slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Under offer

Under offer: Kruisstraat 4, 7981 AR Diever

€455,000
Type of residence Retail space
Plot size 414 m²
Total floor area 180 m²
In units from 180 m²
Acceptance By consultation
Status Under offer

Note

General

Uniek MONUMENTAAL, vrijstaand WINKEL, ATELIER of KANTOORRUIMTE (48 m2) en woonruimte met een heerlijke, in privacy gelegen tuin en een zeer ruime schuur (75 m2).

Het unieke pand in het centrum gelegen, is onder architectuur verbouwd en ingericht.
Diever is een mooi en zeer druk toeristisch dorp ,met vele campings ,een hotel ,en andere overnachtingsmogelijkheden. Veel horeca, meerdere sch... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Retail space
    Construction period 1904
    Status Under offer
  • Location

Features

Offer
Reference number 05465
Asking price €455,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Under offer
Acceptance By consultation
Last updated 07 March 2024
Construction
Type of residence Retail space
Type of construction Existing estate
Construction period 1904
Roof materials Bitumen, Tiles
Rooftype Composite
Isolations Cavity wall, Insulated glazing, Roof
Surfaces and content
Plot size 414 m²
Floor area 180 m²
In units from 180 m²
Content 450 m³
Sales area 48 m²
Layout
Number of floors 2
Outdoors
Location City centre, Forested area, Near public transport, Near school, Near shopping center
Accessibility Busstop within 500 meters
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South east
Condition Beautifully landscaped
Features
Number of parking spaces 1
Cadastral informations
Westerveld G 83
Area 414 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Uniek MONUMENTAAL, vrijstaand WINKEL, ATELIER of KANTOORRUIMTE (48 m2) en woonruimte met een heerlijke, in privacy gelegen tuin en een zeer ruime schuur (75 m2).

Het unieke pand in het centrum gelegen, is onder architectuur verbouwd en ingericht.
Diever is een mooi en zeer druk toeristisch dorp ,met vele campings ,een hotel ,en andere overnachtingsmogelijkheden. Veel horeca, meerdere scholen, kerken en verenigingsleven.

Indeling: via de voorentree komt u in de winkelruimte. Dit is een mooie, grote ruimte met veel lichtinval. Via deze ruimte komt u in de hal, welke ook via een zij-entree (voordeur) is te bereiken. Hier is ook de trapopgang naar de 1e verdieping. Vanuit de hal komt u in u de woonkamer (achterzijde) met open haard en hier en daar idyllische stalraampjes die beide een knusse sfeer creëren. Hier is ook meer dan ruimte te over voor het plaatsen van een ruime (eet-)tafel. Vanuit deze woonkamer is de woonkeuken bereikbaar met toegang tot de kelder/ technische ruimte (vroeger een opkamer). Aan de achterzijde is een badkamer met toilet, wastafel en ligbad aanwezig en mogelijkheid voor plaatsing wasmachine etc.

Op de 1e verdieping is een ruime overloop met een grote lichtkoepel, 4 slaapkamers, allen voorzien van 1 of meerdere thermopane tuimel-dakramen. Ook is op de overloop een separaat toilet en een badkamer (douchecabine, wastafel ligbad, bidet). Twee slaapkamers zijn in het verleden samengevoegd tot 1 zeer royale slaapkamer. Dit kan eenvoudig worden teruggedraaid naar 2 slaapkamers. Verder zijn er op de verdieping nog 2 vaste bergkasten gesitueerd.

De prachtige en besloten achtertuin is aangelegd op een vrije en natuurlijk manier en biedt vrij uitzicht over het achtergelegen weilandje; waar vind je zoiets! Ook is in de achtertuin een zeer ruime schuur (75 m2) aanwezig, voorzien van water, elektra en verwarming. Deze schuur is bij uitstek geschikt voor vele verschillende doeleinden, te denken valt aan een mantelzorg ruimte, B&B, atelier etc.

Diever is een actief dorp met veel toerisme waarbij de dorpse sfeer en gemoedelijkheid duidelijk merkbaar zijn en staat bekend om o.a. het Shakespeare- openluchttheater. Naast de gezellige terrasjes, eetgelegenheden, twee basisscholen (openbare en christelijk onderwijs) en voortgezet onderwijs, zijn er diverse sportvoorzieningen in de omgeving én een ruim winkelaanbod (supermarkt, bakker, slager, drogist, kapper, etc.). Diever staat ook bekend om haar prachtige, natuurlijke omgeving; Tussen de Nationale Parken "Het Drents Friese Wold" en "Dwingelderveld", waar je volop kunt genieten van de vrije natuur op de fiets of per voet.

Bent u verliefd geworden op dit karakteristieke, monumentale pand? Belt u ons dan snel voor een bezichtiging!

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed