slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 39.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 14.jpg 13.jpg 40.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg 36.jpg 37.jpg 38.jpg
Verkocht

Verkocht: Zeggenweg 1, 5641 JM Eindhoven

€ 575.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 2.040 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 102 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Op een voor Eindhoven unieke locatie gelegen, monumentale langgevelboerderij met een lange geschiedenis, op de rand van natuurgebied De Urkhovense Zeggen, en toch slechts 10 fietsminuten van de Markt van Eindhoven.

Hier heeft “buiten” wonen echt een betekenis!

VOORWOORD uit het monumentenregister van de gemeente Eindhoven:
De boerderij op rechthoekige grondslag is opgetrokken uit bakste... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwperiode 1789
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05871
Vraagprijs € 575.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 1 juli 2020
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1789
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Samengesteld
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2.040 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 102 m²
Inhoud 1.246 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 234 m²
Oppervlakte externe bergruimte 165 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 13 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
Vrij uitzicht
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Heeft een achterom Ja
Staat Goed onderhouden
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 3
Aantal overdekte parkeerplaatsen 3
Parkeergelegenheid Vrijstaande stenen garage
Heeft kabel-tv Ja
Glasvezelaansluiting aanwezig Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Telefoonaansluiting aanwezig Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Beschrijving

Op een voor Eindhoven unieke locatie gelegen, monumentale langgevelboerderij met een lange geschiedenis, op de rand van natuurgebied De Urkhovense Zeggen, en toch slechts 10 fietsminuten van de Markt van Eindhoven.

Hier heeft “buiten” wonen echt een betekenis!

VOORWOORD uit het monumentenregister van de gemeente Eindhoven:
De boerderij op rechthoekige grondslag is opgetrokken uit baksteen in een rommelig uitgevoerd kruisverband.
Van het bedrijfsgedeelte van de boerderij is een gedeelte van de gevel bepleisterd. De voorgevel heeft onderlangs een geschilderde gecementeerde plint. De boerderij heeft een afgewolfd zadeldak gedekt door gesmoorde oud Hollandse pannen. De driebeukige boerderij dateert mogelijk van oorsprong uit de vroege 18e eeuw maar in de 19e en 20e eeuw gewijzigd en gemoderniseerd.
In het overwegend 19e en 20e eeuwse muurwerk van de gevels is ouder muurwerk bewaard gebleven. De kap van de boerderij is grotendeels vernieuwd maar enkele delen van de ankerbalkgebinten zijn nog aanwezig. Tevens zijn de gebintplaten met windschoren en gedeelten van de sporen bewaard gebleven. De boerderij is representatief voor de landelijke bouwkunst in NoordBrabant van het langgeveltype. Bouwhistorisch is de boerderij van algemeen belang vanwege de aanwezige oudere structuren en constructies. De boerderij maakt onderdeel uit van Urkhoven en bezit een duidelijke herkenbare historische samenhang met de overige bebouwing.

Indeling

Indeling van het hoofdgebouw.
Voortuin met inrit naar een smeedijzeren inrijpoort separaat looppad naar de voordeur van de woning en een tweede deur naar het stal-gedeelte. Via het achter-terrein wordt tevens toegang verkregen tot de woning, de carport, het overdekte terras, de bijgebouwen en de omheinde weide.

De hal biedt toegang tot een slaapkamer en de woonkamer.

De woon/eetkeuken bestaat uit een eenvoudige keukeninrichting met toegang tot de woonkamer, de CV-ruimte, een provisiekast, het stal-gedeelte, het overdekte terras en een portaal met toegang tot het toilet en de badkamer.

De geheel betegelde badkamer beschikt over een wastafel op zuil en een ligbad met badkraan en handdouche. Het toilet is separaat en ligt tegenover de badkamer.

STALGEDEELTE.
Vanuit de keuken is het stal-gedeelte bereikbaar. Deze ruimte is voorzien van een cementen smeervloer en biedt toegang tot een aantal inbouwkasten, de opstelplaatsen voor de was- en droogapparatuur, een viertal paardenboxen en een stalling voor een rijtuig.
Vanuit deze ruimte zijn ook de 2 (hooi)zolders bereikbaar, die zich vrijwel over het gehele pand uitstrekken.
Onderstaande foto geeft een indruk van de zolder die boven het woongedeelte ligt. Deze ruimte is via een forse trappartij bereikbaar. De hooizolder boven de paardenboxen is via een steektrap bereikbaar.

Eerste verdieping

De eerste verdieping, boven het woongedeelte is bereikbaar via een vaste trap vanuit het stalgedeelte en is momenteel één grote zolderruimte met 2 gevelramen.
Er is tevens een hooizolder bereikbaar boven de paardenboxen.

Tuin

Tuin en de bijgebouwen.

Direct achter de woning is een multifunctioneel bijgebouw gelegen. Dit gebouw is onderverdeeld in een kleine stal met pannendak, een buiten-ren voor de hond(en) met toegang tot een werkplaats (met mogelijkheid voor een nachthok). Vanuit de werkplaats is een grote hal bereikbaar met toegang tot een entresol (boven de werkplaats). Aan het multifunctionele bijgebouw zijn een carport en een volière gelegen. Aan de achterzijde dit pand bevindt zich een groot overdekt terras/opslag. Verderop in de verzorgde tuin zijn vervolgens nog een kleine stal, een waterput en een glazen kweekkas gelegen.

Bijzonderheden

- Origineel bouwjaar: laat 18e eeuw, in de loop der jaren gemoderniseerd.
- Gebruiksoppervlak wonen: 102m2, overig inpandige ruimte: 234m2 woning gebonden buitenruimte: 13m2, externe bergingen: 165m2, perceel: Tongelre sectie C nummer 3547 groot 2040m2
- Unieke ligging tussen landerijen, aan een van de verkeersarme toegangswegen tot een bijzonder natuurgebied.
- Woonboerderij met diverse bijgebouwen, waarvan het grootste bijgebouw werd voorzien van nieuwe dakplaten en dakisolatie.
- Na ruim 40 jaar komt deze woonboerderij weer in de verkoop. De huidige bewoonster is zich er van bewust dat de eventuele nieuwe eigenaar de nodige moderniseringskosten zal moeten maken om tot een hedendaags comfortniveau te komen. De vraagprijs is hier op afgestemd.
- Een gedeelte van de omheinde weide is in bruikleen van de gemeente. Dit recht dient jaarlijks schriftelijk te worden verlengd.

Voor serieus geïnteresseerden is een bouwkundig rapport ter inzage.

ZonZone

Sluiten

Recent bekeken