slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
F - -53.jpg F - -84.jpg F - -96.jpg F - -67.jpg F - -9.jpg F - -2.jpg F - -33.jpg F - -74.jpg F - -1.jpg F - -014.jpg F - -83.jpg F - -22.jpg F - -88.jpg F - -86.jpg F - -20.jpg s7.jpg s8.jpg F - -57.jpg F - -60.jpg F - -61.jpg F - -59.jpg F - -64.jpg F - -79 in frame.jpg F - -63.jpg F - -67.jpg F - -69.jpg F - -71.jpg F - -70.jpg F - -76.jpg F - -72.jpg F - -74 in frame.jpg F - -78.jpg F - -68.jpg F - -73.jpg F - -96.jpg F - -98.jpg F - -97.jpg F - -99 in frame.jpg F - -100.jpg F - -80.jpg F - -81.jpg F - -82.jpg F - -85.jpg F - -87 in frame.jpg F - -83.jpg F - -86.jpg F - -89.jpg F - -88.jpg F - -91.jpg F - -93.jpg F - -94 in frame3.jpg F - -105.jpg F - -112.jpg F - -114 in frame2.jpg F - -110.jpg F - -108.jpg F - -109.jpg F - -106.jpg F - -107.jpg F - -116.jpg F - -117.jpg F - -115.jpg F - -50.jpg F - -91.jpg F - -53.jpg F - -81.jpg F - -054.jpg F - -94.jpg F - -102.jpg F - -101.jpg F - -103.jpg F - -27.jpg F - -8.jpg F - -10.jpg F - -9.jpg F - -26.jpg F - -32.jpg F - -31.jpg F - -42.jpg F - -38.jpg F - -28.jpg F - -36.jpg F - -47.jpg F - -48.jpg F - -49.jpg F - -46.jpg F - -37.jpg F - -43.jpg F - -44.jpg F - -45.jpg s4.jpg F - -64.jpg F - -74.jpg F - -78.jpg F - -75.jpg F - -51.jpg F - -56.jpg F - -92.jpg F - -54.jpg F - -58.jpg F - -60.jpg F - -35.jpg F - -2.jpg F - -7.jpg F - -4.jpg F - -70.jpg F - -73.jpg F - -66.jpg F - -63.jpg F - -67.jpg F - -3.jpg F - -14.jpg F - -12.jpg F - -19.jpg
Onder bod

Onder bod: Korfgraaf 33, 4174 GL Hellouw

€ 1.250.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 5.405 m²
Woonoppervlakte 402 m²
Aanvaarding In overleg
Status Onder bod

Notitie

Algemeen

“De Korfhoeve” is een monumentale Betuwse T-boerderij van ongekende klasse, boordevol luxe en met een enorme hoeveelheid leefruimte. Tot in detail verbouwd en door het exclusieve interieurbedrijf “Doornebal” gestileerd. Prachtige authentieke elementen gaan hand in hand met de moderne voorzieningen. Met een inhoud van ruim 2.360 m³ zijn de mogelijkheden eindeloos. De woonvertrekken zijn imposant... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwperiode 1878
    Status Onder bod
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05966
Vraagprijs € 1.250.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Onder bod
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 30 april 2024
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1878
Dakbedekking Dakpannen, Keramisch
Type dak Samengesteld
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 5.405 m²
Woonoppervlakte 402 m²
Inhoud 2.366 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 85 m²
Oppervlakte externe bergruimte 59 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 8 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2 (en 1 kelder)
Aantal kamers 9 (waarvan 6 slaapkamers)
Aantal badkamers 2
Locatie
Ligging Aan rustige weg, Dichtbij openbaar vervoer, Nabij school, Nabij snelweg, Platteland
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuidoost
Heeft een achterom Ja
Staat Aangelegd onder architectuur
CV ketel
CV ketel Nefit Topline
Warmtebron Gas
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 10
Warm water CV-ketel, Elektrische boiler
Verwarmingssysteem Centrale verwarming, Gashaard, Vloerverwarming (gedeeltelijk)
Badkamervoorzieningen Badkamer 1 Dubbele wastafel, Inloopdouche, Ligbad, Toilet, Vloerverwarming, Wastafelmeubel
Badkamervoorzieningen Badkamer 2 Douche, Ligbad, Toilet, Wastafel
Parkeergelegenheid Aangebouwde stenen garage
Heeft airco Ja
Heeft een alarm Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Glasvezelaansluiting aanwezig Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Heeft schuur/berging Ja
Heeft een zwembad Ja
Kadastrale gegevens
HAAFTEN H 972
Perceeloppervlakte 1.430 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond
HAAFTEN H 692
Perceeloppervlakte 3.975 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

