slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Under offer

Under offer: Sluisweg 86a, 9605 PT Kiel-Windeweer

€399,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 610 m²
Liveable area 135 m²
Acceptance By consultation
Status Under offer

Note

General

Sluisweg 86a Kiel-Windeweer
Vrijstaand wonen aan het vaarwater

Vrij wonen
Gelegen in het landelijke Kiel-Windeweer staat deze gemoderniseerde vrijstaande woning met aangebouwde stenen garage met aan de voorzijde vis- en vaarwater en aan de achterzijde een heerlijke tuin op het zuiden met zicht op de landerijen.

Ligging vaarwater
De woning is gelegen aan het Kieldiep. Het Kieldiep is... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1987
    Status Under offer
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/7741405
Asking price €399,000
Status Under offer
Acceptance By consultation
Last updated 23 May 2024
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1987
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Insulated glazing, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 610 m²
Floor Surface 135 m²
Content 781 m³
External surface area 11 m²
Layout
Number of floors 3
Number of rooms 5 (of which 4 bedrooms)
Outdoors
Location Country side, On waterway, Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate C
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bathroom 1 Shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath, Shower, Toilet, Washbasin furniture
Parking Attached stone
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes

Description

Sluisweg 86a Kiel-Windeweer
Vrijstaand wonen aan het vaarwater

Vrij wonen
Gelegen in het landelijke Kiel-Windeweer staat deze gemoderniseerde vrijstaande woning met aangebouwde stenen garage met aan de voorzijde vis- en vaarwater en aan de achterzijde een heerlijke tuin op het zuiden met zicht op de landerijen.

Ligging vaarwater
De woning is gelegen aan het Kieldiep. Het Kieldiep is bekend bij de pleziervaart als je een rondje Drenthe-Groningen vaart. Hier worden de bruggen voor je geopend zodat je kunt genieten van de prachtige omgeving. De vaarroute heeft een vaste verbinding met het Zuidlaardermeer en de stad Groningen. Deze locatie is perfect voor liefhebbers van water, vissen, rust en ruimte.

Centrale ligging
Centraal gelegen tussen Groningen, Assen, Stadskanaal en Winschoten en nabij het Nationaal Park Drentsche Aa en het Zuidlaardermeer maakt van deze woning een ideale plek om te genieten van de rust en de ruimte en toch woon je nabij de stad.

Modern
De vrijstaande woning, gebouwd in 1987, is voorzien van kunststof kozijnen en houten (openslaande) deuren. De huidige eigenaren hebben de woning tussen 2019 en 2022 verbouwd en gemoderniseerd. Zo is er vloerverwarming op de begane grond aangebracht, kun je koken in de nieuwe inbouwkeuken met kookeiland, stap je nu via de openslaande deuren de tuin in met een aluminium terrasoverkapping en heb je zowel op de begane grond als op de eerste verdieping baden en slapen. De gestukte wanden in de woning in combinatie met de pvc vloeren maken van deze woning een instapklare woning.

Praktisch
Vanuit de woonkamer heb je zicht op het vaarwater en vanuit de leefkeuken geniet je van de tuin. In de bijkeuken vind je de aansluitingen voor een wasmachine en/of droger.

Baden en slapen
Wat ideaal is dit. Een slaapkamer en een badkamer voor jezelf op de begane grond en een badkamer en drie slaapkamers voor je gezin, vrienden of familie op de eerste verdieping.

Tuin(ieren)
De tuin is door de huidige bewoners volledig aangepakt. Zo heb je nu voldoende ruimte om je auto op eigen terrein te parkeren, een aanhanger uit het zicht te stallen en te genieten aan de achterzijde van het wijdse uitzicht waar een tuin voor is bedoeld. Daarnaast beschikt de woning over een moestuin met een ruime kas waar je je eigen groente kunt kweken.

Bijzonderheden
- Voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie
- Deels thermopane beglazing en deels HR++ beglazing
- De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming
- Verwarming verdieping middels HR-combiketel en radiatoren
- De achtergevel is opnieuw gevoegd en geïmpregneerd
- Het dak van de aangebouwde stenen garage annex schuur heeft wel onderhoud nodig

Meer informatie over de woning, ligging en omgeving kun je vinden op sluisweg86a.nl.

Oplevering in overleg.

Algemeen
Kiel-Windeweer (Gronings: Kiel) is een dorp in de Nederlandse provincie Groningen met 867 inwoners. Het behoort tot de gemeente Midden-Groningen. Sinds 1755 was Windeweer (samen met Lula) een zelfstandig kerspel, vanaf 1811 tevens een zelfstandige gemeente, die in 1821 opging in de toenmalige gemeente Hoogezand. Kiel-Windeweer is ongeveer 100 m breed en acht km lang.

Heen en weer door Kiel-Windeweer
Het is een ideaal fietstochtje vanaf Hoogezand: heen en weer door Kiel-Windeweer. Het veenkoloniale lintdorp ligt aan weerszijden van het Kieldiep. Als je langs de ene kant heen fietst en langs de andere kant weer terug heb je telkens een compleet ander uitzicht. Acht kilometer, zo lang is beschermd dorpsgezicht Kiel-Windeweer, met aan weerszijden van het water grote boerderijen en arbeiderswoningen. Onderweg kom je heel wat historische bruggetjes tegen: draaibruggen, houten klapbruggen en ‘badden’.

Alle bruggen over het Kieldiep hebben namen, zoals de Siene Praaisdraai. Streektaalmuzikant Johan Raspe schreef er een liedje over: “In Kiel was ‘n vraauw, dai had heur aigen draai, het mens was monument, en haite Siene Praai.”
Om het veen in dit gebied te winnen en het gebied te ontginnen wordt in de zestiende eeuw het Kieldiep aangelegd. Het ontginningswerk trekt veel mensen aan. Eeuwenlang is het om en op het Kieldiep een drukte van belang. Vandaag de dag vind je nog steeds bedrijvigheid in ‘Kiel’.

Bij boerderijwinkel De Scharrelderij kun je scharrelvlees kopen van Groninger Blaarkoppen en de Berkshire varkens die op het erf rondscharrelen. Ze zijn ook verkooppunt voor de super verse en lokaal geteelde groente van Tuinderij het Groeipunt. In de oude pastorie en kerk De Amshoff zit een prachtige B&B en een restaurant met uitzicht op de Engelse landschapstuin. Ideaal voor een zomerse high-tea én een geliefde trouwlocatie. Romala's Home is een galerie, winkel én koffie- en theehuis in, heel verrassend, Vietnamese stijl. Bij Peddel en zo vind je alles voor een actief dagje op het water: kano’s, fluisterbootjes en sups. Na een dagje peddelen of fietsen ontspan je je spieren hier in de sauna of hottub.
Ben je liefhebber van rust en ruimte en zie je jezelf hier aan het water wonen? Neem dan contact met ons op. We laten je deze prachtige woning graag zien.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uitgaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij je reactie bijzonder op prijs.

Floor plans

Virtual floorplan

ZonZone

Close

Recently viewed