Verslag van de INMAN Connect Beurs 2024 in New York

Een grote groep VBO Makelaars was aanwezig tijdens de vastgoed beurs van 25 t/m-27 januari 2024 in het Hilton Convention Center, New York

 
Inleiding:
De INMAN Connect Beurs van 2024 in New York was een opwindend evenement dat zich richtte op de nieuwste ontwikkelingen en trends in de vastgoedindustrie. Dit jaar trok de beurs duizenden vastgoedprofessionals, makelaars, ontwikkelaars en technologiebedrijven van over de hele wereld. Het evenement bood een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in de snel veranderende wereld van vastgoedtechnologie en innovatie. Op uitnodiging van de branche organisatie VBO was DIVA Makelaars aanwezig op kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen.


Dag 1: 25 januari 2024
De openingsdag begon met een inspirerende keynote-sessie waarin vooraanstaande sprekers uit de vastgoed- en technologie-industrie spraken over de toekomst van de vastgoedmarkt. Onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, duurzaamheid en de impact van de pandemie op de vastgoedsector kwamen aan bod. Er waren tal van workshops en paneldiscussies gedurende de dag, waarbij experts hun kennis deelden over onderwerpen variërend van digitale marketingstrategieën tot investeringsmogelijkheden in opkomende markten.

Een van de opvallende momenten op de eerste dag was de presentatie van een nieuw virtueel makelaarsplatform dat de manier waarop mensen huizen kopen en verkopen zou kunnen revolutioneren. Dit platform maakt gebruik van virtual reality en augmented reality om potentiële kopers virtueel door huizen te laten wandelen voordat ze fysieke bezichtigingen regelen. De demonstratie trok veel aandacht en werd beschouwd als een van de meest veelbelovende technologische ontwikkelingen op het gebied van vastgoed.

Dag 2: 26 januari 2024
Op de tweede dag van de INMAN Connect Beurs werden er nog meer workshops en presentaties gehouden, gericht op praktische tips voor makelaars en vastgoedprofessionals. Onderwerpen waren onder andere het opbouwen van een sterke online aanwezigheid, het effectief gebruikmaken van sociale media en het verbeteren van klantrelaties.

Een hoogtepunt van de dag was een paneldiscussie over de toekomst van stedelijke ontwikkeling en vastgoedinvesteringen. Vooraanstaande experts uit de vastgoed- en stadsplanningssector bespraken de uitdagingen en kansen van stedelijke groei en duurzaamheid. Er werd benadrukt dat steden over de hele wereld moeten samenwerken om slimme en leefbare gemeenschappen te creëren die de groeiende bevolking kunnen ondersteunen.

Dag 3: 27 januari 2024
Op de laatste dag van de beurs werden er workshops gegeven over compliance, regelgeving en ethiek in de vastgoedindustrie. Het belang van ethisch gedrag en naleving van wet- en regelgeving werd benadrukt als essentieel voor het behouden van het vertrouwen van klanten en het succesvol opereren in de sector.

Conclusie:
De INMAN Connect Beurs van 2024 in New York was een boeiend en informatief evenement dat de nieuwste ontwikkelingen in de vastgoedindustrie in de schijnwerpers zette. Het bood waardevolle inzichten en kansen voor vastgoedprofessionals om hun kennis en netwerk uit te breiden. De technologische innovaties en discussies over duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling zullen naar verwachting de koers van de vastgoedmarkt in de komende jaren beïnvloeden. De beurs was een succes en heeft de verwachtingen van velen overtroffen, waardoor deelnemers geïnspireerd en goed geïnformeerd huiswaarts keerden.

Naast een boeiend programma hebben we ook heel veel van de stad New York mogen ervaren. Kortom een zeer indrukkend evenement.