slide

DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!

DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

img_6888 img_6366 img_6895 1 2 4 3 13 18 img_6902 17 14 30 10 11 15 7 img_6932 img_6910 6 5 img_6898 img_6897 8 9 12 19 21 22 23 20 24 25 27 28 img_6925 29 pl. antwerpsestraat 13 boz bg pl. antwerpsestraat 13 boz vd pl. antwerpsestraat 13 boz 2e verdieping pl. antwerpsestraat 13 boz kelder
Verkocht

Verkocht: Antwerpsestraat 13, 4611 AA Bergen op Zoom

€ 287.500,- k.k.
Type object Woonhuis, herenhuis, tussenwoning
Perceeloppervlakte 172 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 175 m²

Notitie

Algemeen

Het DUBBELE WOONHUIS (Antwerpsestraat 11 + 13) werd gebouwd rond 1880 in Eclectische stijl en vormt een onderdeel van de in diezelfde tijd tot stand gekomen gevelwand aan een uitvalsweg van de binnenstad.
Het tweelaagse dubbelpand telt zes traveeën, met gepleisterde voorgevel en een afgeplat schilddak met daarop gesmoorde muldenpannen. De plint en de vensterdorpels zijn van hardsteen. Onder de d... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, herenhuis, tussenwoning
    Bouwperiode 1880
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 06007
Vraagprijs € 287.500,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 7 augustus 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, herenhuis, tussenwoning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1880
Dakbedekking Dakpannen
Bitumen
Type dak Samengesteld
Isolatievormen Gedeeltelijk dubbel glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 172 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 175 m²
Inhoud 700 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 18 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 8 (waarvan 5 slaapkamers)
Locatie
Ligging In centrum
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Noord-oost
Staat Dient nog te worden aangelegd.
CV ketel
Combiketel Ja
Uitrusting
Warm water Elektrische boiler
Verwarmingssysteem Gaskachels
Tuin aanwezig Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Het DUBBELE WOONHUIS (Antwerpsestraat 11 + 13) werd gebouwd rond 1880 in Eclectische stijl en vormt een onderdeel van de in diezelfde tijd tot stand gekomen gevelwand aan een uitvalsweg van de binnenstad.
Het tweelaagse dubbelpand telt zes traveeën, met gepleisterde voorgevel en een afgeplat schilddak met daarop gesmoorde muldenpannen. De plint en de vensterdorpels zijn van hardsteen. Onder de dorpels van de getoogde stolpvensters bevinden zich raambefjes. De ramen en de deuren hebben een stucomlijsting met oreillons en kuiven. De paneeldeuren, met hardstenen trapjes, bevinden zich centraal in het blok, deze traveeën springen iets naar voren. Het fries is voorzien van velden, de geprofileerde kroonlijst heeft een tandlijst. De middelste traveeën worden geaccentueerd door verlengde blokjes in de tandlijst. Boven het middelste venster bij beide woningen is een dakkapel met T-venster en geprofileerd fronton. De woningen hebben licht getoogde vensters met T-ramen. De vensteromlijstingen zijn bij de nummers 11 en 13 identiek al hebben de vensters op de begane grond van nummer 13 geen kuifversiering en geen T-raam.
Het dubbelpand is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch waarde als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling, met name als onderdeel van de stadsuitleg van de late negentiende eeuw. Het heeft architectuurhistorisch belang als goed en herkenbaar voorbeeld van een eclectische pleistergevel. Het heeft ensemblewaarde vanwege de ligging in een voor het aanzien van de stad belangrijke straatwand in het beschermd stadsgezicht. Het is tevens van waardevol vanwege de relatieve gaafheid van het exterieur en de structurele en visuele gaafheid van de stedelijke omgeving.

Indeling

BEGANE GROND
vloeraard : Deels betonvloer, deels houten vloer.
Vestibule : U betreedt het pand in de ruime vestibule met authentieke tegelvloer, houten lambrisering op de wanden en stucwerk wanden, stucwerk plafond en meterkast aan uw rechterzijde. Vanuit hier verkrijgt u toegang tot de voorkamer en de hal.
Meterkast : 6 elektragroepen
Hal : Middels dubbel openslaande deuren komt u in de hal met authentieke tegelvloer en robuuste bordestrap met houten en ijzeren balustrade; deze tonen u het potentieel van deze ruimte. Vanuit hier verkrijgt u toegang tot de kelder, het toilet en de achterkamer en -uitbouw.
Toilet : In goed bruikbare staat met tegelvloer, wandbetegeling en stucwerk plafond en toilet met laaghangend reservoir.
Voorkamer : Ruimtelijke kamer van plm. 18 m2. Hoog plafond, welke in uitstekende conditie verkeert met een sierornament en sierlijsten. De grote ramen in de voorgevel, de met natuursteen bezette schouw en de en suite deuren naar de achterkamer zijn de blikvangers van deze kamer.
Achterkamer : Ruimtelijk kamer met een vloeroppervlak van circa 16 m2. Het hoge plafond met een sierornamenten en sierlijsten verkeert in uitstekende conditie. Ook in deze kamer is een met natuursteen bezette schouw. Aan de achterzijde van de kamer zijn en suite schuifdeuren met glas-in-lood erboven, welke u toegang bieden tot de achteruitbouw.
Achteruitbouw : Lichte ruimte met lichtkoepel en veel ramen, blokpaneel parketvloer en stucwerk wanden en plafond. Er zijn enkele oude lekkagesporen, de dakbedekking is inmiddels vervangen.
Keuken : Met bruikbaar kunststof keukenblok aan één zijde, voorzien van rvs-spoelbak, vriezer en koelkast, 4-pits gaskookplaat, rvs-schouwmodel afzuigkap, heteluchtoven en vaatwasser.
Badkamer : Recent goeddeels gemoderniseerd behoudens het plafond. Voorzien van tegelvloer, wandbetegeling en nog af te werken plafond, wasbak met kastonderbouw, royale inloopdouche en elektrische boiler.

Eerste verdieping

VERDIEPING
Vloeraard : Houten vloer.
Overloop/bordes : De imposante bordestrap leidt u naar de overloop met toegang tot twee slaapkamers, de bordestrap met houten en ijzeren balustrade loopt door tot de tweede verdieping.
Slaapkamer 1 : Gelegen aan de voorzijde van het pand en plm. 25 m2 met grote sierlijke ramen, een hoog plafond en een met hout bezette schouw.
Slaapkamer 2 : Ruime kamer, gelegen aan de achterzijde met een vloeroppervlak van circa 16 m2 en hoog plafond.

Tweede verdieping

ZOLDER
vloeraard : Houten vloer.
Overloop/trapaankomst : Ruimtelijk met toegang tot drie kamers. De balkenlaag, de gordingen en het dakbeschot zijn in het zicht.
Slaapkamer 3 : Aan de voorzijde van het pand met een vloeroppervlak van plm. 12 m2, wasbak en dakkapel.
Slaapkamer 4 : Gelegen aan de voorzijde en plm. 11 m2 met 4-pans dakraam. De balkenlaag, de gordingen en het dakbeschot zijn in het zicht.
Slaapkamer 5 : Aan de achterzijde gelegen en plm. 13 m2 met 2 4-pans dakramen en een verlaagd plafond. De gordingen en een deel van de spantconstructie zijn in het zicht.

Tuin

De noordoostelijk gelegen, stedelijke achtertuin van circa 80 m2 is voorzien van gemetselde erfafscheiding. De tuin dient nog te worden aangelegd.

Bijzonderheden

* Rijsmonument met fiscale voordelen.
* De authentieke tegelvloer, glas-in-lood, en suite deuren, paneeldeuren, hoge plafonds waarvan een deel in uitstekende staat, bordestrap en de imposante voorgevel bieden het pand veel potentie!
* Dit rijksmonumentale pand dient absoluut bezichtigd te worden voor het verkrijgen van een goede indruk!
* Het pand is gelegen binnen een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht.
* Verkoper kan bij de totstandkoming van de koopovereenkomst een waarborgsom/ bankgarantie wensen.

ALGEMEEN
Kelder : Te bereiken vanuit de hal en voorzien van een plavuizenvloer. De kelder is droog en heeft een hoogte van plm. 2 meter.
Elektra : 6 elektragroepen.
Verwarming/warmwater : Verwarming middels gaskachels en warmwater middels een elektrische boiler.
Isolatie : Dubbele beglazing op de verdieping aan de voorzijde en op de begane grond aan de achterzijde.
Onroerende zaakbelasting : € 371,96 per jaar voor het belastingjaar 2017.
Waterschapslasten : € 119,68 per jaar voor het belastingjaar 2017.
Bouwaard : In steensmuren opgetrokken, de begane grond vloer is deels van beton en deels van hout, de verdiepingsvloeren zijn van hout en de dakschilden zijn met pannen gedekt. De platte dakdelen zijn met bitumen afgewerkt.
Staat van onderhoud : Het pand dient volledig te worden gemoderniseerd, doch zijn er in goede staat verkerende authentieke details zoals plafonds en glas-in-lood.
Ligging : Gelegen in het centrum van Bergen op Zoom op kruispunt “De Vier Winden” met op enkele stappen afstand “De Grote Markt” met volop gezelligheid en activiteiten. Winkelcentra en openbaar vervoer liggen op korte afstand.
Erfdienstbaarheden : Volgens het laatste bewijs van eigendom is er geen sprake van bijzondere servituten.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

ZonZone

Recent bekeken