slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Landelijk wonen in charmant voorhuis van een grote boerderij!

€750,000
Address: Zijderveldselaan 7a, 4122 GN Zijderveld
Type of residence House, residential farm, semi-detached house
Plot size 815 m²
Liveable area 176 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Landelijk wonen in charmant voorhuis van een grote boerderij!

Aan de rand van de dorpskern van Zijderveld staat een prachtige, vrijstaande boerderij. De boerderij is gesplitst en het voorhuis is door de huidige bewoners met liefde gemoderniseerd en omgetoverd tot een prachtige woning van 176m2, waarbij ook het naastgelegen bakhuis bij de woning is gevoegd. Het huis telt vier grote slaapkamer... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, semi-detached house
    Construction period 1889
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 06648
Asking price €750,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 15 February 2022
Construction
Type of residence House, residential farm, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1889
Roof materials Thatch, Tiles
Rooftype Front gable
Certifications Energy performance advice
Isolations Roof
Surfaces and content
Plot size 815 m²
Effective area 176 m²
Living area 47 m²
Kitchen area 16 m²
Content 646 m³
Surface area other inner rooms 17 m²
Surface area external storage rooms 18 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 6 of which (5 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate D
Boiler
Type of boiler Remeha
Heating source Gas
Year of manufacture 2019
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 5
Water heating Central heating system, Electric boiler
Heating Central heating, Partial Floor heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Double sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath, Sink, Toilet, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Vianen H 563
Area 815 m²

Description

Landelijk wonen in charmant voorhuis van een grote boerderij!

Aan de rand van de dorpskern van Zijderveld staat een prachtige, vrijstaande boerderij. De boerderij is gesplitst en het voorhuis is door de huidige bewoners met liefde gemoderniseerd en omgetoverd tot een prachtige woning van 176m2, waarbij ook het naastgelegen bakhuis bij de woning is gevoegd. Het huis telt vier grote slaapkamers, twee badkamers, een ruime zolder en kelder en een royale tuin rondom van 815 m2.

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure vind je tevens uitgebreide informatie en extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.

Ground floor

Entree met toegang tot de meterkast, de woonkamer en de trapopgang naar enerzijds de keuken en vervolgens de eerste verdieping.

De hoogwaardige Rhijnart keuken is uitgerust met een spoelbak met Quooker kraan, koelkast, vaatwasser, oven, inductiekookplaat en ingebouwde afzuiging.
Alle apparatuur is van Siemens. Op de witte keukenkastjes - die veel bergruimte voor keukengerei bieden - ligt een antraciet hardstenen aanrechtblad. Dankzij de vele ramen is deze ruimte gezegend met veel natuurlijk daglicht en kun je aan tafel uitkijken op het groen en het vrije uitzicht.

De keuken ligt hoger dan de rest van de begane grond, onder de keuken ligt de kelder. Deze is 17m2 groot en hier vind je de wasmachine, droger en veel bergruimte.

De woonkamer is 47m2 groot en heeft haar landelijke karakter behouden dankzij het houten balkenplafond in combinatie met de houten vloer en authentieke raamvormen. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een tussenhal. De tussenhal is nog voorzien van originele tegels en er is een garderobekast en toegang tot het toilet.

Vanuit de woonkamer is er direct contact met de achtertuin via de openslaande deuren.
Aan deze zijde is een verbinding gecreëerd met het voormalige bakhuis.
Deze is omgetoverd tot een grote slaapkamer (16m2) met een nokhoogte van 4 meter en een ruime badkamer. Ook hier wisselen landelijk en modern elkaar mooi af: donkere, houten balken worden gecombineerd met zwarte kozijnen en openslaande deuren naar de tuin.

De badkamer beschikt over een tweede toilet, ruime inloopdouche met regen- en handdouche en een groot wastafelmeubel met twee mengkranen. Ventilatie gebeurt op zowel mechanische als natuurlijke wijze en er is vloerverwarming.

First floor

De eerste verdieping is voorzien van een ruime overloop die toegang biedt tot drie slaapkamers (6, 11 en 14m2) en de tweede badkamer.

De badkamer wordt van overloop gescheiden door een schuifdeur en is uitgerust met een toilet, losstaand bad, wastafelmeubel met mengkraan en een inloopdouche. Ook deze badkamer beschikt over vloerverwarming, ventilatie gebeurt op mechanische wijze. Leuk detail in deze badkamer zijn de glazen bouwstenen in de muur, welke ook zichtbaar zijn vanaf de overloop.

Second floor

De zolderverdieping is voorzien van twee dakramen en hier is de CV-ketel te vinden. Op deze verdieping - die een oppervlakte van 17m2 heeft - kan een extra slaapkamer worden gerealiseerd.

Garden

De zeer fraai aangelegde tuin begint met een grote voortuin met oprijlaan, waar plek is voor zeker vijf auto’s. De tuin is voorzien van diverse beukenhagen, buxussen, lavendelstruiken, bomen en verschillende soorten beplanting. Ook de zij- en achtertuin zijn heerlijk groen, voorzien van meerdere zithoeken en terrassen, grote gazons, een houten tuinhuis en prachtig uitzicht op de landerijen.

Details

Vloeren: De vloeren van de begane grond zijn deels van hout, deels van beton: de keukenvloer is van hout, de vloer in de woonkamer en in het bakhuis is opgebouwd als volgt: beton, houten balken, isolatie en hardhout. De badkamer in het bakhuis is opgebouwd uit: Beton, isolatie, afwerkvloer met vloerverwarming, tegels. De verdiepingsvloeren zijn van hout.
Dak: Het dak van het woonhuis is voorzien van riet en aan de binnenzijde voorzien van beschot; het dak van het bakhuis is voorzien van pannen.
Beglazing: De woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen; het zijraam in de keuken, het bovenlicht boven de voordeur en de ramen in het bakhuis zijn voorzien van HR++ glas.
Verwarming: De verwarming wordt geregeld door een C.V. installatie van “Remeha” uit 2019. Het warme water in het bakhuis wordt geregeld door een eigen boiler van “Wesen” (2021) met een vat van 180 ltr. In beide badkamers ligt elektrische vloerverwarming.
Isolatie: De gevels van de woning zijn grotendeels voorzien van voorzetwanden inclusief isolatie, m.u.v. de keuken, en de woning is voorzien van vloerisolatie. Het bakhuis beschikt over vloer-, gevel- en dakisolatie.

Overige technische kenmerken
- De meterkast is uitgevoerd met 9 groepen en 2 aardlekschakelaars, een slimme elektriciteitsmeter, slimme gasmeter en een watermeter.
- De woning is voorzien van energielabel D.
- Aan zowel de voor- als achterzijde is een buitenkraan aanwezig.
- Op de begane grond ligt multiplank met een bovenlaag van Canadees eikenhout, op de 1e verdieping ligt een massief eiken vloer.
- De ramen op de begane grond, 1e en 2e verdieping zijn voorzien van horren.
- Het raam van de grote slaapkamer op de 1e verdieping is voorzien van een elektrisch bedienbaar screen.

Vernieuwingen
- De woning is sinds de aanschaf geheel gerenoveerd. Het bakhuis is bij de woning getrokken en daar is een luxe badkamer en slaapkamer gerealiseerd. Het is geheel geïsoleerd en afgewerkt.
- De keuken is vernieuwd in 2016. Er is een RhijnArt-meubel geplaatst met apparatuur van “Siemens”.
- In 2019 is er in de keuken een extra raam geplaatst.
- In 2015 is de badkamer op de 1e verdieping vernieuwd.
- Schilderwerk is aan de buitenzijde in 2020 bijgewerkt.
- In 2015 is het houten tuinhuis geplaatst.
- Er is onderhoud aan de rieten kap gepleegd in 2020.

Over Zijderveld
Zijderveld is een klein dorp en de oudste nederzetting in de gemeente Vijfheerenlanden. Voor het begin van onze jaartelling was er al een nederzetting, bewoond door boeren, vissers en jagers. Zijderveld behoorde lange tijd tot het gebied van de heren van Culemborg. In 1820 werd het dorp toegevoegd aan de provincie Zuid-Holland. Zijderveld heeft enkele historische boerderijen en in het begin van de negentiende eeuw is de oorspronkelijk vijftiende-eeuwse kerk herbouwd. Het dorp is erg centraal gelegen in Nederland en is makkelijk bereikbaar vanaf de A2 en de A27. Het is een kindvriendelijk dorp in een rustige omgeving. Voor boodschappen en andere winkels ben je aangewezen op buurstad Leerdam of Vianen.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Floor plans

Extra

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed