slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
24.jpg 03.jpg 19.jpg 04.jpg 06.jpg 01.jpg 05.jpg 07.jpg 08.jpg 14.jpg 15.jpg 12.jpg 10.jpg 20231018_143140.jpg 01.jpg 01 lijn.jpg 147992142_kattenburgergra_appartement_first_design_20231019_39f927.jpg 147992142_kattenburgergra_berging_first_design_20231019_87230d.jpg buurt (4).jpg buurt (2).jpg buurt (1).jpg buurt (5).jpg 20231018_142853.jpg 23.jpg
Verkocht

Verkocht: Kattenburgergracht 5C, 1018 KN Amsterdam

€ 400.000,- k.k.
Type object Appartement, bovenwoning
Woonoppervlakte 56 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

RUIM EN LICHT 2-APPARTEMENT MET FANTASTISCH UITZICHT OVER HET WATER

** English text below** Groots wonen met een prachtig uitzicht over het water in dit lichte en ruime 2-kamerappartement van 56m2. Het appartement met berging en gezamenlijke fietsenstalling is gelegen op de 2e etage van dit rijksmonument uit 1875 aan de Kattenburgergracht 5-C op steenworp afstand van het Scheepvaartmuseum. D... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Appartement, bovenwoning
  Bouwperiode 1875
  Status Verkocht
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00099
Vraagprijs € 400.000,- k.k.
Servicekosten € 105,-
Verwarming € 64,-
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Maandag 19 februari 2024
Bouw
Type object Appartement, bovenwoning
Woonlaag 3e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1875
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Schilddak
Isolatievormen Voorzetramen
Oppervlaktes en inhoud
Woonoppervlakte 56 m²
Inhoud 152 m³
Oppervlakte externe bergruimte 2,26 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 2 (waarvan 1 slaapkamer)
Aantal badkamers 1
Locatie
Ligging Aan water, Dichtbij openbaar vervoer, In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht
CV ketel
CV ketel Intergas Kompakt HRE 24/18 CW3
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2012
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Elektrische verwarming, Gaskachels
Ventilatie methode Natuurlijke ventilatie
Badkamervoorzieningen Douche, Toilet, Wastafel
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een rookkanaal Ja
Beschikt over een internetverbinding Ja
Heeft schuur/berging Ja
Vereniging van Eigenaren
Ingeschreven bij de KvK Ja
Jaarlijkse vergadering Ja
Periodieke bijdrage Ja
Reservefonds Ja
Meer jaren onderhoudsplan Ja
Onderhoudsverwachting Ja
Opstal verzekering Ja
Kadastrale gegevens
Amsterdam N 4520
Eigendomsituatie Erfpacht
Lasten Voortdurend, met afkoopoptie, afgekocht tot 30-08-2034

Beschrijving

RUIM EN LICHT 2-APPARTEMENT MET FANTASTISCH UITZICHT OVER HET WATER

** English text below** Groots wonen met een prachtig uitzicht over het water in dit lichte en ruime 2-kamerappartement van 56m2. Het appartement met berging en gezamenlijke fietsenstalling is gelegen op de 2e etage van dit rijksmonument uit 1875 aan de Kattenburgergracht 5-C op steenworp afstand van het Scheepvaartmuseum. Dit biedt de unieke kans om te wonen in een pand met een rijke geschiedenis, te midden van een buurt die zich kenmerkt door haar maritieme verleden. Met de binnenstad aan je voeten en alle voorzieningen binnen handbereik, is dit de ideale plek om te wonen.

De buurt
Wonen in het centrum met de gezelligheid van een dorp. Het appartement is aan de achterkant gelegen aan een prachtige en rustige openbare binnentuin, waar je bij mooi weer heerlijk in kunt zitten, picknicken, of je buren kunt ontmoeten. De voorzijde ligt aan een breed fietspad en een rustige verkeersweg De stoep is breed genoeg om bij mooi weer een tafeltje neer te zetten om aan te zitten. Hier woon je in een historische buurt waar ooit de scheepsvaart en scheepsbouw floreerden. Voor je boodschappen kun je terecht bij de supermarkt om de hoek, je haalt je bloemetje bij bloemenstal Rinus, je delicatessen bij Frank's Smoke House, je koffie bij Anne en Max en je klusmaterialen bij de Hubo, waar ze je al kennen als je er voor de tweede keer komt. Je bent praktisch buren van het Scheepvaartmuseum en op steenworp afstand kun je genieten van een heerlijk biertje naast molen De Gooyer bij Brouwerij het IJ. De beste haring van Amsterdam vind je op slechts 1 minuut lopen bij Kras Haring op Kattenburgerplein. Daarnaast zijn er diverse restaurants op het Kadijksplein waar je heerlijk kunt gaan eten. Ook Artis en Nemo liggen op loopafstand.

Woonkamer
De woonkamer van dit appartement is ruim met een breedte van maar liefst 5,75 mtr. De grote goed geïsoleerde raampartij met 3 ramen op het zuiden zorgt voor veel natuurlijke lichtinval en biedt een magnifiek uitzicht op het water van de Nieuwe Vaart. Je ervaart optimale privacy, want overburen zijn er niet. Het balkenplafond van dit rijksmonument geeft de woonkamer een gezellige uitstraling. Een groot voordeel is bovendien dat mede door de goede raamisolatie de energiekosten voor dit heerlijke appartement bijzonder laag zijn en ver onder het gemiddelde liggen. De prima raamisolatie zorgt er bovendien voor dat verkeersgeluiden niet of nauwelijks doordringen. Het appartement is geheel voorzien van marmoleum vloerbedekking.

Open Keuken
De open keuken is uitgevoerd met een Bruynzeel keukenblok met composiet werkblad, een 4 pits kooktoestel op gas en een Atag afzuigkap, die de afgezogen lucht naar buiten afvoert. Tijdens het koken kan je gezellig contact houden met je gezelschap. De keuken is voorzien van een prima onderhouden Intergas CV-ketel.

Slaapkamer
De slaapkamer aan de achterzijde ligt aan de heerlijk rustige binnentuin en beslaat de gehele breedte van het appartement. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om een comfortabel tweepersoonsbed en kasten te plaatsen. De slaapkamer is zelfs ruim genoeg om eventueel een tweede kleine slaapkamer of een rustige werkplek te creëren.

Badkamer
De moderne badkamer is toegankelijk vanuit de gang en beschikt over een glazen schuifwand naar de slaapkamer aan de achterzijde van het appartement. Hierdoor is er een directe, maar eenvoudig afsluitbare verbinding tussen de slaapkamer en de badkamer. De strakke badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekradiator, inloopdouche en hangtoilet. De witte tegels in combinatie met de zwarte vloertegels geven de ruimte een moderne uitstraling.

Berging en fietsenstalling
In de onderbouw van het pand bevindt zich een eigen berging (2m2), waar je gemakkelijk al je spullen kunt opbergen, die je niet dagelijks nodig hebt. Daarnaast is er ook nog een gezamenlijke fietsenstalling met een aparte ingang, zodat je jouw fiets altijd veilig binnen kunt stallen.

Erfpacht
Het gemeentelijk erfpacht is afgekocht tot 31 augustus 2034. Voor het eeuwigdurend erfpacht heeft verkoper gebruik gemaakt van de gunstige voorwaarden van de gemeente Amsterdam. Hierdoor is vanaf 1 september 2034 de canon eeuwigdurend vastgeklikt op € 878,71 per jaar + indexering.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van dit appartement is uitstekend. Bus 22 stopt letterlijk voor de deur en brengt je snel en gemakkelijk naar diverse bestemmingen in de stad. Het Centraal Station en het Rembrandtplein zijn slechts 5 minuten fietsen, waardoor je altijd dichtbij het bruisende stadsleven bent. Daarnaast is de Ring A10 met de auto snel bereikbaar en kun je met het openbaar vervoer binnen 40 minuten naar Schiphol reizen.

Details
- 2 kamerappartement van 56m2
- Bouwjaar: 1875 (Rijksmonument)
- Actieve en gezonde Vve met professionele beheerder
- Vve bijdrage € 105,= per maand
- Lage stookkosten
- Verwarming middels gaskachels
- Afgekocht gemeentelijk erfpacht tot 31-08-2034
- Erfpacht canon eeuwigdurend vastgelegd tegen de gunstige voorwaarden
- Eigen berging 2m2 en gezamenlijke fietsenstalling in de onderbouw
- In de koopakte zal de ouderdomsclausule worden opgenomen
- In de koopakte zal de niet zelfbewoningsclausule worden opgenomen
- Schiphol bereikbaar in 40 minuten

SPACIOUS AND BRIGHT 2-ROOM APARTEMENT WITH FANTASTIC VIEWS OVER THE WATER

Great living with a beautiful view over the water in this bright and spacious 2-room flat of 56m2. The apartement with storage and shared bicycle storage is located on the 2nd floor of this national monument from 1875 at the Kattenburgergracht 5-C just steps away from the Scheepvaartmuseum. This offers the unique opportunity to live in a building with a rich history, in the midst of a neighbourhood characterised by its maritime past. With the city centre at your feet and all amenities within easy reach, this is the ideal place to live.

