Wat te doen wanneer de rentevaste periode van uw hypotheek afloopt?

Aandachtspunten bij het aflopen van de rentevaste periode. Voordat u een keuze maakt, is het altijd goed rekening te houden met een aantal aandachtspunten.

  
Begrijp wat het aflopen van de rentevaste periode voor u betekent
Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de exacte datum waarop uw rentevaste periode afloopt. Banken sturen meestal ruim van tevoren informatie over de renteherziening. Het is belangrijk deze brieven tijdig te ontvangen en vervolgens goed te begrijpen zodat u tijd hebt om u te verdiepen in de inhoud. 

Houd rekening met de marktomstandigheden
Als de rentetarieven momenteel laag zijn, kan dit een gunstig moment zijn om opnieuw te onderhandelen over uw hypotheek. Kijk vooral ook naar de verwachtingen op korte en lange termijn en neem die informatie mee om het juiste moment van overstappen te bepalen. 

Vergelijk aanbieders
Zodra u overweegt over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker, neem dan de tijd om verschillende aanbieders te vergelijken. Let niet alleen op de rente, maar ook op voorwaarden, kosten en klantenservice.

Houd rekening met extra kosten
Het oversluiten van een hypotheek kan gepaard gaan met extra kosten. Denk aan oversluitkosten, taxatiekosten en notariskosten. Deze kunnen invloed hebben op de uiteindelijke besparingen.

Persoonlijke situatie
Denk goed na over uw huidige financiële situatie voordat u een keuze maakt. Maar ook over de plannen die er in de toekomst zijn. Hebt u plannen om te verhuizen? Verwacht u grote uitgaven? Deze factoren kunnen van invloed zijn op de meest passende hypotheekoptie.

Het einde van de rentevaste periode van uw hypotheek biedt kansen voor financiële optimalisatie. Of u nu uw rente wilt verlagen, uw voorwaarden wilt verbeteren of gewoon uw hypotheek opnieuw wilt evalueren. Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van uw specifieke situatie en wensen. Neem de tijd om uw opties te onderzoeken, te vergelijken en indien nodig advies in te winnen.

Heeft u advies nodig? Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs helpen u graag. Bel 088-4483100 of mail hofstadhypotheken@diva.nl