“De Korfhoeve” is een monumentale Betuwse T-boerderij van ongekende klasse, boordevol luxe en met een enorme hoeveelheid leefruimte. Tot in detail verbouwd en door het exclusieve interieurbedrijf “Doornebal” gestileerd. Prachtige authentieke elementen gaan hand in hand met de moderne voorzieningen. Met een inhoud van ruim 2.360 m³ zijn de mogelijkheden eindeloos. De woonvertrekken zijn imposant en stijlvol. De deel is geschikt voor feesten en grote bijeenkomsten. Ook zijn er diverse bijgebouwen. Het authentieke bakhuis springt hierbij direct in het oog en is zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde charmant. De dubbele garage is royaal en kan ruimte bieden aan uw voertuigen. De riante, perfect onderhouden tuin is onder architectuur aangelegd en wonderschoon. De Korfhoeve is ook niet voor niets jarenlang druk bezocht tijdens de Open Tuinen Route. Opgedeeld in diverse siertuinen is een wandeling een ware ontdekking. Laten we ook het leisure element in de vorm van het zwembad met poolhouse niet vergeten. De fruitbomen zorgen voor een rijke oogst en u kunt uw eigen groenten verbouwen in de moestuin. De twee dierenweides en het dierenverblijf maken bovendien het houden van kleinvee mogelijk.

Het woonklimaat in Hellouw is perfect te noemen. Het dorp wordt aan de zuidzijde begrenst door de bekoorlijke Waalbandijk, waarlangs de componenten natuur, historische panden en prachtige vergezichten in rijke mate vertegenwoordigd zijn. Aan de noordzijde ligt het weidse polderlandschap, wat zich kenmerkt door boerderijen, weilanden en grazend vee. In de naastgelegen dorpen Herwijnen en Haaften vindt u een voor dorpse begrippen uitgebreid voorzieningenniveau. Vestingsteden Gorinchem en Zaltbommel met hun gezellige stadscentra liggen op respectievelijk 16 en 14 kilometer afstand. Ook geografisch ligt het dorp goed; snelwegen A2 en A15 zijn binnen 7 autominuten bereikbaar.

Indeling

In het midden van de karakteristieke voorgevel bevindt zich de entree van De Korfhoeve. Mooie elementen zijn de authentieke voordeur, het gebrandschilderde raam, de luiken en daklijsten. De langgerekte ontvangsthal heeft een statige uitstraling. De natuurstenen vloer heeft vloerverwarming en is eveneens toegepast in de woonkeuken, tv-kamer, kantoor, garderobekamer en bijkeuken. De hoogwaardige en smaakvolle styling is van een ongekende klasse en ademt door in de hele boerderij. De doordachte indeling maakt dat de vertrekken op vanzelfsprekende wijze in elkaar overlopen.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van de woonboerderij en is als uiterst stijlvol te typeren. Sfeermakers zijn de eiken vloerdelen, het balkenplafond en de gemarmerde schouw met open gashaard. De buffet- en whiskeykast zijn door de vakman vervaardigd en afgestemd op het karakter van het huis. De authentieke hoge ramen bieden een weergaloos uitzicht op de tuin en het omliggende landschap. De damasten overgordijnen zorgen voor een luxe aankleding.

In de sfeervolle tv-kamer geniet u van een prachtig uitzicht op de tuin. Verrassend is de vakkenkast, die een halfopen verbinding met de woonkeuken creëert. Deze kast geeft speelsheid en is bij uitstek geschikt om uw kunst een podium te geven. Als het gietijzeren hekwerk in de tv-kamer voor u opent, daalt u via de trap af naar de gewelfkelder onder de woonkamer.

In de riante woonkeuken schieten superlatieven tekort. De hoogte van het vertrek in combinatie met de dakvorm en de draagbalken voegen een ongekende charme toe. De maatwerk eiken keuken kenmerkt zich door topkwaliteit. Het AGA XL fornuis heeft een uitgebreide functionaliteit en is optioneel om te bouwen naar full-electric. Het Quooker systeem met CUBE zorgt ervoor dat u koud, bruisend en heet water kunt tappen. Ook een vaatwasmachine mocht niet ontbreken. De stalramen bieden uitzicht bieden op de tuin en zorgen in combinatie met de dakvensters voor een optimale lichtinval. Het leefklimaat is altijd aangenaam als gevolg van de airconditioning. Via een deur met glasverdeling bereik je de zij-entree met toiletruimte. En "last but nog least" creëert de brede glaspui met openslaande deuren een sensationele verbondenheid met de deel.

De geweldige deel is imposant qua formaat en uitstraling. De draagbalken strekken zich uit als de ribben van de majestueuze kapconstructie; hun kracht en robuustheid getuigen van een rijke geschiedenis. Dit vormt in combinatie met de klinkervloer, stucwerk wanden en de karakteristieke raaminzetten een weergaloos tafereel. De indrukwekkende staldeuren slaan open richting de opritzijde.

Teruggekomen in de hal van de voordeur zijn aan de linkerzijde de privé vertrekken gesitueerd.

De masterbedroom is als romantisch te typeren. De eiken vloerdelen in combinatie met het balkenplafond en de hoge ramen zijn elementen, die nooit gaan vervelen. De damasten overgordijnen zorgen voor een luxe aankleding. Het slaapklimaat is altijd aangenaam als gevolg van de airconditioner.

De royale badkamer-en-suite straalt grandeur uit. De natuurstenen vloer met vloerverwarming, de verfijnde mozaïekbetegeling en het lichtplan zorgen voor een onvergetelijke beleving. De toiletruimte heeft door middel van een wand privacy gekregen. De inbouwkast, het ligbad en het met shutters en kamerhoge gordijnen uitgedoste raam vormen een prachtige compositie. Ziet u zich al zitten ondergedompeld in het zalige comfort van dit ligbad? Samen douchen wordt genieten in de duo-inloopdouche met wandverwarming en twee regendouches. Het duo-wastafelmeubel met natuurstenen blad heeft twee waskommen en verwarmde spiegels met verlichting.

De garderobekamer heeft op maat gemaakte kasten van ongekende kwaliteit, waar uw garderobe met gemak een thuis vindt.

De bijkeuken is uitgevoerd met een maatwerk wasmeubel met hardstenen werkblad en gootsteen. De ideale plek voor uw wasmachine/droger. Tevens vindt u in deze bijkeuken maatwerk kasten, een professionele XL horecakoelkast en een royale inloop-proviandkast.

Het kantoor op de begane grond is een serene werkplek. De ruimte wordt dankzij de diverse ramen overgoten met natuurlijk licht. Het vaste bureau en de boekenplanken dragen bij aan de functionaliteit en esthetiek van de ruimte. De openslaande deuren met glasverdeling creëren een dynamische verbinding met de deel.

In het verlengde van de deel bevindt zich de royale geïsoleerde garage, die circa zeven jaar geleden is aangebouwd. De twee elektrische bedienbare garagedeuren zorgen voor een uitstekende toegankelijkheid.