The neighbourhood
Living in the city centre with the cosiness of a village. The apartement is located at the back on a beautiful and quiet public courtyard garden, where you can sit, picnic or meet your neighbours when the weather is nice. The front faces a wide cycle path and a quiet traffic road The pavement is wide enough to put a table down to sit at in nice weather. Here you live in a historic neighbourhood where shipping and shipbuilding once flourished. For your shopping you can go to the supermarket around the corner, you get your flowers at Rinus' flower stall, your delicacies at Frank's Smoke House, your coffee at Anne and Max's and your handyman's materials at the Hubo, where they already know you when you visit for the second time. You're practically neighbours with the Scheepvaartmuseum and a stone's throw away you can enjoy a delicious beer next to windmill De Gooyer at Brouwerij het IJ. You'll find the best herring in Amsterdam just a 1-minute walk away at Kras Haring on Kattenburgerplein. There are also several restaurants on Kadijksplein where you can enjoy a delicious meal. Artis and Nemo are also within walking distance.

Living room
The living room of this apartement is spacious with a width of no less than 5.75 metres. The large well-insulated window section with three south-facing windows provides plenty of natural light and offers a magnificent view of the water of the Nieuwe Vaart canal. You experience optimal privacy, as there are no neighbours across the street. The beamed ceiling of this national monument gives the living room a cosy feel. Another big advantage is that thanks to the good window insulation, the energy costs for this lovely apartement are very low and far below average. The excellent window insulation also ensures that traffic noises hardly penetrate. The apartement is fully fitted with marmoleum flooring.

Open kitchen
The open kitchen is equipped with a Bruynzeel kitchen unit with composite worktop, a 4-burner gas cooker and an Atag extractor hood, which exhausts the extracted air to the outside. While cooking, you can keep in touch with your company. The kitchen is equipped with a well-maintained Intergas central heating boiler.

Bedroom
The rear bedroom faces the lovely quiet courtyard garden and covers the entire width of the apartement. This means there is plenty of room to fit a comfortable double bed and wardrobes. The bedroom is even spacious enough to possibly create a second small bedroom or a quiet workspace.

Bathroom
The modern bathroom is accessible from the hallway and features a sliding glass wall to the bedroom at the rear of the apartement. This provides a direct but easily lockable connection between the bedroom and the bathroom. The sleek bathroom features a washbasin with mirror, towel radiator, walk-in shower and hanging toilet. The white tiles combined with the black floor tiles give the room a modern look.

Storage room and bicycle shed
There is a private storage room (2m2) in the basement of the building, where you can easily store all your stuff that you don't need on a daily basis. There is also a communal bike shed with a separate entrance, so you can always park your bike safely inside.

Leasehold
The municipal ground lease has been bought off until 31 August 2034. For the perpetual ground lease, the seller has used the favourable conditions of the municipality of Amsterdam. As a result, from 1 September 2034 the canon is fixed at € 878.71 per year + indexation.

Accessibility
The accessibility of this apartement is excellent. Bus 22 stops literally in front of the door and takes you quickly and easily to various destinations in the city. Central Station and Rembrandtplein are just a 5-minute bike ride away, so you are always close to the bustling city life. In addition, the A10 ring road is quickly accessible by car and you can travel to Schiphol Airport within 40 minutes by public transport.

Details
- 2 room flat of 56m2
- Built in 1875 (listed building)
- Active and healthy apartment building with professional administrator
- Vve contribution € 105,= per month
- Low heating costs
- Heating with gas stoves
- Purchased municipal ground lease until 31-08-2034
- Leasehold canon perpetually fixed at favourable conditions
- Private storage room 2m2 and shared bicycle shed in the basement
- In the deed of sale the old age clause will be included
- Non-residential clause will be included in the deed of sale
- Schiphol Airport accessible in 40 minutes

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken