slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Adriaan de Jongestraat 7RD, 2014 XX Haarlem

€375,000
Type of residence Apartment, upstairs apartment, apartment
Liveable area 116 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Bijzonder, karakteristiek en zeer ruim (bruto woonoppervlakte 133m2) bovenhuis met eigen voordeur, hal met bergruimte (ca.10m2) op de begane grond en aan de achterzijde fantastisch vrij uitzicht op de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Deze in een rustige straat, nabij de binnenstad gelegen bovenwoning (beslaat 2 volwaardige etages!), dient grotendeels opgeknapt te worden (deels nog in originele st... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, upstairs apartment, apartment
    Construction period 1931
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 05385
Asking price €375,000
Service costs €150
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 21 March 2024
Construction
Type of residence Apartment, upstairs apartment, apartment
Floor 1st floor
Type of construction Existing estate
Construction period 1931
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Floor Surface 116 m²
Content 341 m³
External surface area 4.3 m²
Layout
Number of floors 3
Number of rooms 7 (of which 5 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Boiler
Type of boiler Gas combi -CV-ketel, leeftijd onbekend
Heating source Gas
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Shower
Has a balcony Yes
Association of owners
Periodic contribution Yes
Home insurance Yes

Description

Bijzonder, karakteristiek en zeer ruim (bruto woonoppervlakte 133m2) bovenhuis met eigen voordeur, hal met bergruimte (ca.10m2) op de begane grond en aan de achterzijde fantastisch vrij uitzicht op de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Deze in een rustige straat, nabij de binnenstad gelegen bovenwoning (beslaat 2 volwaardige etages!), dient grotendeels opgeknapt te worden (deels nog in originele staat). Er zijn veel originele details, kenmerkend voor deze bouwperiode (1931) aanwezig, zoals o.a. glas-in-lood ramen, paneeldeuren, kamer-en-suite, erker en twee schouwen. Deze details geven het huis veel karakter en een oorspronkelijke sfeer. (Netto woonoppervlak 115,7m2)

De voorzijde biedt via de erker uitzicht over de brede straat richting de nabij gelegen Leidsevaart, via de achterzijde is er onbelemmerd en vrij uitzicht over de achtergelegen tuinen richting de Bavo. De woonkamer-en-suite met origineel glas-in-lood schuifdeuren, vaste vitrine kasten en twee sfeervolle schouwen is ruim en breed van opzet. Openslaande deuren naar het balkon (Noord).

Op de 2e etage zijn thans 4 slaapkamers en een kleine bergkamer met inloopkast en allen voorzien van vaste wastafel. De woning is geschikt voor grotere gezinnen. De woning is gesitueerd in het populaire Haarlem-West. Deze buurt heeft veel prettige voorzieningen, zoals kinderdagverblijven, (internationale) scholen, winkels, een openlucht zwembad (De Houtvaart), sport voorzieningen, NS station H’stede-A’hout op slechts een paar minuten fietsen, busverbindingen en uitvalswegen. Samen met het zicht op de Kathedrale Basiliek Sint Bavo, de Haarlemmerhout en het bruisende stadshart van Haarlem op loopafstand maakt deze locatie nog meer gewild. Tevens zijn ook het strand en de duinen zeer goed bereikbaar en op fietsafstand. Er is parkeergelegenheid direct voor de eigen deur. Parkeervergunning is verkrijgbaar bij de gemeente.

Indeling:
Begane grond;
Overdekt entree, ruime hal met originele granieten vloer, meterkast, trapkast, (hal is ruim genoeg om ook eventueel nog fietsen te stallen) trap naar de 1e etage;
1e etage;
Overloop, toilet, eenvoudige keuken, doucheruimte. Royale woonkamer-en -suite met 2 originele schouwen en glas-in-lood deuren, openslaande deuren naar balkon.
2e etage;
Overloop, vier ruime slaapkamers, zijkamer met dakkapel, diverse inbouwkasten en wasmachine aansluiting en inloopkast met CV ketel.
VERENIGING VAN EIGENAREN
Het betreft een actieve vereniging, jaarrekening aanwezig.

Details

Oplevering in overleg.
In overleg met de koper zal verkoper goedkeuring geven aan de VVE:
A. herstel houtrot en schilderen a 6700 euro ex BTW OF
B. grote opknapbeurt en nieuwe kozijnen - dubbel glas a 11.000 euro ex BTW.
Woonoppervlak netto 115,7m², bruto woonoppervlakte 133m2.
Inhoud 341m³ bruto (maten zie meetrapport; hal 10 m2 / 1e etage 57 m2 / 2e etage 66 m2 bruto)
Let op; deze woning dient gemoderniseerd te worden.
Zachtboard plafonds, diverse originele kozijnen.
“As is – where is” clausule van toepassing.
Service kosten 2023; € 121,36 / verwachting 2024 ca. € 150 per maand.
Voor zover bekend bij de VVE; is het balkon achterzijde reeds vernieuwd
In overleg met de verkoper zal koper (op korte termijn) een keuze moeten maken aangaande herstel werkzaamheden aan de voorzijde (kozijnen repareren of vervangen), hiervoor is door de VVE een bedrag begroot. De onderhoudswerkzaamheden zullen verplicht moeten worden uitgevoerd om hiermee op een nul (0) lijn te komen met de overige VVE leden.
Verkoper wil maximaal € 6.700,- ex BTW mee betalen voor herstel werkzaamheden (er is een offerte gemaakt en beschikbaar). Wil koper meerwerk, komt dit voor eigen rekening.
De planning van de werkzaamheden; is thans medio maart / april 2024.
Notaris voorkeur van de verkoper (Smith Boeser van Grafhorst te Haarlem).

Benieuwd naar deze woning? Plan direct een afspraak in met de behandelende makelaar Ivar van der Marel. Regeer via de contactbutton op deze site of neem zelf telefonisch of via WhatsApp rechtstreeks contact op via 06-54975398.

Brochure(s) and other documents

ZonZone

Close

Recently viewed