slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Rented

Rented: Dubbele Buurt 14, 1441 CT Purmerend

€1,750 /mo
Type of residence Retail space
Plot size 246 m²
Total floor area 77 m²
In units from 77 m²
Acceptance By consultation
Status Rented

Note

General

Te Huur!

'Gebroeders Fortuin' anno 1896

Ondernemen in de mooiste winkelruimte van Purmerend, wie wil dat nu niet!

'Gebroeders Fortuin' is een prachtig monumentaal winkelpand van circa 77m2 aan de alom bekende Dubbele Buurt te Purmerend. Het is met recht 1 van de mooiste panden die de Gemeente Purmerend rijk is, zeker gezien de uitgevoerde monumentale restauratie.

'Het was in 1901 d... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Retail space
    Construction period 1933
    Status Rented
  • Location

Features

Offer
Reference number 39
Asking price €1,750 per month
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Status Rented
Acceptance By consultation
Last updated 08 April 2024
Construction
Type of residence Retail space
Type of construction Existing estate
Construction period 1933
Surfaces and content
Plot size 246 m²
Floor area 77 m²
In units from 77 m²
Sales area 77 m²
Layout
Number of floors 1
Outdoors
Location City centre, Near GVD, Near highway, Near public transport, Near school, Near shopping center
Local amenities Cashmachine at 1000 meters to 1500 meters, Restaurant within 500 meters, Shop within 500 meters, Supermarket at 500 meters to 1000 meters
Accessibility Busstop within 500 meters, Busjunction at 500 meters to 1000 meters, Railway station at 500 meters to 1000 meters, Highway exit at 1000 meters to 1500 meters
Features
Has a showroom Yes
Cadastral informations
Purmerend C 2058
Area 246 m²
Range Entire lot

Description

Te Huur!

'Gebroeders Fortuin' anno 1896

Ondernemen in de mooiste winkelruimte van Purmerend, wie wil dat nu niet!

'Gebroeders Fortuin' is een prachtig monumentaal winkelpand van circa 77m2 aan de alom bekende Dubbele Buurt te Purmerend. Het is met recht 1 van de mooiste panden die de Gemeente Purmerend rijk is, zeker gezien de uitgevoerde monumentale restauratie.

'Het was in 1901 de eerste winkel die door middel van 'eene nieuwe toepassing van eene gaslamp van grooten omvang' werd verlicht'.

De winkelruimte is niet te missen in de Dubbele Buurt. Hoog boven de omgeving uitstekend, staat daar het prachtige pand De Gebroeders Fortuin! Door de schitterende pui met een frontbreedte van 8,2 meter en het hele hoge plafond van 4,5 meter krijg je een enorme uitstraling.

De ruimte zelf is voorzien van volhouten vloerdelen, strak afgewerkte wanden en plafond, 3 lichtlijnen, een cv installatie, een ruime pantry en een separaat toilet met wastafel.
De winkelruimte is zeer centraal gelegen aan de Dubbele Buurt 14, De locatie voor winkelend publiek in het historische centrum van Purmerend. In deze winkelstraat zijn o.a. de grote publiekstrekkers zoals Deitmers Mannenmode, Sport 2000, Van Dijk optiek en Intersport alsmede diverse sterke lokale ondernemers.

De drukbezochte Dubbele Buurt is een voetgangersgebied, gelegen tussen de Breedstraat en de Koemarkt, het bruisende horecaplein op nog geen 50 meter afstand. De aanwezigheid van een grote diversiteit aan winkels in combinatie met lokale, ambachtelijke ondernemingen geeft de stad een onderscheidende rol in de regio.

Purmerend telt circa 94.000 inwoners welke aantal de komende jaren nog flink zal groeien en heeft een sterke regio functie: het is een winkelstad pur sang met een breed aanbod op het gebied van mode, muziek, media, eten en drinken. Naast het stadshart, de prominente rol voor de Dubbele Buurt en het vernieuwde Eggert Winkelcentrum zijn er iedere week verschillende markten en heeft de stad een compleet aanbod op cultureel- en muziekgebied in Theater De Purmaryn en Podium P3.

Per openbaar vervoer is het centrum uitstekend te bereiken via de EBS busdiensten - op circa 2 minuten loopafstand naar het busstation Tramplein - en met de trein via de NS-stations Weidevenne, Purmerend en Overwhere. Met de auto is de locatie goed te bereiken via de A7 of de N235. Parkeren is goed mogelijk in de meerdere zeer nabij gelegen publieke parkeergarages en aan de openbare weg (betaald).

De bestemming van de winkelruimte is Centrum -1 doeleinden, w.o. detailhandel, dag-horeca, dienstverlening en culturele doeleinden.

Hoogtepunten:
- Unieke winkelruimte die zo te betrekken is
- Centraal gelegen
- Frontbreedte 8,2 meter, plafondhoogte 4,5 meter
- Cira 77m2 bvo
- Zeer licht
- Voorzien van houten vloer, lichtlijnen, cv met radiatoren, pantry en toilet met wastafel
- Eventueel een bovengelegen appartement op de verdieping (op termijn) voor huurder beschikbaar
- Het gehuurde beschikt over een pantry en toilet

Huurprijs unit per maand:
€ 1.750,-- excl. btw
BTW:

Huurder dient te verklaren dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien de huurder hier niet aan voldoet of niet meer kan voldoen, zal er van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan is huurder in plaats van de btw een zodanige vergoeding aan verhuurder verschuldigd zodat deze volledig wordt gecompenseerd voor de schade die verhuurder lijdt door het beëindigen van de optie.

Servicekosten:
€ 30,-- per maand voor glasbewassing en onderhoud cv.

Huurtermijn:
5 + 5 optiejaren (volgens laatste ROZ model).

Indexering:
Jaarlijks, op basis van CPI-reeks alle huishoudens.

Aanvaarding:
In nader overleg, kan op korte termijn.

Zekerheidsstelling:
De borgstelling bedraagt 3 maanden huur te vermeerderen met btw.
Deze borgstelling dient als zekerheid voor verhuurder en dient door huurder voor de ingangsdatum van het huurcontract te zijn afgegeven in de vorm van een bankgarantie of waarborg.

Huurovereenkomst:
Conform het laatste model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ).

Voorwaarden:
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg.
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs) maar ook over de details (zoals oplevering etc.) schriftelijke overeenstemming is bereikt.

Courtage:
Wij treden op voor de verhurende partij. Als huurder bent u ons geen courtage verschuldigd.

Floor plans

Brochure(s) and other documents

ZonZone

Close

Recently viewed