slide
DIVA Makelaars Landelijk werkzaam, lokaal gespecialiseerd!
DIVA staat voor ‘Ster’:
wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
THALIA EXTERIOR VEIW01 4K (2).jpg THALIA EXTERIOR VEIW02 4K.jpg THALIA INTERIOR VIEW01 4K.jpg THALIA INTERIOR VIEW02 4K.jpg THALIA INTERIOR VIEW03 4K.jpg Foxblur_HSE_Thalia_Sfeerplattegrond_type_020.jpg D1.jpg D2.jpg D3.jpg D5.jpg D6.jpg D8.JPG D9.JPG D10.JPG D11.JPG D12.jpg D13.JPG D14.JPG D15.JPG 1.JPG 2.JPG 3.jpg Kantoor huidig.jpg Thalia IJmuiden 01.JPG Thalia IJmuiden 02.JPG Thalia IJmuiden 03.JPG Thalia IJmuiden 04.JPG Thalia IJmuiden 05.JPG Thalia IJmuiden 06.JPG Thalia IJmuiden 07.JPG Thalia IJmuiden 09.JPG Thalia IJmuiden 13.JPG Thalia IJmuiden 14.JPG Thalia IJmuiden 15.JPG Thalia IJmuiden 16.JPG Thalia IJmuiden 17.JPG Thalia IJmuiden 18.JPG Thalia IJmuiden 19.JPG Thalia IJmuiden 20.JPG Thalia IJmuiden 21.JPG Thalia IJmuiden 22.JPG Thalia IJmuiden 23.JPG Thalia IJmuiden 24.JPG Thalia IJmuiden 25.JPG Thalia IJmuiden 26.JPG Theater huidig.jpg Theater zaal huidig.jpg 27.JPG 28.JPG 29.JPG 30.JPG 31.JPG 32.JPG Thalia IJmuiden 40.JPG Thalia IJmuiden 41.JPG Thalia IJmuiden 42.JPG Thalia IJmuiden 43.JPG Thalia IJmuiden 44.JPG Thalia IJmuiden 45.JPG Thalia IJmuiden 46.JPG Thalia IJmuiden 47.JPG Thalia IJmuiden 48.JPG Thalia IJmuiden 49.JPG Thalia IJmuiden 50.JPG Thalia IJmuiden 51.JPG Thalia IJmuiden 52.JPG Thalia IJmuiden 53.JPG Thalia IJmuiden 54.JPG Thalia IJmuiden 55.JPG Thalia IJmuiden 56.JPG Thalia IJmuiden 57.JPG Thalia IJmuiden 58.JPG
Verkocht

Verkocht: Thalia Theater / 3-kamer appartementen

€ 275.000,- k.k.
Adres: Breesaapstraat 52BN20, 1975 CB IJmuiden
Type object Appartement, portiekflat
Woonoppervlakte 60 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Notitie

Algemeen

Thalia

Duurzaam en exclusief wonen aan de kust

Het Thaliatheater en de naastgelegen pastorie in IJmuiden krijgen een nieuw en duurzaam leven. In de prachtige gebouwen uit 1890 worden 21 fantastische appartementen met minimaal energielabel A++ gebouwd. Met een oppervlakte tussen de 43 en 113 m2 is er altijd een appartement dat bij u past. Een deel van de appartementen op de begane grond bi... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Appartement, portiekflat
    Bouwperiode 1890
    Status Verkocht
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 47
Vraagprijs € 275.000,- k.k.
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 2 juli 2024
Bouw
Type object Appartement, portiekflat
Woonlaag 3e woonlaag
Soort bouw Nieuwbouw
Bouwperiode 1890
Dakbedekking Bitumen
Type dak Platdak
Keurmerken Energie prestatie advies, Huisgarantie
Isolatievormen HR-glas, Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Woonoppervlakte 60 m²
Woonkameroppervlakte 19,5 m²
Inhoud 137 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 3 (waarvan 2 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging In woonwijk
Energieverbruik
Energielabel A++
Energie-index 0,6
Uitrusting
Warm water Elektrische boiler
Verwarmingssysteem Vloerverwarming, Warmtepomp
Ventilatie methode Mechanische ventilatie
Heeft kabel-tv Ja
Heeft een frans balkon Ja
Heeft zonnepanelen Ja
Heeft ventilatie Ja
Vereniging van Eigenaren
Ingeschreven bij de KvK Ja
Jaarlijkse vergadering Ja
Periodieke bijdrage Ja
Reservefonds Ja
Meer jaren onderhoudsplan Ja
Onderhoudsverwachting Ja
Opstal verzekering Ja
Kadastrale gegevens
Kadastrale aanduiding Velsen I 3296
Perceeloppervlakte 587 m²
Omvang Appartementsrecht of complex
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

Thalia

Duurzaam en exclusief wonen aan de kust

Het Thaliatheater en de naastgelegen pastorie in IJmuiden krijgen een nieuw en duurzaam leven. In de prachtige gebouwen uit 1890 worden 21 fantastische appartementen met minimaal energielabel A++ gebouwd. Met een oppervlakte tussen de 43 en 113 m2 is er altijd een appartement dat bij u past. Een deel van de appartementen op de begane grond biedt de mogelijkheid om levensloopbestendig te wonen en de appartementen op de bovengelegen verdiepingen zijn te bereiken via het prachtige trappenhuis. Misschien wordt een van de kleedkamers uw slaapkamer of woont u straks op de plek van het podium. Het gezamenlijke dakterras wordt een geweldige plek om te loungen, borrelen en waar je al snel kennismaakt met je buren. Dit is een kans die u niet mag missen, op een plek met een rijke historie en met het strand op iets meer dan 10 minuten fietsen.

De transformatie
In het theater en de pastorie worden 21 appartementen gerealiseerd, met een zo groot mogelijk behoud van de uitstraling. Er zullen ingrepen aan het exterieur worden gedaan, met name aan de gevel openingen en de te realiseren dakopbouw op de kleine zaal. Karakteristieke details zoals penanten, plint en Art-decoramen aan de buitenzijde worden behouden. Op het platte dak worden circa 60 zonnepanelen geplaatst en het gehele gebouw krijgt uitstekende isolatievoorzieningen. Elk appartement krijgt een eigen warmtepomp met heerlijke vloerverwarming.

De locatie
Thalia staat in de Breesaapstraat, op loopafstand van de haven en nabij het centrum van IJmuiden. Voor verse vis hoeft u alleen maar naar de Halkade te lopen, waar ook enkele horecagelegenheden gevestigd zijn. Oud-IJmuiden is een wijk waar karakter en modern wooncomfort in balans zijn, want er is in de afgelopen jaren veel nieuwbouw gerealiseerd. Het resultaat is een vitale, sfeervolle wijk waar het Thaliaplein straks het hart vormt. Met de fiets is het ongeveer 10 minuten naar de Boulevard en het strand.
Aan de zuidkant van IJmuiden ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland; een natuurgebied waar planten, dieren en mensen zich welkom voelen. Dit prachtige natuurgebied strekt zich uit tot Zandvoort, een bekende badplaats die net als Bloemendaal aan Zee een bezoek meer dan waard is.
Via de uitvalswegen zijn Haarlem, Amsterdam en diverse snelwegen goed bereikbaar. Ook is er een regelmatige, snelle busverbinding (R-net) met Haarlem centraal en bus 382 zorgt voor een directe verbinding met Amsterdam Station Sloterdijk.

De historie
Het Thaliatheater is niet zomaar een gebouw, maar een gebouw met historie. Oorspronkelijk was dit een Oud Katholieke kerk, maar de belangstelling van gelovigen was dermate groot dat men na enige genoodzaakt was elders in de stad een nieuwe kerk te bouwen. Het latere theater kwam leeg te staan en werd een mandenmakerij en nettenboeterij voor de vissersvloot van IJmuiden.
In 1930 werd de kerk verbouwd tot bioscoop waarbij van de gotische stijl werd overgegaan naar die van de Amsterdamse School en art deco. Een mooie anekdote is dat de films soms werden onderbroken door een luidkeelse mededeling dat een visserschip zou uitvaren, waarna de mannen de zaal verlieten, op weg naar zee. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werd Thalia weer een 'normaal' theater, met dien verstande dat ook theatervoorstellingen werden gebracht. Hier hebben onder andere Louis Bouwmeester en Heintje Davids op het podium gestaan.
Gedurende een deel van de jaren 60 kwam het theater leeg te staan. Vervolgens kreeg het gebouw, na een grote renovatie, een tweede leven als theater waar gefeest, gedanst en gegeten kon worden. En nu, in 2023, start de transformatie maar een uniek en duurzaam appartementengebouw.

De nieuwe Thalia
Van kerk naar bioscoop, theater en straks als exclusief woongebouw. De prachtige architectuur van Thalia blijft behouden met de kenmerkende hoge ramen en de imposante entree. Achter deze voorgevel gaat straks een duurzaam gebouw verborgen met zonnepanelen, warmtepompen en een uitstekende isolatie. Hierdoor krijgen de appartementen minimaal energielabel A++. Met een woonoppervlakte van 42 en 133 m² krijgt ieder appartement een geheel eigen karakter. Kiest u voor een appartement op de begane grond, eerste verdieping of een van de fantastische penthouses?

Bouwnummer 20
Op de tweede verdieping, onder het schuine dak, is dit driekamerappartement een perfecte plek voor verschillende doelgroepen. De hal met toiletruimte grenst aan de slaapkamers, de badkamer en de woonkamer met open keuken. De grote slaapkamer heeft een oppervlakte van ca. 15.1 m² en de tweede slaapkamer (ca. 6.8 m²) met groot dakraam bevindt zich aan de andere zijde. De woonkamer met open keuken heeft een oppervlakte van ca. 19.5 m². Dakkapellen in de woonkamer en grote slaapkamer zorgen voor veel lichtinval in dit fraaie appartement.

Plattegronden

Sluiten

Recent bekeken