slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Ermerzand 7, 7843 PN Erm

€195,000
Type of residence House, bungalow, semi-detached house
Liveable area 71 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Ermerzand 7 Erm
Gelijkvloers wonen op park Ermerzand

Op één van de mooiste locaties in Zuidoost-Drenthe, liggend aan een recreatieplas, ligt bungalowpark Ermerzand. Het park ligt in het plaatsje Erm en behoort tot de gemeente Coevorden.

Het is gelegen aan de rand van de Hondsrug, tussen Emmen en Coevorden, in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer van 27ha, met een eigen zandstrand... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, bungalow, semi-detached house
    Year of construction 1975
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/5864452
Asking price €195,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 14 June 2022
Construction
Type of residence House, bungalow, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1975
Rooftype Flat
Isolations Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Floor Surface 71 m²
Content 267 m³
External surface area 4 m²
Layout
Number of floors 1
Number of rooms 2 (of which 1 bedroom)
Outdoors
Location Country side, Forested area, Near park, Sheltered location
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate C
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Shower, Sink, Toilet
Garden available Yes
Has a storage room Yes

Description

Ermerzand 7 Erm
Gelijkvloers wonen op park Ermerzand

Op één van de mooiste locaties in Zuidoost-Drenthe, liggend aan een recreatieplas, ligt bungalowpark Ermerzand. Het park ligt in het plaatsje Erm en behoort tot de gemeente Coevorden.

Het is gelegen aan de rand van de Hondsrug, tussen Emmen en Coevorden, in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer van 27ha, met een eigen zandstrand.

Er zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet in de naaste omgeving, zowel door de bossen, over de vlaktes, als in de omringende dorpen van het Ermerzand.

De 195 gelijkvloerse, geschakelde bungalows staan in groepjes van drie over het park verspreid.
Ermerzand 7 is verbouwd in 2005 en gemoderniseerd in 2019 en gelegen aan de rand van het park op korte afstand van het strand. Door de gunstige ligging op de zon warmt de bungalow snel op, erg prettig.

De indeling van de geschakelde bungalow is als volgt.

Je kunt de auto parkeren op een gezamenlijk parkeerterrein. Via de entree bereik je de voordeur met de hal, de meterkast, een inpandige berging met een wasmachine aansluiting en de opstelling van de cv-ketel en de badkamer met een douchecabine, een wastafel en een toilet.

De halfopen keuken in hoekopstelling heeft een lichte kleurstelling en is voorzien van een 5-pits gaskookplaat met een afzuigkap, een oven, een magnetron, een koelkast, een vaatwasser en een spoelbak met afdruiprek. De hal en de keuken zijn voorzien van een lichtkoepel voor extra lichtinval.

De woonkamer heeft meerdere ramen waardoor er veel lichtinval in de kamer is en vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de tuin. Door de twee openslaande deuren stap je zo de tuin in het terras op waar je heerlijk kunt genieten. In de woonkamer is een compacte houtkachel geplaatst.

Vanuit de woonkamer is de ruime slaapkamer bereikbaar. Indien gewenst, kan in de aanbouw van de woonkamer weer een tweede slaapkamer worden gerealiseerd.

De tuin is keurig onderhouden en voorzien van bestrating, borders met beplanting en een terras. Er is een aangebouwde houten berging van 6m² voor de fietsen en het tuingereedschap. Ook voor het stookhout voor de houtkachel is een hok aanwezig. Via een poort in de tuin loop je naar het strand.

Op het Ermerzand zijn diverse faciliteiten aanwezig die vrij toegankelijk zijn voor de eigenaren/huurders. Zo is er een verwarmd binnenzwembad en. Via een bruggetje loop je naar het tenniseiland met twee gravel tennisbanen. Aan het terras achter het hoofdgebouw vind je jeu-de-boulesbanen en is er een actieve club op het park.

De speeltuin nabij het meer heeft naast schommels en een glijbaan ook een tafeltennistafel en een grote klautersteen. Via het gras en zandstrand loop je zo het meer in om in de zomer te zwemmen of in de winter op te schaatsen.

Vissen in het meer is toegestaan! Via de receptie op het park kun je een witvispas ontvangen. Voor het vissen op karpers heb je een speciale vergunning nodig. Deze vergunning is tegen betaling verkrijgbaar via de receptie van het Ermerzand en wordt enkel verstrekt aan eigenaren/huurders.

De "buren" van het Ermerstrand bieden actieve binnen- en buitensportactiviteiten. Er is een groot binnenspeelparadijs voor kinderen en een snackbar.
Daarnaast is er de mogelijkheid tot waterskiën, het deelnemen aan outdoor activiteiten, het strand of genieten van een drankje op een terras.

Bijzonderheden:
- Oorspronkelijk bouwjaar 1975
- Verbouwd en gemoderniseerd waaronder nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ glas (2005)
- Centrale verwarming middels een CV/HR-combiketel (2005)
- De bungalow heeft een houten vloer en een kruipruimte
- Er is aluminium noppenfolie aangebracht onder de Frans grenen vloerdelen wat reflecterend en daardoor isolerend werkt (2005)
- Het dak is voorzien van een volledig nieuw bitumen dak met nieuwe, maximale isolatiehoogte waarbij het oude bitumen is verwijderd (2019)
- De houten buitenbekleding is volledig vervangen, inclusief dampopen folie en raggelwerk, en voorzien van Douglas Zweedse rabatdelen (2019)
- De grond onder de bungalow wordt in (bloot)eigendom overgedragen, gaat op 1 januari 2023 over in eigendom
- Actieve VvE (Vereniging van Eigenaren)
- 1/260ste deel eigendom van het hele park
- Parkbijdrage bedraagt circa € 1.600,- per jaar (o.a. vuilnis, opstalverzekering, schoorsteenveger en zwembad)
- Bungalowpark Ermerzand heeft een CVE (coöperatieve vereniging)
- Geschikt voor eigen gebruik en verhuur
- Houd er rekening mee dat er geen volledige financiering mogelijk is vanwege de huidige bestemmingsplan recreatie op het park
- In het kader van het project Vitale Vakantieparken Drenthe zijn de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden akkoord met het omzetten van de recreatiebestemming naar een woonbestemming. Het is aan de VvE van het Ermerzand om hier invulling aan te geven.

Aanvaarding in overleg.

Omgeving:
- Er zijn wandel-, fiets- en MTB routes in de directe omgeving
- Het naastgelegen dorp Sleen ligt op korte afstand voor de dagelijkse boodschappen
- Het park heeft een goede aansluiting naar de N34 en A37 richting Emmen en Hoogeveen
- Het treinstation Nieuw-Amsterdam ligt op korte afstand richting Emmen of Zwolle
- Meer informatie is te lezen op de website van het park bungalowparkermerzand.nl.

Dus ben je op zoek naar een mooie bungalow in een mooie omgeving van Drenthe? Bel dan voor een bezichtiging. Wij laten je de bungalow graag zien.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. U kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed