De jubelton verdwijnt!

DE JUBELTON VERDWIJNT! HOE KUNT U ER DIT JAAR NOG GEBRUIK VAN MAKEN?
Wie belastingvrij geld wil schenken aan bijvoorbeeld een kind voor een eigen woning, moet haast maken. Vanaf 1 januari 2023 wordt de jubelton afgeschaft! Onderneem nu actie als u dit jaar nog gebruik wilt maken maken van deze gunstige belastingvrije regeling.

De jubelton is een vrijstelling voor een schenking die samenhangt met de eigen woning. Deze schenkingsvrijstelling bedraagt maximaal € 106.671,-. Eenmalig kan je aan iedereen tussen de 18 en 40 jaar, of waarvan de partner in die leeftijdscategorie valt, de jubelton schenken. 

De jubelton kan alleen worden gebruikt worden voor:

1. de aankoop of verbouwing van een eigen woning;

2. het (gedeeltelijk) aflossen van een hypotheek of restschuld van de eigen woning;

3. de afkoop van een recht van erfpacht, opstal, of beklemming van de eigen woning.


TIP!
Heeft uw kind (of iemand anders tussen de 18 en 40 jaar) nog geen koopwoning op het oog? Dan kunt u toch dit jaar wel de jubelton schenken, mits de ontvanger voor 1 januari 2025 een woning koopt en de schenking daarvoor gebruikt.


REAGEER NU!
DIVA Hypotheken werkt samen met onafhankelijke financieel adviseurs. Reageer vandaag nog! Het eerste advies gesprek is gratis.Het is niet noodzakelijk om een account te hebben om u aan te melden. Vul uw gegevens in, zet in de opmerking JUBELTON en wij nemen dan z.s.m. contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. 
.

 

Persoonlijke gegevens
Om welk huis gaat het?
Bij het gebruiken van dit formulier ga ik akkoord met het opslaan en verwerken van de door mij opgegeven gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.