Eerste verdieping

Vanuit de statige hal van de voordeur brengt de trapopgang u naar de verdieping boven het voorhuis. De overloop verwelkomt u met toegang tot vier magnifieke (slaap-)vertrekken, de tweede badkamer en een royale bergzolder.

Drie van de slaapkamers liggen aan de voorzijde van de woonboerderij en profiteren allen van een betoverend uitzicht op de symmetrisch aangelegde voortuin. In de meest linkse kamer is een moderne kitchenette aanwezig.

De prachtige klassieke Engelenkamer dankt zijn naam aan het Engelenraam met haar gevleugelde verschijningsvorm. Het raam biedt een adembenemend uitzicht over de weelderige tuin richting de Waalbandijk.

De badkamer is een oase van luxe en comfort, waar u kunt genieten van ontspannende momenten in het ligbad en verkwikkende douches kunt nemen in de douchecabine. De twee wastafels zijn voorzien van een elegante spiegel en wandlampen. Het toilet en de radiator maken de uitrusting van deze badkamer compleet.

De ruime bergzolder ligt op hetzelfde niveau en strekt zich uit tot in de nok van de dakconstructie. Deze ruimte kan eenvoudig worden omgevormd tot een extra slaapvertrek. Gelijktijdig kan de ruimte boven de slaapkamers benut worden als bergzolder.

Tuin

Bij aankomst wordt u direct begroet door de symmetrisch aangelegde voortuin met twee leilindes. Een prachtig visitekaartje dat slechts een voorproefje is van het buitengewone schoon dat u te wachten staat.

Het elektrisch biedenbare sierhekwerk biedt toegang tot de oprijlaan, die u langs de woonboerderij naar het royale erf en de garage brengt. De notenboom trekt onmiddellijk de aandacht door zijn indrukwekkende verschijningsvorm.

De buitenruimte is werkelijk een beleving. Deze prachtig aangelegde tuin, onder architectuur ontworpen, ademt een parkachtige sfeer en omvat verschillende thematuinen die op vanzelfsprekende wijze in elkaar overlopen.

De tuin heeft een geavanceerd beregeningssysteem. Rondom het volledige perceel is een subtiele afrastering aanwezig, wat veiligheid biedt.

Het authentieke bakhuis is uiterst charmant en herinnert aan de tijd van toen. De terrassen, waarvan één met een prachtige blauwe regen, nodigen uit tot genieten. Het uitzicht op de vijvertuin is fenomenaal.

Vergeet ook niet om de bostuin te ontdekken met slingerende paden, meerstammige bomen en schaduwplanten. Dit is een waar paradijs voor vogels en insecten.

Het fruitlaantje in het verlengde van de bostuin bestaat uit appel- en perenbomen. Vanaf dit laantje valt uw oog op het verwarmde zwembad met poolhouse aan uw rechterzijde. De jetstream zorgt voor eindeloos zwemplezier en het automatische dekzeil houdt het bad proper. Het poolhouse is uitgevoerd met een keuken.

Aan de andere zijde van het fruitlaantje ontdekken we een tuin, waar veelkleurig groen de boventoon voert. Het uitgestrekte gazon is geweldig voor spelende kinderen.

Geniet van de ultieme versheid van eigen geteelde groenten, rechtstreeks uit uw moestuin. De doordachte aanleg met kweekvakken, kweekkas en bijgebouw maken het telen van uw eigen voedsel een plezierige en haalbare ervaring.

Ook het houden van kleinvee behoort tot de mogelijkheden. U beschikt over twee dierenweides met dierenverblijf omheind door een Engels hekwerk. Om uw dieren van dichtbij te kunnen ervaren, is er tussen deze dierenweides een siertuin met diverse zitjes gecreëerd.

Bijzonderheden

In 2022 is de woonboerderij nog aan de buitenzijde geschilderd. Alarminstallatie aanwezig. De kwalitatief hoogwaardige raambekleding is deels elektrisch bedienbaar.

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken