woning is in 1922 traditioneel gebouwd, gebintconstructie met daksporen op de muurplaat, het voorhuis is pannen gedekt, het achterhuis grotendeels riet gedekt (schroefdak) met aan de onderzijde pannen en koperen dakgoten. Het gehele dak is in maart 2021 volledig vervangen voor nieuw riet en nieuwe dakpannen. Kozijnen deels kunststof, in oude boerderij stijl, voorzien van dubbele beglazing en het achterhuis / deelruimte voorzien van stalramen met enkel glas. Het voorhuis heeft spouwmuren rondom, de deelruimte bestaat uit halfsteens / steens muren. De begane grond heeft grotendeels een houten vloer, met uitzondering van de badkamer, het toilet, de keuken, bijkeuken en de deelruimte. Verwarming geschiedt middels radiatoren en twee pellet kachels in de woonkamer en de keuken. De C.V.-ketel is van bouwjaar 2017. Op de paardenstal zijn in 2021, 26 zonnepanelen gelegd met een jaarlijkse stroomopbrengst van ruim 10.000 kw. Tevens is er een oplaadpunt aanwezig voor een elektrische auto.

Indeling:
Ruime entree met trapopgang, onder de gehele badkamer, het toilet en een gedeelte van de hal is een kelderruimte aanwezig (bijna stahoogte), te benaderen via een luik. Toilet met fonteinkraan, badkamer voorzien van dubbele inloopdouche, badkuip, design radiator, wastafel en badkamermeubilair, kantoorruimte, ruime woonkamer met wijds uitzicht op het omliggende landschap, voorzien van pellet kachel, landelijk ingerichte woon/leefkeuken voorzien van 5 pits inductie kookplaat en oven (Boretti), eiland met gootsteen, inbouw koelkast, veel kastruimte, in de keuken is de traditionele gebintconstructie zichtbaar wat de landelijke uitstraling ten goede komt. Vanuit de keuken doorgang naar de deelruimte met in de doorgang de provisiekast voorzien van inbouwspots met bewegingssensor, de provisiekast is ook vanaf de deelruimte bereikbaar. Eveneens vanuit de keuken toegang naar de bijkeuken waar ruimte is voor wasmachine en droger (ingebouwd en op hoogte), Tevens heeft de bijkeuken een deur naar buiten en keukenblok. Vanuit de keuken is er een corridor naar de naastgelegen schuur.

Vaste trap naar boven, overloop met 4 ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer met dakkapel, overige slaapkamers voorzien van dakramen. Zolder benaderbaar via vaste trap, afgesloten door een luik.

Schuur / paardenstal
Bouwjaar: 1922
Oppervlakte: ca. 90 m²

Direct naast de woning is de paardenstal gesitueerd, te benaderen vanaf het woonhuis middels sluisje /corridor, voorzien van twee ruime paardenstallen van 270 x 360 rubberen matten en vier kleinere dierverblijven van 200 x 300 . Onder beide paardenstallen zit een grote mestput. I n gebruik voor huisvesting van paarden en
kippen. Dak is aan de zuidkant voorzien van zonnepanelen. Vanuit de stal is er directe toegang naar de paddock, paardenbak (met verlichting) en aangrenzend omheind grasland (ca. 6.500 m²).

Dubbele garage
Bouwjaar: 1962
Oppervlakte: ca. 50 m²

Houten garage met twee stalen garagedeuren en loopdeur, dak voorzien van golfplaten. Aan de linkerzijde is een gedeelte verbouwd tot sauna met aansluitend een toilet en doucheruimte en keukenblok.

Buitenverblijf
Oppervlakte: ca. 40 m²
Prachtig buitenverblijf / tuinhuis voorzien van elektra en water, gezellige bar, over de volledige lengte een houten veranda met hout gestookte hottub. Vanaf de veranda uitzicht op het grasland.

Erfverharding / Tuin
Er is een keurig onderhouden tuin met diverse zitjes aanwezig, de erfverharding bestaat uit klinkers, de oprit is afgesloten met een op afstand elektrisch bedienbaar houten hekwerk.

Verkoper behoudt zich het recht voor om bij grote belangstelling over te gaan tot verkoop bij inschrijving.

Ondanks dat de uiterste zorg is besteed aan deze tekst, kunnen aan onvolkomenheden geen aanspraken worden ontleend.

ZonZone

Close

Recently viewed