slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Prinsengracht 483A - 1.jpg Prinsengracht 483A - 20.jpg Prinsengracht 483A - 5.jpg Prinsengracht 483A - 6.jpg Prinsengracht 483A - 7.jpg Prinsengracht 483A - 8.jpg Prinsengracht 483A - 9.jpg Prinsengracht 483A - 13.jpg Prinsengracht 483A - 14.jpg Prinsengracht 483A - 15.jpg Prinsengracht 483A - 16.jpg Prinsengracht 483A - 12.jpg Prinsengracht 483A - 17.jpg Prinsengracht 483A - 18.jpg Prinsengracht 483A - 19.jpg Prinsengracht 483A - 22.jpg Prinsengracht 483 - Kantoorruimte 3.jpg F1.jpg F2.jpg F3.jpg Prinsengracht 483A - 28.jpg Prinsengracht 483A - 29.jpg Prinsengracht 483A - 30.jpg Prinsengracht 483A - 31.jpg Prinsengracht 483A - 25.jpg Prinsengracht 483A - 27.jpg Prinsengracht 483A - 26.jpg Prinsengracht 483A - 32.jpg Prinsengracht 483A - 23.jpg Prinsengracht 483A - 24.jpg Prinsengracht 483A - 33.jpg Prinsengracht 483A - 36.jpg Prinsengracht 483A - 4.jpg Omgevingsfoto's - 7.JPG Omgevingsfoto's - 23.jpg Omgevingsfoto's - 9.jpg Omgevingsfoto's - 10.jpg Omgevingsfoto's - 24.jpg Omgevingsfoto's - 11.jpg Omgevingsfoto's - 12.jpg Omgevingsfoto's - 3.jpg Omgevingsfoto's - 17.jpg Omgevingsfoto's - 21.JPG Omgevingsfoto's - 16.jpg
Verkocht

Verkocht: Prinsengracht 483A, 1016 HP Amsterdam

€ 1.750.000,- k.k.
Type object Appartement, benedenwoning
Gebruiksoppervlakte wonen 212 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

* ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te koop aangeboden in Amsterdam-Centrum (Grachtengordel):

Met gepaste trots biedt Amstelland Makelaars te koop aan dit waanzinnige benedenhuis met royale tuin, gelegen aan misschien wel het leukste stukje van de Prinsengracht. Het huis is rustig gelegen aan de achterzijde van twee Rijksmonumentale panden (Prinsengracht 481 en 483), heeft een totale oppervlakte... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Appartement, benedenwoning
    Bouwperiode 1765
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 02057
Vraagprijs € 1.750.000,- k.k.
Servicekosten € 205,-
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Zaterdag 2 oktober 2021
Bouw
Type object Appartement, benedenwoning
Woonlaag 1e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1765
Isolatievormen Dubbel glas, Vloerisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 212 m²
Inhoud 854 m³
Oppervlakte externe bergruimte 10 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Aantal badkamers 2 (en 2 aparte toiletten)
Locatie
Ligging Aan vaarwater, Aan water, Dichtbij openbaar vervoer, In centrum, Nabij school
Tuin
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuidoost
Staat Prachtig aangelegd
CV ketel
CV ketel HR
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2013
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Badkamervoorzieningen Badkamer 1 Douche, Dubbele wastafel, Ligbad
Badkamervoorzieningen Badkamer 2 Douche, Toilet, Wastafel
Heeft kabel-tv Ja
Tuin aanwezig Ja
Telefoonaansluiting aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja
Vereniging van Eigenaren
Ingeschreven bij de KvK Ja
Jaarlijkse vergadering Ja
Periodieke bijdrage Ja
Reservefonds Ja
Meer jaren onderhoudsplan Ja
Opstal verzekering Ja
Kadastrale gegevens
Amsterdam E 10156
Omvang Appartementsrecht of complex

Beschrijving

* ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te koop aangeboden in Amsterdam-Centrum (Grachtengordel):

Met gepaste trots biedt Amstelland Makelaars te koop aan dit waanzinnige benedenhuis met royale tuin, gelegen aan misschien wel het leukste stukje van de Prinsengracht. Het huis is rustig gelegen aan de achterzijde van twee Rijksmonumentale panden (Prinsengracht 481 en 483), heeft een totale oppervlakte van circa 220 m2 en een zonnige tuin van maar liefst 120 m2.

De woning maakt onderdeel uit van een actieve en gezonde Vereniging van Eigenaars, verkeert in goede staat van onderhoud en is vanzelfsprekend gelegen op eigen grond. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het realiseren van een extra slaapvertrek met bijvoorbeeld een aangrenzende badkamer en inloopkast (zie bijgevoegde artist impressions en alternatieve plattegrond).

Kortom, een heerlijk benedenhuis met tuin in hartje Amsterdam aan de Prinsengracht, welke zelden te koop komt en waarbij rust en privacy gewaarborgd zijn. Letterlijk een must-see!

OMGEVING:
Dit uiterst smaakvolle en letterlijk unieke benedenhuis is gelegen nabij de Looiersgracht en Elandsgracht. In de directe omgeving vindt u de Elandsgracht en de geliefde 9-Straatjes met tal van leuke en bekende winkels en gezellige horecagelegenheden. Ook de oude Jordaan, de Spiegelgracht en het Rijksmuseum bevinden zich letterlijk op loopafstand, net als het altijd bruisende Leidseplein met haar vele uitgaansgelegenheden.

Uitstekende verbindingen met openbaar vervoer middels diverse tram-, metro- en buslijnen. Het Centraal Station bevindt zich op slechts vijf minuten fietsen, dan wel circa tien minuten loopafstand. Voldoende parkeermogelijkheden, zowel op straat middels vergunningsstelsel als in de nabijgelegen parkeergarage Q-Park Marnixstraat. Daarnaast zijn er diverse kleinere parkeergarages in de buurt.

GLOBALE INDELING:
De entree tot het pand wordt gevormd door een statige bordestrap en een gemeenschappelijke voordeur op de bel-etage. In de gemeenschappelijke en keurig onderhouden hal bevindt zich de entree tot de woning.

Bij binnenkomst in de woning treft u de hal voorzien van een marmeren tegelvloer, welke bijdraagt aan de specifieke sfeer van de woning. In de hal vindt u een voldoende kastruimte alsmede de garderobe, een kantoor-vertrek en een separaat (gasten)toilet met fonteintje.

De centraal gesitueerde hal opent zich als het ware richting de indrukwekkende woonkamer met hoge plafonds, een fraaie lichtstraat en een gezellige open keuken. De keuken is voorzien van een eiland met barretje en beschikt over diverse (inbouw)apparatuur. Aangrenzend aan de keuken een bijkeuken met veel bergruimte. Vanuit de woonkamer bereikt u middels dubbele opslaande deuren de werkelijk fantastische tuin gelegen op het Oosten. Dankzij de diepte van de tuin en de relatief lage omringende bebouwing, heeft u in de tuin vrijwel gehele dag zon. Het tuinhuis is thans in gebruik als logeerkamer en is voorzien van een nette badkamer en vloerverwarming.

Op de begane grond van het achterhuis-gedeelte van de woning (zie plattegrond om een goed beeld te krijgen van de indeling) vindt u een ruime berging met opstelling voor wasmachine en droger, een half-verhoogd lounge gedeelte en een luxe uitgevoerde badkamer. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, een ligbad, (stoom)douche, wastafelmeubel en toilet.

Via het aangrenzende trappenhuis van het achterhuis bereikt u de overige twee slaapvertrekken, gelegen op de eerste en tweede verdieping. De ouderlijke slaapkamer, op de eerste verdieping, kenmerkt zich door een fraai balkenplafond en is voorzien van een wastafel en toilet. Het slaapvertrek op de tweede verdieping is voorzien van een badkamer (wastafel en douche).

In het souterrain van het pand heeft u de mogelijkheid om uw fietsen binnen te stallen (in goed overleg met de andere bewoners). Tevens bevindt zich hier de tweede entree tot de woning.

Tijdens de renovatie van dit benedenhuis eind jaren '90 zijn uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt en is aandacht besteed aan specifieke details. Hierdoor is een hoog afwerkingsniveau ontstaan en ademt de woning luxe en comfort uit.

EIGENDOMSSITUATIE:
Deze woning is gelegen op eigen grond. Er is dus geen sprake van erfpacht.

VERENIGING VAN EIGENAARS:
De Vereniging van Eigenaars is actief en gezond en is genaamd "Vereniging van eigenaren Prinsengracht 483". De huidige bijdrage in de servicekosten bedraagt circa EUR. 205,- per maand.

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen op top-locatie aan de Prinsengracht, nabij Elandsgracht en 9 Straatjes;
- gebruiksoppervlakte wonen: circa 212 m2 (conform NEN2580);
- bruto inhoud: circa 854 m3 (dankzij royale plafondhoogte begane grond);
- benedenwoning gesitueerd aan de achterzijde van de panden Prinsengracht 481 en 483;
- veel rust, stilte en privacy vanwege de situering aan de achterzijde;
- mogelijkheid tot het realiseren van een master bedroom met aangrenzende badkamer en inloopkast;
- uitgebreid lichtplan in de woning;
- unieke tuin met een oppervlakte van maar liefst circa 120 m2;
- gemeenschappelijke fietsenstalling en tweede entree in het souterrain;
- gelegen op eigen grond;
- gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars (eigen beheer);
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering in overleg.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

* ENGLISH TRANSLATION

For sale in Amsterdam-Centre (Grachtengordel):

Amstelland Makelaars is proud to offer for sale this amazing ground floor house with spacious garden, located on perhaps the nicest part of the Prinsengracht. The house is quietly situated at the rear of two monumental buildings (Prinsengracht 481 and 483), has a total area of approximately 220 m2 and a sunny garden of 120 m2.

The house is part of an active and healthy Owners Association, is in good condition and is naturally located on private land. In addition, there is the possibility to realize an extra bedroom with for example an attached bathroom and walk-in closet (see attached artist impressions and alternative floor plan).

In short, a lovely ground floor house with garden in the heart of Amsterdam on the Prinsengracht, which rarely comes up for sale and where peace and privacy are guaranteed. Literally a must-see!

ENVIRONMENT:
This very tasteful and literally unique ground floor apartment is located near the Looiersgracht and Elandsgracht. In the immediate vicinity you will find the Elandsgracht and the beloved 9-Straatjes with lots of nice and famous stores and cozy restaurants. The old Jordaan, the Spiegelgracht and the Rijksmuseum are literally within walking distance, just like the always bustling Leidseplein with its many entertainment venues.

Excellent public transport connections through various streetcar, metro and bus lines. Central Station is only five minutes away by bike or approximately ten minutes walking distance. Ample parking, both on the street through permit system and in the nearby Q-Park Marnixstraat parking garage. In addition, there are several smaller parking garages nearby.

GLOBAL LAYOUT:
The entrance to the building is formed by a stately staircase and a common front door on the entrance level. In the common and well maintained hallway is the entrance to the house.

Upon entering the house you will find the hall with a marble tiled floor, which contributes to the specific atmosphere of the house. In the hall you will find a wardrobe, an office and a separate (guest) toilet.

The centrally located hallway opens up towards the impressive living room with high ceilings, a beautiful skylight and a cozy open kitchen. The kitchen has an island with bar and has several (built-in) appliances. Adjacent to the kitchen a utility room with ample storage space. From the living room you can reach the truly fantastic garden through double doors facing East. Thanks to the depth of the garden and the relatively low surrounding buildings, you have in the garden almost all day sun. The garden house is currently used as a guest room and has a nice bathroom and underfloor heating.

On the first floor of the rear part of the house (see floor plan to get a good picture of the layout) you will find a spacious storage room with washer and dryer, a half-raised lounge area and a luxurious bathroom. The bathroom has underfloor heating, a bathtub, (steam) shower, washbasin and toilet.

Through the adjacent staircase of the rear house you can reach the other two bedrooms, located on the first and second floor. The master bedroom, on the second floor, is characterized by a beautiful beamed ceiling and is equipped with a sink and toilet. The bedroom on the second floor is equipped with a bathroom (sink and shower).

In the basement of the building you have the possibility to store your bikes inside (in consultation with the other residents). Also here is the second entrance to the house.

During the renovation of this ground floor house in the late 90s only high quality materials were used and attention was paid to specific details. This has created a high level of finish and the house breathes luxury and comfort.

OWNERSHIP SITUATION:
This house is located on private land. There is no leasehold.

ASSOCIATION OF OWNERS:
The Owners Association is active and healthy and is called "Owners Association Prinsengracht 483". The current contribution to the service costs is approximately EUR. 205,- per month.

PARTICULARS:
- Located on prime location on the Prinsengracht, near Elandsgracht and 9 Streets;
- living area: approximately 212 m2 (according to NEN2580);
- Gross volume: approximately 854 m3 (thanks to generous ceiling height on the first floor);
- ground floor apartment situated at the rear of the buildings Prinsengracht 481 and 483;
- lots of peace, quiet and privacy because of the location at the rear;
- possibility to realize a master bedroom with adjacent bathroom and walk-in closet;
- extensive lighting plan in the house;
- unique garden with an area of less than 120 m2;
- located on private land;
- Healthy and active Owners Association (own management);
- reservation approval seller;
- delivery in consultation.

For more information about this property and / or to make an appointment, please contact our office. Our staff will be happy to assist you.

This house is offered in accordance with art. 7:17 paragraph 6 Civil Code. The specified features are intended only as an indication.

Plattegronden

ZonZone

Sluiten

Recent bekeken