slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Verkocht

Verkocht: Emmerstraat 2a, 7846 AJ Noord-Sleen

€ 205.000,- k.k.
Type object Woonhuis, eengezinswoning, twee onder een kap woning
Perceeloppervlakte 244 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 157 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Emmerstraat 2a Noord-Sleen
Waar een klein dorp groot in kan zijn!

In Noord-Sleen zijn diverse ondernemers gevestigd, er is een openbare basisschool, een boerenerfwinkel, een yogastudio en een bed&breakfast. Restaurant/café Wielens en de schutterij liggen op loopafstand van deze woning. Laten we de hunebedden ook niet vergeten.

In het naastgelegen dorp Sleen op circa 2 km kun je terecht voor... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, eengezinswoning, twee onder een kap woning
    Bouwjaar 1932
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 63098/4603561
Vraagprijs € 205.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Vrijdag 16 augustus 2019
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, twee onder een kap woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1932
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Dubbel glas
Muurisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 244 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 157 m²
Inhoud 680 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 7 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Ligging In woonwijk
Platteland
Energieverbruik
Energielabel D
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Parkeergelegenheid Aangebouwde stenen garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een dakraam Ja

Omschrijving

Emmerstraat 2a Noord-Sleen
Waar een klein dorp groot in kan zijn!

In Noord-Sleen zijn diverse ondernemers gevestigd, er is een openbare basisschool, een boerenerfwinkel, een yogastudio en een bed&breakfast. Restaurant/café Wielens en de schutterij liggen op loopafstand van deze woning. Laten we de hunebedden ook niet vergeten.

In het naastgelegen dorp Sleen op circa 2 km kun je terecht voor alle winkel- en sportvoorzieningen. Daarnaast ligt op fietsafstand recreatieplas de Kibbelkoele waar ook een 32 km lang mountainbike parcours is aangelegd en het verwarmde openluchtzwembad Bosbad. Emmen ligt op circa 8 km fietsafstand. Een dorp waar veel te beleven is.

Aan de Emmerstraat 2 is het altijd een plek van komen en gaan geweest van mensen, fietsen en auto’s. En dan gaan we terug naar de jaren ’30. Het hele pand is jaren in gebruik geweest als fietsenwinkel met een werkplaats, het was mogelijk op de hoek te tanken en/of een taxi te regelen voor degene die geen auto of vervoer had. Tijdens de oorlogsjaren heeft de familie veel mensen geholpen zich te verbergen en stond de woning ook bekend in de omgeving als kraamkamer.

Pas toen de winkel zijn deuren heeft gesloten en er geen directe opvolging meer was, is besloot de familie er twee woningen van te maken. In de jaren ’80 is de dubbele garage bijgebouwd waarvan één garage in gebruik is bij de buren op nummer 2. Nadien hebben de huidige eigenaren een hoge en afsluitbare carport gebouwd waar ook makkelijk een camper of caravan onder kan staan.

Laat je verrassen door deze lichte twee-onder-een-kapwoning. Doordat de woning over de breedte is gebouwd, geeft dit heerlijk veel ruimte in de woning! De tuin is praktisch ingericht met de hele middag de zon op het terras. De indeling van de woning is als volgt.

Begane grond
Een entree/hal met een trapopgang, een straatgerichte woonkamer met een deur naar de tussenhal met een via een luik bereikbare kelder en een toiletruimte met een toilet, een urinoir en een fontein. De woonkeuken is aan de achterzijde gesitueerd en heeft een loopdeur naar de tuin. De royale bijkeuken met de opstelling voor de wasmachine en de droger heeft ook een deur naar de tuin.

De tuin met terras is over de breedte van de woning en heeft een heerlijke zonligging. De overdekte carport is groot genoeg om ook de fietsen te plaatsen. De grote garage/schuur heeft ruimte voor een auto en daarnaast een grote zolder/bergruimte.

Eerste verdieping
Met een vaste trap bereik je de overloop met vaste kasten, kenmerkend voor het bouwjaar, de drie slaapkamers en de badkamer met een ligbad, een douche en een wastafel.

Tweede verdieping
Middels een vaste trap bereik je de zolder met bergruimte, de cv-ketel en een logeerkamer.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1932
- De woning is voorzien van kunststof kozijnen en dubbele beglazing (op een raam na)
- Houten vloeren en betonvloeren
- Veel ruimte in de woning
- Op fietsafstand is een bushalte
- Nabij uitvalswegen N33, N34 en A37
- Op circa 2 km van Sleen, 10 km van Nieuw-Amsterdam en 180 km van Amsterdam
- Middelbare scholen in Emmen op circa 8 km afstand
- Oplevering in overleg

Een stukje geschiedenis

Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat Noord-Sleen omstreeks de 9e eeuw is ontstaan. Op diverse plaatsen in het dorp zijn archeologische vondsten gedaan. Zichtbare overblijfselen van vroege bewoning rond 4500 jaar geleden zijn de hunebedden aan de Zweeloërstraat en tussen Noord-Sleen en Schoonoord.

Noord-Sleen ligt op de rug van Sleen, een hoger gelegen gebied wat in de ijstijd is ontstaan. Belangrijkste hoofdbron van bestaan was eeuwenlang akkerbouw en veeteelt. De brink lag aan de rand van het dorp. De essen lagen rondom het dorp. Deze essen bestonden uit bouwland op de hogere delen en weiland op de lagere delen. De heidevelden werden gebruikt als schapenweide. De heide werd geplagd voor de potstal. Gemengd met de schapenmest werd dit mengsel gebruik voor de verbetering van de akkerbouwgronden. De heideplaggen waren ook belangrijk om kachels mee te vullen om zo de koude winters door te komen.

Kenmerkend voor een brinkdorp zijn de ongeordend door elkaar gebouwde boerderijen, vaak met de stal naar de weg. Hierbij lopen in alle richtingen wegen het dorp uit naar de omliggende esgronden.

Vanaf het begin van onze jaartelling tot aan de instelling van gemeenten speelde de Boermarke een centrale rol in het organiseren van het dorpsleven. In het jaar 1811, onder het Franse keizerrijk, onder leiding van Napoleon werd Nederland ingedeeld in gemeenten. De grenzen werden getrokken langs de boermarkegrenzen.

Na 1950 is door schaalvergroting en ruilverkaveling het aantal boerenbedrijven sterk gedaald en zijn veel van de overgebleven boerderijen naar het buitengebied verplaatst. Veel van de oude boerderijen werden in de loop der jaren verbouwd als woonboerderij. Nieuwbouw van woningen, voornamelijk aan de rand van het dorp, vond plaats vanaf circa 1956, waarbij de meeste woningen werden gebouwd tussen 1970 en 2010. Hierbij zijn er ook meer mensen van buiten het dorp of buiten Drenthe hier komen wonen, vanwege de rustige ligging en de gunstige situering ten opzichte van een stad als Emmen.

Als dit dorp je aanspreekt, dan heten we je van harte welkom.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Virtuele plattegrond

ZonZone

Recent bekeken