slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit

For sale: Boekhoutedorp 5, 9961 Assenede

€2,950,000
Type of residence Other commercial
Plot size 65,193 m²
Total floor area 1,699 m²
Acceptance By consultation

Note

General

KASTEEL TER LEYEN
| ondernemen met hart voor historie en oog voor de toekomst |

Een picture perfect kasteel, gelegen op een historisch landgoed in een pittoreske omgeving!

Dit zeer bijzondere en fraaie landgoed laat zich kenmerken door de rust, ruimte en moge-lijkheden en draagt er zorg voor dat een ieder zich direct thuis voelt. Niet voor niets is het kasteel dan ook een geliefd... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Other commercial
  • Location

Features

Offer
Reference number 00315
Asking price €2,950,000
Furnishing Yes
Furnishing Furnished
Acceptance By consultation
Last updated 07 November 2022
Construction
Type of residence Other commercial
Type of construction Existing estate
Certifications Fire safety
Surfaces and content
Plot size 65,193 m²
Floor area 1,699 m²
Outdoors
Location Residential area, Unobstructed view

Description

KASTEEL TER LEYEN
| ondernemen met hart voor historie en oog voor de toekomst |

Een picture perfect kasteel, gelegen op een historisch landgoed in een pittoreske omgeving!

Dit zeer bijzondere en fraaie landgoed laat zich kenmerken door de rust, ruimte en moge-lijkheden en draagt er zorg voor dat een ieder zich direct thuis voelt. Niet voor niets is het kasteel dan ook een geliefde locatie voor samenkomsten in de vriendschappelijke en famili-aire sfeer. De authentieke architectuur wordt kracht bijgezet door de fraai aangelegde tuin met prachtige oude bomen en uitgestrekte landerijen. Kasteel Ter Leyen is werkelijk een oase voor liefhebbers van rust, ruimte en stijl.

Het landgoed omhelst verder enkele bijzondere bijgebouwen, zoals de zogenoemde concier-gewoning, een riant koetshuis en een bedrijfshal.

Deze uitgelezen buitenkans wordt in samenwerking met Altro Vastgoed aangeboden door uw Reliplan makelaar Arjan van de Ruit.

LIGGING
Het landgoed is gelegen in Boekhoute, een charmant dorp net over de Belgische grens bij Terneuzen. Kasteel Ter Leyen vormt een baken van rust voor haar gasten, zonder volledig afgelegen te zijn van dagelijkse voorzieningen. Zo zijn er diverse winkels en eetgelegenheden op slechts een paar minuten fietsen afstand en biedt het nabijgelegen Assenede alles wat je nodig hebt.
Boekhoute kent tevens een ideale ligging ten opzichte van Gent (30km), Brugge (40km) en Antwerpen (60km). Ook de toegankelijkheid vanuit Nederland is goed te noemen, met Rotterdam op slechts 2 uur rijden en met Goes en Middelburg op minder dan 50 kilometer afstand.

HISTORIE
Kasteel Ter Leyen’ is een zogenoemd waterkasteel, welke omstreeks het jaar 1400 is opgetrokken in een typische renaissance stijl. Zoals het een gebouw met een rijke geschiedenis betaamd, is ook dit kasteel door meerdere eigenaren onder handen genomen. Zo is in de jaren ’30 van de vorige eeuw het interieur aangepast, waarbij slechts de in de kelder gelegen vertrekken en de hoektorens ongewijzigd zijn gebleven.
Met de komst van de huidige eigenaren in 2000 is er een grote slag geslagen wat modernisering betreft. Zij hebben het kasteel de liefde en aandacht gegeven die het nodig had om te verworden tot de fijne verblijfplaats die het nu is. Je komt ogen tekort voor de rijkdom en schoonheid van zowel de binnen, als de buitenkant met tal van authentieke elementen.
Het kasteel ademt een zeer prettige sfeer en draagt zorg voor een perfect samenzijn.

HET LANDGOED

Het landgoed bestaat uit meerdere opstallen: het kasteel, het koetshuis, de conciergewoning en een bedrijfsruimte.

Het kasteel
Het kasteel kent meerdere, in authentieke stijl opgetrokken vertrekken, waaronder maar liefst 9 ruime slaapkamers en 6 badkamers. De voormalige herensalon doet heden ten dage dienst als eetkamer en de damessalon leent zich met haar sfeervolle open haard perfect als zitkamer. Verder kent het kasteel bijzondere ruimtes zoals een badhuis met sauna en een tot bruine kroeg omgebouwde kelder.

Het koetshuis
Het koetshuis is een plaatje om te zien en kent een multifunctionele functie. Zo is er een riante ontmoetingsruimte op de begane grond.

De conciergewoning
De aan de straatkant gelegen conciergewoning is gelegen naast de poort. In Vlaanderen wordt dit gebouw dan ook doeltreffend bestempeld als een portierswoning. Deze fraaie woning is voorzien van een ruime living, een prima bemeten keuken en twee slaapkamers, waarvan één op de begane grond.

De bedrijfsruimte met loods
De begane grond van de voormalige melkfabriek is momenteel o.a. in gebruik als caravanstalling en dient als bedrijfshal.

GROOTS DENKEN, GROOTS DOEN
Kasteel Ter Leyen heeft een goede reputatie verworven als trouwlocatie en verhuurlocatie en kent haar grootste bekendheid onder Nederlandse klanten. Het kasteel kan in zijn geheel door een partij worden geboekt en voorziet daarmee in een behoefte. Deze dienst is uniek in zijn soort; men kan zich door de afwezigheid van de eigenaren tijdens de huurperiode écht een kasteelheer of hofdame wanen.
Dit gegeven is een absoluut unique selling point en wanneer het kasteel actiever in de markt wordt gezet zullen er nog betere resultaten kunnen worden behaald.
Enkele highlights:
- In de voorbije jaren is het landgoed verhuurd tegen een tarief van € 3.000,- euro per weekeinde/ midweek. Hiermee is in 2019 een prima rendement behaald. Met een voorgestelde verhuurprijs van €4.000,- per weekeinde/midweek voor 2023 staan de te verwachte cijfers er zeer rooskleurig op.
- Momenteel is van de CA 6,5 hectare grond die bij het landgoed behoren, CA 4,0 hectare grond verpacht aan lokale boeren.
- In de bedrijfshal (voormalig melkfabriek) worden thans caravans gestald.

CONTACT
Onder de indruk geraakt van de rijke historie en de veelbelovende toekomst van Kasteel ter Leyen? Neem dan contact op met Dhr. Arjan van de Ruit via: 06-26997558.

Brochure(s) and other documents

Virtual tour

ZonZone

Close

Recently viewed