Alternatieven voor een echte kerstboom

Er zijn verschillende redenen om de kerstboom dit jaar te verruilen voor een alternatief. en waarom ook niet. er zijn heel veel leuke, andere manieren om de kerstsfeer in huis te halen zonder een naaldenregen binnen enkele weken.

Lichtslinger

Denkt u aan kerst, dan denkt u aan sfeerverlichting. normaal gesproken hangt u de kerstboom vol met lampjes. wanneer u geen kerstboom hebt, kunt u nog steeds de lampjes gebruiken. er zijn heel veel verschillende soorten en maten van lichtjesslingers die u kunt gebruiken. Bevestig de lampjes in de vorm van een kerstboom aan uw muur en u hebt een goedkope, maar sfeervolle oplossing voor het maken van een kerstboom. Vindt u een paar extra gaatjes in uw muur geen probleem, dan kunt u met wat spijkertjes zelfs nog wat ballen in uw ‘boom’ hangen. hebt u geen geschikte muur, bevestig de lampjes en de ballen dan op een grote houten plaat en zet deze tegen de muur. Of bevestig de slinger rond uw trap of raam. dat brengt direct sfeer in huis.

Lichtboompjes

Vindt u de kerstboomslinger toch iets te veel gedoe, dan zijn er genoeg alternatieve kant-en-klare lichtboompjes. dit zijn kale boompjes van kunststof of metaal met een stam en takken die voorzien zijn van een lichtje. Deze zijn te verkrijgen in verschillende hoogten en dus is er altijd wel een boom voor uw ruimte, groot of klein. er zijn zelfs lichtboompjes die u buiten kunt neerzetten. Met deze donkere dagen is een beetje extra verlichting buiten altijd gezellig.

Magneetboom

Tegenwoordig ziet u dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van magneten. grote magneetborden in de keuken of op het toilet om foto’s, kleine notities of kaartjes aan op te hangen. Deze trend wordt nu doorgetrokken naar de kerstbomen met de magneetkerstbomen. Dat zijn kerstbomen van rvs die u door middel van magneten versiert. Dit kunnen kerstballen en andere ornamenten zijn, maar u kunt hier bijvoorbeeld ook uw kerstkaarten aan ophangen.

Versier een kamerplant

Hebt u geen tijd om een kerstboom te kopen. of vindt u het gewoon zonde een boom te kopen die u waarschijnlijk na een maand weer kapot knipt en in de groene container gooit? Versier dan gewoon een kamerplant. Houd er dan wel rekening mee dat dit een stevige kamerplant is die tegen een stootje en een lichtsnoer kan. U zult zien dat u na het versieren de kerstboom niet eens echt mist.

Houten kerstboom

Een goed alternatief voor de kerstboom is en blijft nog steeds de kerstboom van hout. deze hebt u echt in heel veel soorten. van een platte, uit een stuk hout gezaagde, boom met plankjes voor uw ornamenten tot een complete boom in 3d waar u daadwerkelijk slingers en ballen in kunt hangen. de houten kerstboom is misschien wel het meest duurzame en natuurlijke alternatief voor een echte kerstboom.

Met slimme en duurzame alternatieven en een beetje creativiteit hoeft u echt geen echte kerstboom in huis te halen om een heerlijke kerstsfeer in huis te creeren.