slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Brink 22, 7841 CE Sleen

€440,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 840 m²
Liveable area 201 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Brink 22 Sleen
Wonen aan de brink

In het centrum van Sleen, één van de meest authentieke brinkdorpen van Drenthe, staat deze karakteristieke woonboerderij uit 1896. De achtertuin grenst direct aan de van oudsher gemeenschappelijke brink, tegelijk ook het hoogste punt van het zanddorp. Voor de woning loopt het welbekende Pieterpad.

Met een perceel van 840 m2 eigen grond en totaal 200 m2... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1896
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/6949419
Asking price €440,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 17 November 2023
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1896
Rooftype Composite
Isolations Roof
Surfaces and content
Plot size 840 m²
Floor Surface 201 m²
Content 745 m³
Garden area 620 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 8 (of which 5 bedrooms)
Outdoors
Location City centre, Sheltered location
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South east
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate G
Features
Water heating Electric boiler
Parking Option
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes

Description

Brink 22 Sleen
Wonen aan de brink

In het centrum van Sleen, één van de meest authentieke brinkdorpen van Drenthe, staat deze karakteristieke woonboerderij uit 1896. De achtertuin grenst direct aan de van oudsher gemeenschappelijke brink, tegelijk ook het hoogste punt van het zanddorp. Voor de woning loopt het welbekende Pieterpad.

Met een perceel van 840 m2 eigen grond en totaal 200 m2 woonoppervlakte kunnen we spreken over een royale boerderij. De eigenaren wonen al 20 jaar op deze fijne locatie.

Op de aangrenzende brink stond vroeger de melkfabriek. In de boerderij was het postkantoor gevestigd met een telefooncentrale. Een telefoon hangt nog steeds in de gang van de woning. Aan de voorzijde heeft ook nog een kapper en een poppentheater gezeten.

De boerderij heeft naast een multifunctionele deel een vrijstaande terrasoverkapping en een tuinschuur. De tuin is aangelegd met natuurlijke bloemen en planten, een vijver, een kippenhok en een overdekte houtopslag. Vanuit de achtertuin sta je op de huidige brink van Sleen.

De indeling van de boerderij is als volgt.

Samen met de buren deel je een gezamenlijke oprit. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De garagedeur naar de garage/berging is nu niet meer in gebruik, maar kan weer in originele staat terug worden gebracht.

De voordeur zit aan de zijkant van de woning waarmee je in de royale hal stapt. Wat direct opvalt, zijn de hoge plafonds met de balken in het zicht.

Vanuit de hal bereik je de kamer aan de straatzijde en met de rechte steektrap de verdieping.
De kamer, nu in gebruik als werkkamer, heeft een prachtig uitzicht de Mottenkampsteeg in.

De woonkamer, de slaapkamer, het toilet, de eetkamer, de keuken, de badkamer en de garage/berging (de vroegere deel) zijn ook op de begane grond te vinden wat de woning levensloopbestendig maakt.

De garage/berging biedt de volgende eigenaar de mogelijkheid om deze naar eigen inzicht in te richten. Deze kan bij het woondeel betrokken worden, weer als garage in gebruik genomen worden door de nog aanwezige kanteldeur of zoals nu als inpandige ruimte gebruikt worden.

In de woonkamer is een houtkachel aanwezig. Deze kachel kan de begane grond prima verwarmen. Er is daarnaast centrale verwarming aanwezig.

Via de tuindeur in de woonkamer loop je het terras op waar je heerlijk kunt zitten aan de tuintafel of beschut kunt genieten onder de terrasoverkapping.

De badkamer op de begane grond is ruim, volledig betegeld en voorzien van een wastafel, een whirlpool, een douche/stoomcabine en een toilet.

Op de verdieping vind je een grote overloop met toegang tot de badkamer en vier slaapkamers. Deze indeling is naar eigen smaak te veranderen. De tweede badkamer is voorzien van een wastafel, een douche en een toilet.

Extern
Er zijn meerdere deuren in de boerderij om de natuurlijke tuin in te lopen. Je ziet bloemen voor de bijen, een vijver en een kippenhok. Naast een schuur voor houtopslag is er een vrijstaande schuur geplaatst voor het tuingereedschap, de fietsen of voor hobbymatig gebruik.

Wil je een moestuin, een siertuin of alles bestraat, voor ieder wat wils. Er is een waterbron aanwezig in de tuin. Je woont letterlijk tussen het groen en in het centrum van Sleen.

Bijzonderheden:
- De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing
- Er is deels dakisolatie aanwezig
- In de woonkamer is een houtkachel geplaatst
- De terrasoverkapping geeft extra comfort in de tuin
- Er is een waterbron in de tuin
- Warmwater middels elektrische Boiler Stiebel Eltron 120 L (2018)
- Verwarming cv-ketel Nefit (2004)
- Houtkachel Dik Geurts Lars 900 (2007)
- Er is een bouwtechnische rapport (wordt bij een bezichtiging gedeeld)
- Mooi wonen in het centrum met een historie

Historie van de melkfabriek en de haven van Jongbloedvaart
In 1894 stichtten twee joodse gebroeders de “Jacobs Stoomzuivelfabriek” aan de Brink in Sleen.
In 1903 werd de fabriek verkocht aan een coöperatie van Sleener boeren.
In 1926 werd de Jongbloedvaart met een haven aangelegd.
Tot 1969 werd er door Sleener boeren melk geleverd. Hierna ging de melk naar de DOMO in Beilen.
In 1969 sloot de melkfabriek van Sleen en is afgebroken. Het vrijgekomen puin werd gedumpt in de haven van de Jongbloedvaart. Hiermee zijn twee historische zaken uit het beeld van het dorp verdwenen.

Sleen
Uit de geschiedenis blijkt dat Sleen in de vroege middeleeuwen ontstaan is door splitsing van een oude nederzetting, die ongeveer halverwege het huidige Noord-Sleen en Sleen lag. Sleen is oorspronkelijk een agrarisch dorp. Er zijn twee basisscholen, een bibliotheek, goede sportvoorzieningen en een bedrijventerrein in het nieuwe gedeelte van Sleen. Verder heeft het dorp een medisch centrum, een diergeneeskundige praktijk, woonzorgcentrum “De Schoel”, een eigen brandweergroep, een paardensportcentrum en diverse recreatiemogelijkheden..
Bezienswaardigheden in Sleen zijn de NH Kerk, molen “De Hoop” en het voormalige gemeentehuis, verbouwd tot een multifunctioneel centrum.

Meer informatie kun je vinden op de website van de woonboerderij brink22sleen.nl.

Oplevering in overleg.

Deze woonboerderij heeft de voordelen van wonen in het centrum, een perceelgrootte die te overzien is en een vraagprijs waarbij de woonwensen van de nieuwe eigenaar verder vervuld kunnen worden.

Zie je deze mogelijkheden, dan nodigen we je van harte uit om te komen kijken.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uitgaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij jouw reactie bijzonder op prijs.

ZonZone

Close

Recently viewed