slide
Outstanding Agents. Outstanding Results. DIVA staat voor ‘Ster’: wij willen dan ook uitblinken in optimale service en kwaliteit
Sold

Sold: Slenerweg 22, 7848 AH Schoonoord

€299,000
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 815 m²
Liveable area 93 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Slenerweg 22 Schoonoord
Een unieke woning uit 1885

Ben je op zoek naar een levensloopbestendige woning waar nog steeds een vleugje nostalgie hangt? Wij worden blij van deze bijzondere woning uit 1885 met mooie luiken aan de buitenzijde. In deze woning komt de geschiedenis even terug. Zelfs Ellert en Brammert zouden jaloers zijn.

Royaal hoekperceel van 815 m2
Een groene omgeving omringt... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1885
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 63098/7315341
Asking price €299,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 18 April 2024
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1885
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Party insulated glazing, Secondary glazing, Wall
Surfaces and content
Plot size 815 m²
Floor Surface 93 m²
Content 358 m³
Garden area 700 m²
Layout
Number of floors 2
Number of rooms 5 (of which 3 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Energy consumption
Energy certificate D
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath, Toilet, Washbasin furniture
Parking Detached wood
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a skylight Yes

Description

Slenerweg 22 Schoonoord
Een unieke woning uit 1885

Ben je op zoek naar een levensloopbestendige woning waar nog steeds een vleugje nostalgie hangt? Wij worden blij van deze bijzondere woning uit 1885 met mooie luiken aan de buitenzijde. In deze woning komt de geschiedenis even terug. Zelfs Ellert en Brammert zouden jaloers zijn.

Royaal hoekperceel van 815 m2
Een groene omgeving omringt dit huis, biedt ruimte voor ontspanning en mogelijkheden voor tuinliefhebbers om hun groene vinger te laten wapperen.

Ligging nabij het centrum
Genesteld in het reuzendorp Schoonoord, biedt deze woning de rust van wonen in een dorp en het gemak van het actieve dorpsleven.

Ellert en Brammert
Een knipoog naar de lokale legenden, die hun goedkeuring zouden geven aan deze betoverende woning en haar omgeving nabij het bos.

Parkeren
Door de hoekligging heb je veel parkeergelegenheid. De carport biedt ruimte aan twee auto’s. Praktisch om je boodschappen uit te laden en/of bij vrieskou niet je ramen te hoeven krabben.

Achterdeur
Het is gebruikelijk in dorpen dat je niet de voordeur aan de straatzijde gebruikt maar gewoon via de achteringang de woning binnenstapt. Welkom.

Nostalgie in een modern jasje
Deze unieke woning is liefdevol gerestaureerd en gemoderniseerd om te voldoen aan de eisen van het moderne leven en met de uitstraling en charme van toen. Met zijn behoud van het bouwjaar ademt elk hoekje van dit huis een sfeer van elegantie en stijl.

Baden en slapen op de begane grond
De slaapkamer is van een prima afmeting en ook de badkamer nodigt uit om de ochtend te starten met een verkwikkende douche.

De badkamer is betegeld en voorzien van een toilet, een wastafelmeubel, een ligbad en een dakraam. De tweede slaapkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer. Hier vind je ook een vaste trap naar de ruime kelder.

Vanuit de hal ga je met een steile trap naar de berging met de cv-ketel. De extra kamer boven de woonkamer is te gebruiken als bijvoorbeeld een logeerkamer.

Keuken
De keuken in lichte kleurstelling is voorzien van een inbouw gaskookplaat met een afzuigkap, een koelkast en een oven en biedt een prachtig uitzicht op de weelderige tuin. Je stapt via de openslaande deuren zo je terras op om daar te genieten van een heerlijke maaltijd, een kop koffie of een altijd gezellige barbecue. Fijn is de vloerverwarming in deze ruimte.

Wonen
De sfeervolle woonkamer verwelkomt je met zijn warme omhelzing. De oorspronkelijke indeling is met de verbouwing teruggebracht, nu in gebruik als een kantoor-/hobbyruimte en ruimte om je televisie uit het zicht te halen. Het hoge plafond met de balken in het zicht passen hier bij. In de hal vind je de verstopte voordeur. De gebruikte kleuren passen goed bij het bouwjaar.

Tuin
De zonovergoten tuin, gelegen op het zuidwesten, is een uitnodiging tot zorgeloze dagen onder de stralende hemel, omringd door de geur van bloemen en het gefluister van de wind door de bomen. Hier is het genieten van het buitenleven in al zijn pracht, terwijl je toch het gemak hebt van het centrum met de winkel- en sportvoorzieningen binnen handbereik.

Ervaar oud en nieuw
Laat je verleiden en maak een afspraak voor een bezichtiging. Wie weet word jij wel de volgende eigenaar van deze unieke woning.

Bijzonderheden
- Oorspronkelijk indeling met de bedsteden teruggebracht
- Steensmuren voorzien van voorzetwanden met isolatie
- Elektra en meterkast vernieuwd en grotendeels dubbel glas
- Cv-ketel met radiatoren en deels vloerverwarming (2007)
- Buitenmuren zijn geïmpregneerd
- Woning is extern geschilderd (2022)
- Er zijn 5 zonnepanelen aanwezig (2023)

Oplevering in overleg.

Meer informatie kun je lezen op de eigen website slenerweg22.nl.

Geschiedenis
Schoonoord is in 1854 gebouwd op een zandkop, na de aanleg van het Oranjekanaal die het dorp doorsnijdt. De eerste bewoners waren kanaalgravers uit Smilde, snel daarna kwamen er ook veenwerkers wonen. In het eerste jaar van het dorp woonden er daardoor al zo'n 150 mensen. In 2019 waren dat er een dikke tweeduizend.

Het dorp
Schoonoord is gelegen tussen Emmen en Assen. Het dorp is van alle gemakken voorzien waaronder een supermarkt, een slager, een bakker, een gezondheidscentrum, twee basisscholen en diverse sportverenigingen. Het dorp is omringd met bos, heideveld Ellertsveld en recreatieplas ‘t Loomeer en de Kibbelkoele. Voor wandelaars is de Pieterpadroute te lopen. En dan hebben we natuurlijk Ellert en Brammert, de twee reuzen die hier zouden hebben gewoond en diverse kunstwerken in en om het dorp.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uit gaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij je reactie bijzonder op prijs.

Floor plans

ZonZone

Close

Recently viewed