slide

DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!

DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

Te koop: Gelderingen 65, 8341 PT Steenwijkerwold

€ 395.000,- k.k.
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 1.336 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²

Notitie

Algemeen

Dichtbij het natuurgebied de Weerribben, vlakbij de kerk aan een fraaie straat van het landelijk dorp met plm. 2000 inwoners staat dit fraaie “Café Hotel Geldringen” met zaalaccommodatie en ruime bovenwoning, met plm. 588 m² bedrijfsruimte, drie zalen aanwezig met totaal 320 zitplaatsen (60 en 60 en 200). Steenwijkerwold ligt op plm. 8 km van Steenwijk, verder is het een gebied met rust en ruimte... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
    Bouwperiode 1904
    Status Beschikbaar
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 07505
Vraagprijs € 395.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Maandag 10 september 2018
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1904
Dakbedekking Dakpannen
Bitumen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Ankerloze spouwmuren
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.336 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²
Inhoud 1.356 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 488 m²
Oppervlakte externe bergruimte 20 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 10 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 3 (waarvan 3 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
In woonwijk
Nabij snelweg
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Oosten
Staat Normaal
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 40
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Parkeergelegenheid Vrijstaande houten garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja

Omschrijving

Dichtbij het natuurgebied de Weerribben, vlakbij de kerk aan een fraaie straat van het landelijk dorp met plm. 2000 inwoners staat dit fraaie “Café Hotel Geldringen” met zaalaccommodatie en ruime bovenwoning, met plm. 588 m² bedrijfsruimte, drie zalen aanwezig met totaal 320 zitplaatsen (60 en 60 en 200). Steenwijkerwold ligt op plm. 8 km van Steenwijk, verder is het een gebied met rust en ruimte en zomers behoorlijk veel toerisme in een markt die nog steeds groeit.

De plaats heeft een goed georganiseerd verenigingsleven. De huidige exploitatie wordt gekenmerkt als cafébedrijf met zaalexploitatie (bruiloften, begrafenissen, recepties, toneelavonden, vergaderingen etc.). Gezien de ligging en de capaciteit van het bedrijf is bij een goed commercieel beleid, ruim voldoende mogelijkheden om de omzet nog te verhogen. Voorts beschikt het bedrijf over een overdekt terras, een tuin met een jeu de boules baan en een voorraadschuur/garage. De bovenwoning heeft een moderne open keuken. Een bedrijf uitoefenen en wonen aan de rand van een dorp vlakbij waterwegen en weilanden met een prachtig uitzicht, maar waar ook uw eigen boot kunt aanschaffen. In het gebied zijn prachtige vaar en fiets routes aanwezig.

Indeling

Indeling: het café heeft 60 zitplaatsen en is 120m², slijterij, zaal met toneel heeft 60 zitplaatsen en is 79m² (kunnen verbonden worden) hal/toiletgroepen, gang keuken (17 m²), bijkeuken, grote zaal met 200 zitplaatsen en is 133m², bergruimte, gang, entree, vaste trap, meterkast, overdekt terras met 50 zitplaatsen, een tuin met “jeu de boules” baan en een voorraadschuur.
Openingstijden: het bedrijf is geopend op werkdagen vanaf 12:00 uur en in het weekend vanaf 11:00 uur. Er zijn in de gemeente “Steenwijkerland “geen beperkingen wat betreft sluitings tijden. Op maandag is het bedrijf gesloten.

Eerste verdieping

Overloop, kamer/keuken, vijf slaapkamers, gang, toilet, badkamer. Veel bergruimte boven de zaal. Van deze slaapkamers kunnen er een aantal ( na voorzien te zijn van toilet/douche)gebruikt worden voor Hotelkamers, de vergunning biedt voldoende mogelijkheden om dit te realiseren. Verdere uitbreidingsmogelijkheden voor hotel accommodatie zijn er ruimschoots, in de directe omgeving zijn er nagenoeg geen overnachtingmogelijkheden.

Tweede verdieping

grote zolderruimte met extra uitbreidingsmogelijkhedenmogelijkheden voor eventueel hotelaccommodaties.

Tuin

Jeu de Boulesbaan

Bijzonderheden

Bedrijfsgedeelte:
Inrichtingseisen betreffende Drank- en Horecawet, keuringdienst van Waren:
De lokaliteit voldoet aan de inrichtingseisen ingevolge bovengenoemde wet. Oppervlakte en hoogte zijn boven het vereiste minimum. Het aantal luxs en kunstlicht zijn van voldoende capaciteit. De toiletgroep(en) zijn voorzien van gescheiden dames- en herenafdelingen en hebben een eigen voorportaal. De wanden zijn tot de vereiste hoogte betegeld.

Juridische aspecten:
Rechtsvorm: het bedrijf is de laatste jaren gevoerd als eenmanszaak.
Bestemmingsplan en wet milieubeheer:
Het bestemmingsplan geeft de ruimte voor het vestigen van een hotel, restaurant en cafébedrijf (categorie H). Wet milieubeheer, het bedrijf beschikt over een geaccepteerde melding van de gemeente Steenwijkerland (art. 8.40 Wet Milieubeheer) van 12-01-1999.
Een vetafscheider is aanwezig.
Brandpreventie: er is op 12-03-2013 controle geweest van de gemeente Steenwijkerland voor de brandpreventie.
Personeel: er is geen personeel in dienst dat conform de wet ( art 3: 662 BW e.v.) dient te worden overgenomen.
Brouwerijverplichting: op het bedrijf rust geen brouwerij verplichting.
Financiële informatie: na een bezichtiging kunt U, indien opdrachtgever instemt, inzage krijgen in de omzetten en kosten van de afgelopen jaren.

Bijzonderheden: het pand is grotendeels voorzien van grenen kozijnen en beneden van dubbel glas en de gevels zitten keuring in voegwerk. Het geheel is uitgevoerd in spouw. De perceeloppervlakte is 1356 m². De verwarming in de woning en bedrijf gaat middels CV.
In de bedrijfskeuken zit veel moderne apparatuur. Er is ruim voldoende parkeerruimte aanwezig. Het bedrijf wordt aangeboden inclusief goodwill en inventaris. Vraagprijs inventaris en goodwill: € .000,-. Het bedrijf heeft geen brouwerijverplichtingen de biertanks zijn eigendom van Heineken. Een kopie van het bestemmingsplan is bijgevoegd.
Algemeen: de huidige eigenaar ( erfgenaam) zou het bijzonder op prijs stellen als het bloeiende bedrijf van het verleden wordt voortgezet. Indien een nieuwe koper mogelijk andere plannen heeft met dit pand zijn er bestemmingsplan technisch vele mogelijkheden. o.a. cultureel, detailhandel, zakelijke dienstverlening, kantoren, maatschappelijk etc.
Een en ander uiteraard in overleg met de gemeente Steenwijkerland.

Eventueel zijn de inventaris en roerende zaken over te nemen voor €50.000,-.

ZonZone

Recent bekeken