slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Visualisatie noord.jpg binnenvisualisatie2 .jpg binnenvisualisatie.jpg Visualisatie westgevel.jpg Kavelindeling Midden 63.jpg PG BG.jpg PG verd. 1.jpg PG verd. 2.jpg drsn.jpg Splitsingstekening_Midden_63_Waperveen.jpg Aanzicht Noord Midden 63.jpg Aanzicht West Midden 63.jpg Aanzicht Zuid Midden 63.jpg Aanzicht Oost Midden 63.jpg Wapserveen Google Earth 3.png Wapserveen Google Earth 2.png Wapserveen Google Earth 1.png
Onder bod

Onder bod: Midden 63a, 8351 HD Wapserveen

€ 496.000,- v.o.n.
Type object Woonhuis, woonboerderij, eind woning
Perceeloppervlakte 330 m²
Woonoppervlakte 130 m²
Aanvaarding In overleg
Status Onder bod

Notitie

Algemeen

ER IS NOG 1 WONING VRIJ!

Zelf uw eigen woning realiseren in DRENTHE (Wapserveen) in het ACHTERHUIS van een PRACHTIGE, RUIME WOONBOERDERIJ? DAN IS DIT UW KANS!!!

De woning maakt straks deel uit van een COLLECTIEVE WOONVORM (3 woningen) in deze WOONBOERDERIJ. U heeft uiteraard uw PRIVE WONING met aanliggende ruime, EIGEN TUIN. Daarnaast komt er een GEZAMENLIJKE, hoogwaardige BINNENRUIMTE en... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, eind woning
    Bouwperiode 2022
    Status Onder bod
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05386
Vraagprijs € 496.000,- v.o.n.
Status Onder bod
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 17 augustus 2022
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, eind woning
Soort bouw Nieuwbouw
Toegankelijkheid Mindervaliden, Senioren
Bouwperiode 2022
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Keurmerken Beveiliging, Brandveiligheid
Isolatievormen Ankerloze spouwmuren, Dakisolatie, Muurisolatie, Spouwmuren, Vloerisolatie, Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 330 m²
Woonoppervlakte 130 m²
Woonkameroppervlakte 45 m²
Inhoud 390 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 23 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 5 (waarvan 4 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Beschutte ligging, In bosrijke omgeving, Nabij school, Open ligging, Platteland
Tuin
Type Zijtuin
Oriëntering West
Heeft een achterom Ja
Staat Dient nog te worden aangelegd.
Tuin 2 - Type Achtertuin
Tuin 2 - Hoofdtuin Ja
Tuin 2 - Oriëntering Noord west
Tuin 2 - Heeft een achterom Ja
Tuin 2 - Staat Dient nog te worden aangelegd.
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 2
Warm water Zonnecollectoren
Verwarmingssysteem Aardwarmte, Vloerverwarming (gedeeltelijk), Warmtepomp, Warmterecuperatiesysteem, Zonnecollectoren
Glasvezelaansluiting aanwezig Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een dakraam Ja
Heeft zonnepanelen Ja
Kadastrale gegevens
Westerveld N 1369
Perceeloppervlakte 330 m²
Omvang Deel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

ER IS NOG 1 WONING VRIJ!

Zelf uw eigen woning realiseren in DRENTHE (Wapserveen) in het ACHTERHUIS van een PRACHTIGE, RUIME WOONBOERDERIJ? DAN IS DIT UW KANS!!!

De woning maakt straks deel uit van een COLLECTIEVE WOONVORM (3 woningen) in deze WOONBOERDERIJ. U heeft uiteraard uw PRIVE WONING met aanliggende ruime, EIGEN TUIN. Daarnaast komt er een GEZAMENLIJKE, hoogwaardige BINNENRUIMTE en een grote GEDEELDE (MOES-)TUIN. U krijgt de kans om, samen met de nieuwe buren, van een karakteristieke stal uw eigen ENERGIENEUTRALE woning te bouwen in het mooie ZUID WEST DRENTHE.

TOELICHTING VAN HET GEHEEL:
Het collectief betreft een particulier initiatief (door bewoners/eigenaren voorzijde). De huidige eigenaren wonen in het voorhuis en zijn vitale 60-ers die hun woondroom realiseren met dit collectief. In het achterste gedeelte is de rechter woning (oost) inmiddels verkocht aan een gezin met jonge kinderen uit Rotterdam. Er is geen leeftijdsvoorkeur voor de derde bewoners. Voorop staat dat er een goede klik moet zijn en dat de geschetste woonvorm volledig aansluit bij dit unieke wooncollectief.

HET ONTWERP ALS VOORBEELD:
Het weergegeven ontwerp is slechts een voorbeeld; de buitenwanden staan vast, de raampartijen grotendeels ook maar verder kan de woning naar eigen wens worden ingedeeld en vorm aan worden gegeven. Indien gewenst onder begeleiding van een ontwerper. De prijs is een weergave van de TOTALE kosten; dus inclusief bouw- en installatiekosten (gemaakt op basis van een kostencalculatie van het weergegeven ontwerp). Hoe de totaalprijs precies is opgebouwd leest u verderop in deze tekst.

NADERE TOELICHTING EN UITGEBREIDERE INFORMATIE:

WAT IS BELANGRIJK VOOR HET WOONCOLLECTIEF?
- Privacy en deelfuncties;
- Noaberschap / nabuurschap;
- “Handen uit de mouwen” mentaliteit;
- Ecologische leefstijl;
- Hartelijk en gastvrij

GEZAMENLIJKE DEEL:
Zoals aangegeven bestaat het wooncollectief uit drie zelfstandige woningen. De gemeenschappelijke ruimte, de zogenaamde ‘deelstraat’ is uiteraard ook volledig geïsoleerd, is voorzien van grote raampartijen (veel licht dus) en krijgt vloerverwarming. Het oppervlak is ca. 70 m2. Deze kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld opslag, fietsenstalling en hobby’s, maar is ook zeker geschikt als algemene verblijfsruimte. De gemeenschappelijke tuin is ca. 1100 m2. Hierbij wordt gedacht aan het realiseren van een (natuurlijke) zwemvijver, een (biologische) moes-/pluktuin en een vuurplaats. De indeling en bestemming wordt nog door het hele collectief bepaald en nadere vorm aan gegeven.

HET ONTSTAAN VAN DEZE UNIEKE WOONVORM:
De oorspronkelijke, PRACHTIGE en STATIGE boerderij dateert van 1928 en is destijds zeer degelijk gebouwd. De buitenmuren, de draagconstructie met stoere, massief houten GEBINTEN en de DEGELIJKE sporenkap worden behouden. De woning komt in het linker deel van de voormalige stal met oriëntatie op het noordwesten. De energiebesparende maatregelen staan vast, in deze een grondgebonden warmtepomp, hoogwaardige isolatie en zonnepanelen. De woning krijgt een energielabel A++.

Zoals genoemd is de indeling vervolgens een indicatie; u bent als koper de opdrachtgever voor de reeds betrokken aannemer en u kunt in overleg met het collectief en een betrokken ontwerper zelf vorm geven aan uw eigen woning. KORTOM, alle ruimte voor UW eigen ideeën en dromen binnen heldere kaders.

OPBOUW VAN DE KOOPSOM ad € 496.000:
- De te bouwen woonplek met tuin wordt Vrij Op Naam opgeleverd. De grondprijs is Kosten Koper en is reeds vastgesteld op € 150.000,- (Kosten Koper:
bestaande uit 2% overdrachtsbelasting in deze dus € 3000,-)
- De bouwprijs is in dit scenario gezet op: € 259.000,-. Deze prijs is gebaseerd op een volledige calculatie * van de voorgestelde indeling;
energieneutraal n combinatie met hoge bouwstandaarden.
- Voor de installatiekosten is een stelpost van € 50.000,- opgenomen. De daadwerkelijke kosten van de bouw en installatie zijn natuurlijk sterk afhankelijk
van uw eigen wensen.
- De prijs is exclusief onderdelen zoals keuken, privé tuin en eventuele carport.
- Bouwvergunning is verleend; de splitsingsakte is al officieel door de notaris opgemaakt. Bij de totaalprijs is er reeds € 16.000,- gereserveerd voor het
totaal uitgegeven en nog te verwachten bedrag van leges, notariskosten, ontwerp- en begeleidingskosten.
- Bij de verkoopprijs is € 18.000,- inbegrepen voor de inrichting van de gemeenschappelijke binnenruimte en aanleg van de gezamenlijke tuin. Het
resterend geld is bestemd voor de VVE-kas.

*dd. oktober 2021, mede gebaseerd op aannames van onderaannemers en producten.

FEITEN OP EEN RIJ OMTRENT STATUS EN OPLEVERING VAN DE WONING:
- Als koper bent u opdrachtgever voor de betrokken aannemer;
- De te realiseren woning (voormalige stal) is nog zo goed als kaal. De bouw van de twee woningen aan de achterzijde gaat - in principe- vanaf april 2022
van start en wordt ca. begin winter 2022 opgeleverd;
- U bent voor 30% mede-eigenaar van de gezamenlijke binnenruimte en tuin.
- Formele status: splitsingsacte opgemaakt, VVE is opgericht en geregistreerd bij de KvK.
- Vergunning inrit achterzijde en voor eventuele carports moet nog worden aangevraagd;

DE OMGEVING:
Het geheel is gelegen in de kern van het PRACHTIGE, AUTHENTIEKE lintdorp WAPSERVEEN (Drenthe) met voorgelegen landerijen en in directe nabijheid van een uniek NATUURGEBIED met een uitgebreid fietspaden- en wandelnetwerk. Groen is nog echt groen en volop zuurstof. Aan de achterzijde grenst het aan de (kleine) basisschool en het dorpshuis. Met andere woorden: vrij en natuurlijk wonen maar wel de gezelligheid en reuring van het dorp WAPSERVEEN

Het dorp Wapserveen is gelegen tussen het Ooster- en Westerzand en het stroomdal van de Wapserveense Aa. Op enige afstand liggen de brinkdorpen Diever, Havelte en het rustieke dorp Frederiksoord, welke in de zomer elke zaterdag een biologische marktdag heeft. In deze omgeving vindt men uitgebreide sociale- en winkelvoorzieningen. De gezellige vestingstad Steenwijk ligt op ca. 6 kilometer; met allerlei stadsvoorzieningen en een divers scholenaanbod. Steenwijk heeft tevens een goede sneltreinverbinding met de rest van het land; ook is er een goede bereikbaarheid met de auto via de A32 en A28.

HOE VERDER?
Enthousiast geworden voor dit unieke traject en ziet u uzelf (eventueel met partner en/of kinderen) hier wonen en herkent u zich in de kernwoorden en in het verhaal? Of kent u iemand die dit wellicht aanspreekt? Reageer geheel vrijblijvend (telefonisch of per mail) dan naar ons kantoor. Graag met een korte toelichting over wie u bent en een eventuele motivatie waarom wonen in een geschetst collectief u aanspreekt.

Het is een 'ongebruikelijk' traject en dat vraagt een bijzondere benadering. Zo is bieden niet mogelijk en zal de selectie voor medebewoners plaatsvinden via een voorselectie met daarop volgend een aantal persoonlijke ontmoetingen met de andere bewoners van het collectief.

TEN SLOTTE: een unieke kans in een nieuwe woonvorm in een vrije, zeer groenrijke omgeving in deze prachtige regio in Zuid-West Drenthe!!
Sluiten

Recent bekeken